• 22 Δεκεμβρίου 2016
 • 3439

Ψύξη Επεξεργαστή (Cpu cooler)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένα από τα κύρια θέματα που τα ...

''παίζουν'' οι υπολογιστές μας είναι η κακή ψύξη. Ναι καλά ακούσατε, η ψύξη. Ο υπολογιστής μας λειτουργεί σε θερμοκρασίες περίπου 30 - 50 βαθμούς, ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού , την κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό τους και την ψύξη που διαθέτουν. Ένας απλός υπολογιστής, αρχικά δε θα μας δημιουργήσει πρόβλημα, με την πάροδο όμως του χρόνου, η σκόνη .....τρίχες .....κλπ που μαζεύει στα ηλεκτρονικά μέρη του έχει ως συνέπεια την αύξηση της θερμοκρασίας η οποία κάνει το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή μας και ακούγεται σαν τουρμπίνα που προσπαθεί απεγνωσμένα και μάταια να τον ψύξη. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε αυτές τις αυτόματες επανεκκινήσεις του υπολογιστή μας και πολλοί απλοί χρήστες, φτάνουν σε σημείο ακόμη και να αγοράσουν καινούριο υπολογιστή.

cooler

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Ένα σύστημα, οι ρυθμίσεις του στο bios είναι προγραμματισμένες όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει κάποιο επίπεδο, ο υπολογιστής (για λόγους ασφαλείας) να κάνει τερματισμό λειτουργίας ή επανεκκίνηση. Αυτό σε πολλά συστήματα μπαίνοντας στο Bios ρυθμίζει ώστε η θερμοκρασία όταν φτάνει στους βαθμούς που θα της υποδείξουμε, ο υπολογιστής να κάνει τις ενέργειες που θα του δηλώσουμε εμείς. Πχ: Μπορούμε να τον ρυθμίσουμε να κλείνει στους 60 βαθμούς ή 70 ή 80!! Ή κάποιο Buzzer να μας κάνει αυτό το ....μπιπ μπιπ, όταν αυτή ξεπεράσει τα επιθυμητά όρια.

Υπάρχει βέβαια και ο απαιτητικός χρήστης που θα παίξει παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Εκεί ο υπολογιστής εν ώρα λειτουργίας μπορεί να φτάσει και τους 100 βαθμούς αν δεν έχουμε την κατάλληλη ψύξη ή ρυθμίσεις.

Πριν από ένα περίπου μήνα, έχω παράδειγμα από υπολογιστή συνεργάτη μου ο οποίος διέθετε υδρόψυξη και ο οποίος μου παραπονέθηκε ότι του κλείνει στα καλά καθούμενα (καινούριος υπολογιστής I7 με υδρόψηξη με....με....με). Η πρώτη μου σκέψη ήταν η θερμοκρασία, αλλά μεχρι να πάω εκεί και να βρούμε το πρόβλημα το είχα αποκλείσει, ειδικά λόγο υδρόψυξης και λόγο χρήσης (τιμολόγια ....πασιέντζες)! Όταν έφτασα εκεί η πρώτη δουλειά ήταν να κοιτάξω θερμοκρασίες με κάποιο πρόγραμμα που μετράει θερμοκρασίες πχ: core temp ή το speccy (εκπληκτικό πρόγραμμα). Είδα λοιπόν ότι σε αδράνεια η θερμοκρασία ήταν στους 50 βαθμούς (πολύ υψηλή για τέτοιο σύστημα. Κανονικά δουλεύει στους 20!!) Μόλις ανοίγαμε ένα browser η θερμοκρασία έφτανε τους 80!!! Ανοίξαμε λοιπόν το καπάκι και διαπιστώσαμε ότι η υδρόψυξη δε λειτουργούσε !!! Αστοχία υλικού!! Ας αφήσουμε όμως τα παραδείγματα και ας δούμε τις ψύξεις που μπορούμε να βάλουμε σε ένα σύστημα και πόσο ρόλο παίζουν...

Ένα σύστημα το ότι δουλεύει στους 80 (και πολλοί λένε ότι παίζω παιχνίδια γι αυτό) δεν είναι ότι καλύτερο γιατί καταπονούνται όλα τα στοιχεία σε κάθε σημείο του υπολογιστή, motherboard, CPU, GPU, κλπ. Άρα πρέπει να φτιάξουμε την ψύξη στο σύστημά μας. Υπάρχουν πολλά ήδη ψύξης. Είναι η παθητική ψύξη, η ψύξη με ανεμιστήρες και η υδρόψυξη. Δε θα μπω σε πολύ extreme καταστάσεις που χρησιμοποιούμε άζωτο (αυτό γίνεται σε τρελά overclocking και σε δοκιμές συστημάτων υψηλών προδιαγραφών)

Δε θα μιλήσουμε για air flow με ανεμιστήρες κουτιού. Θα αναφερθούμε μόνο σε είδη ψύξης επεξεργαστή, τα οποία είναι τα παρακάτω:

Σημείωση: Πολύ σημαντικό στην ψύξη είναι η Θερμοαγώγιμη πάστα. Απαραίτητο σε κάθε σύστημα ψύξης. Με αυτή επιτυγχάνεται η απόλυτη επαφή μεταξύ ψύκτρας και επεξεργαστή.

as5 big blue1

Θερμοαγώγιμη πάστα είναι το υλικό που μπαίνει μεταξύ του επεξεργαστή και της ψύκτρας για καλύτερη εφαρμογή του ενός υλικού με το άλλο. Θέλει τεράστια προσοχή μη ξεφύγει και βάλουμε όλο το σωληνάριο γιατί θα βραχυκυκλώσουμε το σύμπαν.

images

Η ποσότητα θερμοαγώγιμης πάστας που χρειάζεται είναι μια σταγόνα στο κέντρο της ψύκτρας, ώστε με την εφαρμογή πάνω στον επεξεργαστή, να απλωθεί ομοιόμορφα. Αν και κάποιες φορές υπάρχει και σπατουλίτσα που την απλώνεις πριν την ακουμπήσεις στον CPU. Βλέπε φωτό παρακάτω...

hq thermal paste 25g left 550 1042474 1400

Τελειώσαμε με την ανάλυση της θερμοαγώγιμης πάστας και θα συνεχίσουμε με τα είδη ψήξης...

Ένα θέμα που πρέπει να γνωρίζουμε με τους ανεμιστήρες είναι ότι: Όσο μικρότερης διατομής είναι ένας ανεμιστήρας, τόσο περισσότερο θόρυβο θα ακούμε κατά τη λειτουργία του, ειδικά όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και ανεβαίνουν οι στροφές του. Γι αυτό, από προσωπική μου εμπειρία, ανεμιστήρες Φ120 και πάνω είναι ιδανικοί.

ΨΥΞΗ ΜΕ ΑΕΡΑ

Υπάρχουν δύο είδη, οι παθητικές και αυτές με ανεμιστήρες. Στην ουσία οι ίδιες ψύκτρες είναι, απλά οι πααθητικές παρέχονται δίχως ανεμιστήρα.

Παθητική ψύκτρα: Είναι αυτές που δεν έχουν ανεμιστήρα και ψύχεται ο επεξεργαστής από τη ροή αέρα που προσφέρουν οι ανεμιστήρες του κουτιού. Θέλει προσοχή όμως και χρήση από έμπειρους χρήστες, με σωστές μετρήσεις θερμοκρασίας, ώστε να σιγουρευτούμε ότι αντέχει σε stress. Δείτε παρακάτω παθητικές ψύκτρες:

FX70 B 012121832 1

Η παρακάτω είναι η βαρύτερη και ίσως η καλύτερη παθητική ψύκτρα του κόσμου. Το βάρος της 2 κιλά από καθαρό χαλκό!!!

16032010340

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψύκτρες όπως στην παρακάτω φωτό, η οποία διαθέτει ανεμιστήρα ενσωματωμένο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8 ευρώ και φτάνουν τα 80 ή και παραπάνω. Είναι αρκετά καλές για ένα απλό εως πολύ καλό σύστημα.

cooler2cooler3

cooler4

Μετά από τις παθητικές και με ανεμιστήρα ψύξεις, ερχόμαστε σε πιο ιδανικές καταστάσεις που χρησιμοποιούνται από πιο απαιτητικούς χρήστες και πολλές φορές μόνο και μόνο για εφέ. Άλλωστε είναι πραγματικά όμορφες ώστε με plexi glass πλαϊνά καπάκια, μπορούμε να βλέπουμε και στο εσωτερικό του κουτιού (οι πιο πορωμένοι χρήστες). Αυτή είαι η λύση της υδρόψυξης!!

ΥΔΡΟΨΥΞΗ

Υπάρχουν και δω, δύο είδη υδρόψυξης. Οι τυποποιημένες που βγαίνουν με ένα ή με δύο ή και με τρείς ανεμιστήρες στο ψυγείο νερού, και υπάρχει και η πιο extreme λύση που είναι με εξωτερική αντλία και μπορείς να ψύξεις και την κάρτα γραφικών και ότι άλλο σου πάρέχει η κάθε εταιρεία. Πολύ καλές λύσεις και οι δυό. Προσωπικά με την τυποποιημένη με δύο ανεμιστήρες λειτουργώ το χειμώνα από 18 βαθμούς και το καλοκαίρι εως 28 (σε νορμαλ συνθήκες).

ydro4

ydro6

Παρακάτω έχουμε υδρόψυξη με εξωτερική αντλία ή εσωτερική αλλά extreme φάσεων, απολαύστε την...

ydro

ydro1

ydro2

 

ΛΑΔΙΟΥ

Αφού λοιπόν εξαντλήσαμε και την υδρόψυξη, υπάρχουν και λύσεις για εντελώς παλαβούς (γούστα είναι αυτά και χόμπυ, μια χαρά τα παιδιά) η οποία είναι η ψύξη λαδιού !!!! Ναι ...Λαδιού. Όλο το Hardware, βουτηγμένο κυριολεκτικά σε ένα ενυδρείο με λάδι !!! Όπως ξέρουμε το λάδι είναι μονωτικό υλικό άρα δεν έχουμε θέματα με τα ρεύματα. Οι θερμοκρασίες εκεί θα είναι πραγματικά .....δωματίου, εντάξει είναι και λίγο για εφε, αλλά είναι πολύ τρελιάρικη λύση !!! Απολαύστε παρακάτω ψύξη λαδιού... 

oil

oil1

oil2

 

ΨΥΞΗ ΑΖΩΤΟΥ

Και φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο της ψύξης ενός επεξεργαστή με Άζωτο !!! Εκεί η θερμογρασία εξάτμισης του Αζώτου φτάνει ακόμη και τους - 120 Βαθμούς κελσίου!!!!! Είναι η λύση που χρησιμοποιεί ο πιό πορωμένος χρήστης υπολογιστή ή οι διάφορες εταιρείες που κάνουν πειράματα overclocking ώστε να δούνε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ένας επεξεργαστής τη συχνότητα λειτουργίας του !!

azoto

Παρακάτω δείτε ποιοί επεξεργαστές και από ποιούς χρήστες, κατέχουν πλεον το παγκόσμιο ρεκόρ overclocking...

Ο Chi-Kui Lam από το Hong Kong, κατάφερε να βγάλει από τον Skylake 7025.66 MHz. Για να το κάνει αυτό, χρειάστηκε πέρα από ικανότητα και ένα γιγαντιαίο μηχανισμό ψύξης αζώτου. Για το υπόλοιπο build χρησιμοποίησε μια ASRock Z170 motherboard, 4GB G.Skill DDR4 RAM, έναν 256GB Plextor hard drive με Windows XP Professional καθώς και το τροφοδοτικό 1,300W Antec.
 
Προφανώς και αυτή η ταχύτητα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ.
 
Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Γερμανοί overclockers Der8auer και Dancop, με την ταχύτητα που κατάφεραν να βγάλουν από τον Skylake να είναι λίγο μικρότερη, στα 7007.85MHz.
azoto1azoto3
Όμως εδώ έχω μια δημοσίευση του 2014 που μιλάει για ...
το παγκόσμιο ρεκόρ overclocking επεξεργαστή, σύμφωνα με το hwbot.com, ανήκει στον AndreYang από την Taiwan, που με τη χρήση υγρού αζώτου κατάφερε να φτάσει έναν AMD FX-8150 στα 8709.1MHz, από τα 3600MHz που είναι η κανονική του συχνότητα!!!
 
Αυτά λοιπόν είναι τα συστήματα ψύξης που μπορούμε να χρησιμοποιπήσουμε σε έναν υπολογιστή. Άλλοι τρόποι ψύξης απλά δε τους αναφέρουμε καν διότι δε χρησιμοποιούνται ή δημιουργούν διαφόρων ειδών προβλήματα και επισης είναι εντελώς αναξιόπιστοι.
 
Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επεξεργαστής (CPU) Σκληρός δίσκος (HDD) »

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας