• 22 Δεκεμβρίου 2016
 • 2364

Σκληρός δίσκος SSD - Solid State Drive

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η καλύτερη αναβάθμιση που θα μπορούσε να γίνει σε έναν υπολογιστή...

είτε είναι παλιός είτε καινούργιος σχετικά, είναι η τοποθέτηση ενός δίσκου SSD (Solid State Drive).

SSD4

Πληροφορίες από https://datasync.gr/index.php/blog-datasync/entry/ssd

Θα μπορούσατε να προσθέσετε μνήμη, να αλλάξετε επεξεργαστή, ή να επιλέξετε μια κάρτα γραφικών. Ακόμα όμως κι αν δεν αλλάξετε τίποτα από αυτά, το να αγοράσετε ένα δίσκο τεχνολογίας SSD είναι μακράν η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείτε να κάνετε στο σύστημά σας!

Καλώς ή κακώς, κανένας υπολογιστής δεν είναι διαχρονικός. Οι ανάγκες μας μεγαλώνουν. Τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε βγαίνουν σε νέες εκδόσεις, με αυξημένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, αλλά και με μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Το πρόβλημα όμως είναι πως σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας έχει επέλθει ένας σχετικός κορεσμός. Πριν από χρόνια, όταν ο καλύτερος επεξεργαστής έτρεχε στα 200MHz, ένα χρόνο αργότερα έβγαιναν μοντέλα στα 400MHz, με θεωρητικά διπλάσιες επιδόσεις.

Σήμερα όμως, ακόμα κι αν επενδύσουμε αρκετά χρήματα για να πάρουμε έναν καλύτερο επεξεργαστή, η διαφορά στις επιδόσεις μπορεί να είναι της τάξης του 20 με 25%, και ίσως καν να μην είναι αισθητή σε καθημερινή χρήση. Οι μνήμες βρίσκονται στην ίδια κατηγορία ταχύτητας (DDR3)από το 2007! Και μόλις το 2014 κυκλοφόρησαν οι πρώτες DDR4

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να έχουμε δώσει δώσει χρήματα για μια αναβάθμιση, και τελικά ο υπολογιστής μας να έχει λίγο-πολύ την ίδια αίσθηση.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη εξαίρεση, μία αναβάθμιση που είναι "εγγύηση".

Επενδύοντας σε ένα δίσκο SSD, ειδικά τώρα που οι τιμές τους έχουν πέσει δραματικά, θα δούμε άμεσα εξαιρετικά μεγάλη αλλαγή στον υπολογιστή μας, είτε πρόκειται για σταθερό, είτε για laptop, είτε τρέχει Windows είτε είναι Mac.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Σκληρός Δίσκος: Το "μποτιλιάρισμα" στους υπολογιστές.

10krpm

Κάθε αλυσίδα είναι ισχυρή μόνο όσο ισχυρός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της.

Στους υπολογιστές, ο πιο αδύναμος κρίκος όσον αφορά την ταχύτητα και τις επιδόσεις είναι ο συμβατικός σκληρός δίσκος HDD.

Βλέπετε, όσο γρήγορο επεξεργαστή κι αν έχουμε, και όσο γρήγορη μνήμη, για να ξεκινήσει να τρέχει οποιοδήποτε πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να μεταφερθεί από το σκληρό δίσκο στη μνήμη. Και αυτό ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα, είτε είναι τα Windows, είτε είναι ο Browser, είτε είναι το Office, ή ένα από τα νεότερα Games.

Υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένες εφαρμογές στους υπολογιστές, στους οποίους η μνήμη είναι 100.000 φορές πιο γρήγορη από το σκληρό δίσκο!

Γιατί συμβαίνει αυτό? Ο λόγος είναι πως ο δίσκος τύπου HDD διαθέτει κινητά μέρη: περιστρεφόμενους δίσκους στους οποίους αποθηκεύει τα δεδομένα, και κεφαλές που κινούνται για να γράψουν και να διαβάσουν τα αρχεία.

Barracuda XT 72dpi BizWire

Λόγω τριβών και αντοχής των υλικών, οι ταχύτητες των σκληρών δίσκων HDD έχουν φτάσει λίγο πολύ στο μέγιστο όριο των επιδόσεών τους. Οι δίσκοι δεν μπορούν να περιστραφούν πιο γρήγορα από 10.000 στροφές ανά λεπτό, κι αυτό στα εξαιρετικά ακριβά μοντέλα. Ο μέσος δίσκος HDD, που είναι το πιθανότερο να έχετε στον υπολογιστή σας, λειτουργεί στις 7.200 στροφές ανά λεπτό, ή ακόμα και στις 5400, όπως ήταν και πέρσι, όπως ήταν και πριν πέντε, και πριν δέκα χρόνια.

Ουσιαστικά οι εταιρείες που φτιάχνουν σκληρούς δίσκους πλέον αυξάνουν μόνο τη χωρητικότητά τους (έχουμε φτάσει στα 4 Terrabytes σε ένα δίσκο), και ίσως να προσθέσουν μερικά megabytes μνήμης cache, που όμως τελικά δεν κάνουν και τη μεγαλύτερη διαφορά.

Γιατί λοιπόν δεν πετάμε εντελώς τους σκληρούς δίσκους, και να έχουμε μόνο μνήμη RAM στον υπολογιστή μας? Αφενός, η ίδια η τεχνολογία της μνήμης RAM δεν της επιτρέπει να διατηρεί τα δεδομένα όταν δεν έχει ρεύμα: Μόλις σβήσει ο υπολογιστής, ότι βρισκόταν στη RAM χάνεται οριστικά.

Αφετέρου, η μνήμη RAM είναι πολύ, πολύ, πολύ, πολύ ακριβότερη ανά gigabyte από έναν σκληρό δίσκο HDD. Ένας σκληρός δίσκος 4ων Terrabyte (4096 Gigabyte) κοστίζει 150 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα, μπορούμε να αγοράσουμε μόλις 16GB Ram, που δεν είναι αρκετά ούτε για μία μέση εγκατάσταση Windows, χωρίς προγράμματα.

Πώς διαφέρει ο SSD?

SSD12

Οι σκληροί δίσκοι τύπου SSD είναι εντελώς διαφορετικής τεχνολογίας από τους συμβατικούς δίσκους HDD. Δεν έχουν κινητά μέρη, δεν έχουν περιστρεφόμενους δίσκους, δεν έχουν κεφαλές.

Ουσιαστικά στο εσωτερικό τους έχουν ένα τύπο μνήμης. Η μνήμη αυτή δεν είναι τόσο γρήγορη όσο η RAM – ουσιαστικά είναι συγγενική με τη μνήμη που χρησιμοποιούν τα φλασάκια USB. Είναι όμως πολύ, πολύ φθηνότερη, και επιπλέον μπορεί και διατηρεί όλα τα δεδομένα όταν κλείσει ο υπολογιστής.

Η έλλειψη κινητών μερών έχει σαν αποτέλεσμα ο χειρότερος και πιο αργός SSD να είναι ασύγκριτα καλύτερος από τον ακριβότερο και πιο γρήγορο δίσκο HDD των 10.000 στροφών ανά λεπτό.

Σαν αποτέλεσμα, σε έναν υπολογιστή με δίσκο SSD, όλα γίνονται πιο γρήγορα! Τα Windows ξεκινούν πολύ πιο γρήγορα. Τα προγράμματα ανοίγουν σχεδόν ακαριαία. Τα αρχεία που αντιγράφονταν ή μεταφέρονταν με ταχύτητες 30-40-50MB/s ξαφνικά εκτοξεύονται στα 500MB/s ή και ακόμα περισσότερο! Στα παιχνίδια, τα level φορτώνουν γρηγορότερα, το ίδιο και τα saved games.

Δείτε ένα βιντεο και θα καταλάβετε γιατί όλοι πρέπει πλέον να έχουμε SSD....

 

Αναβαθμίζοντας τον υπολογιστή σας με έναν δίσκο SSD, από τη μία στιγμή στην άλλη, θα έχετε την αίσθηση πως έχετε ένα νέο υπολογιστή, παρ' ότι θα έχετε ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή, την ίδια μνήμη, και την ίδια κάρτα γραφικών.

Όμως, τα πλεονεκτήματα του SSD δεν σταματούν εδώ. Λόγω του ότι δεν έχουν κινητά μέρη και τριβές, οι SSD έχουν σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους συμβατικούς HDD, και επίσης είναι απρόσβλητοι από κραδασμούς. Ένας SSD κατά 90% θα λειτουργεί καλά μετά από μια δεκαετία, ενώ μόλις το 20% των HDD επιβιώνει μετά τα δέκα χρόνια.

Επίσης, ο SSD καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και ζεσταίνεται πολύ λιγότερο από τον HDD. Αυτό σημαίνει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το laptop σας, αλλά και χαμηλότερη θερμοκρασία.

Τέλος, οι δίσκοι SSD είναι 100% αθόρυβοι. Πλέον ο μόνος ήχος που θα ακούγεται από τον υπολογιστή σας θα είναι αυτός του ανεμιστήρα, ο οποίος, ειδικά για τα laptop, λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας, θα λειτουργεί στις χαμηλές, αθόρυβες στροφές του.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα των SSD είναι πως, στη χρήση, δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τους σκληρούς δίσκους. Οι φάκελοι, τα αρχεία, τα προγράμματα, είναι ακριβώς τα ίδια, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα απολύτως μειονέκτημα.

Συμπληρώνω σήμερα 05/03/2017, ότι εκτός από τον SSD τον ''απλό'', υπάρχουν και άλλες λύσεις ακόμη πιο γρήγορες, για απαιτητικότερους χρήστες και εφαρμογές !!

Λίγο μετά την έλευση των SSD στην αγορά, παρουσιάστηκαν οι PCI SSD δίσκοι !! Είναι δίσκοι οι οποίοι κουμπώνουν στη γνωστή σε όλους θύρα PCI. Όπως γνωρίζουμε, η θύρα SATA III μπορεί να μεταφέρει δεδομένα έως 600mb/sec. Αυτό το νούμερο οι SSD το έχουν εξαντλήσει.....τα δίνουν όλα !! Πάμε λοιπόν και αγοράζουμε έναν PCI SSD ο οποίος εκτινάσει τις ταχύτητες διπλά κια τριπλά και παραπάνω ακόμη, από έναν δίσκο SSD!!! Αυτό οφείλεται στο δίαυλο PCI ο οποίος διαχειρίζεται τα δεδομένα πολύ γρηγορότερα από μια SATA III Θύρα.

PCIe SSD Released

Από κει και πέρα υπάρχει η λύση RAID 0 που μπορείτε να διαβάσετε τι είναι και τι κάνει το RAID 0 εδώ.

 

Περισσότερα για τους SSD μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σκληρός δίσκος (HDD) Κάρτα Γραφικών (GPU) »

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας