Δείκτης SAR - Τα κινητά με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Συνεχίζεται η κακή παράδοση που έχουν τα iPHONE

όσο αφορά την ακτινοβολία που εκπέμπουν στον ανθρώπινο οργανισμό !! Κανένας δε μιλάει για αυτό. Ακόμη και στα επίσημα site της Apple δεν θα βρούμε αναφορά στους δείκτες SAR !!! Αντιθέτως, η Samsung είναι η εταιρεία με τους χαμηλότερους δείκτες SAR της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων. Πρέπει ο πολίτης να ενημερωθεί από κάπου για το τι συμβαίνει με τις εταιρείες που υπερκοστολογούν τα κινητά τους και δε δίνουν σημασία στους διεθνής κανόνες και πάνω στο δικό τους συμφέρον, δεν κάνουν κινήσεις προς το καλύτερο. Απαράδεκτη εταιρεία που εμφανίζει ναυαρχίδα με 800 δολάρια και πλέον και με δείκτη SAR πάνω από 1,5 !!!

Δείτε και στο παρακάτω site μετρήσεις από όλα τα τελευταία μοντέλα της apple: http://www.iphonetricks.org/breaking-iphone-7-and-7-plus-the-highest-radiating-phones-ever-created-by-apple/

Η apple, ίσως η δημοφιλέστερη εταιρεία παγκοσμίως σε κινητά τηλέφωνα - tablet - υπολογιστές, θα παρατηρήσουμε σε όσα site και να ψάξουμε στο αχανές διαδίκτυο, ότι δε γίνεται ούτε μια αναφορά για χαμηλούς δείκτες SAR. Πάντα προσφέρει ένα κινητό τηλέφωνο, ακόμη και στην τιμή των 1000 ευρώ, με τους υψηλότερους δείκτες sar από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. Δε θα σχολιάσω εγώ, αφήνω εσάς να βγάλετε συμπεράσματα. Κάντε μια απλή αναζήτηση στο Google και πληκτρολογήστε: Δείκτης SAR...... δε θα βρείτε ούτε μια ιστοσελίδα παγκοσμίως να παρουσιάζει ένα iPhone με χαμηλό δείκτη SAR. Και αυτό γιατί απλά....ΔΕΝ υπάρχει. Θα βρούμε από 1.0 και άνω...

sar1

Και όμως ο πολίτης, πάνω στη διαφήμιση που πέφτει, χωρίς οι διαφημιστές να υπολογίζουν όπως φαίνεται τον ανθρώπινο παράγοντα, τον βλέπετε κάθε φορά να κάνει ουρές έξω από τα καταστήματα της apple για να προλάβει ένα κινητό της εταιρείας. Να θυμηθούμε όμως ότι αυτό το κινητό είναι από τα βλαβερότερα για τον άνθρωπο, από κάθε άλλο κινητό. Θα μπορούσαν κάποιες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως τουλάχιστον υποχρέωσαν τις καπνοβιομηχανίες, να υποχρέωναν τις εταιρείες να αναγράφουν τον δείκτη Sar στις συσκευές τους. Ακόμη και πάνω στη συσκευασία κάθε καινούργιας συσκευής, θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Στις δύο παρακάτω φωτό, θα δούμε χαρακτηριστικά των ναυαρχίδων της apple και φυσικά ο SAR λείπει !!!

sar2

Θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε, για διάφορες επιστημονικές μελέτες που γίνονται κατά καιρούς πάνω στην ακτινοβολία που εκπέμπουν ή που λαμβάνουν τα κινητά τηλέφωνα. Επίσης θα δούμε ότι, οι υποστηρικτές του αντίθετου, δηλαδή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το SAR, να είναι όλοι τους επιφυλακτικοί στο ότι..... ναι μπορεί και να υπάρχει θέμα, αλλά λόγω τεχνολογικών εξελίξεων καθημερινά, δε προλαβαίνει να τεκμηριωθεί κάποια μελέτη και το πράγμα διαιωνίζεται κατ αυτό τον τρόπο.

Να γνωρίζετε αγαπητοί αναγνώστες ότι, όταν δεν αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο Δείκτης SAR και μόνο, ενώ υπάρχει ένα κατεβατό 2 σελίδων με χαρακτηριστικά σε κάθε κινητό ......κάτι μυρίζει!!

sar

Θα σας θυμίσω παλαιότερο άρθρο μας, στο οποίο είχαμε παραθέσει λίστες από αρκετές ιστοσελίδες, με κινητά και τους δείκτες Sar. Παραμένουν κάπως έτσι ακόμη και σήμερα παρ όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω, τι είναι αυτό που κάνει μια τόσο μεγάλη εταιρεία και δεν καταφέρνει να ρίξει τους δείκτες SAR στα τηλέφωνα της !! Για να θυμηθείτε το παλαιότερο άρθρο μας πατήστε εδώ

Και πάμε να δούμε τελευταία άρθρα από διάφορες ιστοσελίδες, ''φρέσκα'', αρχίζοντας με το τι ακριβώς είναι ο δείκτης SAR και αν όλα αυτά που ακούμε είναι αλήθεια ή....μούφες !!

Ο παρακάτω σύνδεσμος ανήκει στο πιο κορυφαίο φόρουμ της χώρας μας, όσο αφορά τα κινητά τηλέφωνα. Ότι διαβάζετε εδώ είναι στατιστικά που βγαίνουν από σας...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=403901

Στην ιστοσελίδα https://techingreek.com ...

Θα δούμε το κινητό με τη χαμηλότερη ακτινοβολία SAR για το έτος 2016. Δε χρειάζεται να μαντέψουμε ποιά εταιρεία παρέχει το χαμηλότερο SAR της παγκόσμιας αγοράς, αφού ήδη αναφερθήκαμε σε αυτή !!

Από την ιστοσελίδα: http://www.difernews.gr Θα διαβάσουμε...

Είδηση ΣΟΚ για τα iPhone και την ακτινοβολία - Υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε;

Από την ιστοσελίδα: www.ired.gr...

Θα διαβάσουμε ένα πολύ ωραίο και αναλυτικό άρθρο για το τι είναι ο SAR τι κάνει, αν υπάρχουν επιπτώσεις και πολλά άλλα. Πάμε λοιπόν...

Η μέτρηση SAR, είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα πολύ κόσμο και γι’ αυτό κάθε τόσο επανέρχεται στην επικαιρότητα. Είναι όμως κάτι για το οποίο πρέπει να ενδιαφερόμαστε και πρέπει να επιλέγουμε τη συσκευή μας με βάση αυτό, ή είναι ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο που μας τρομάζει άδικα;

Αυτό θα εξετάσουμε ενδελεχώς στην συνέχεια του άρθρου, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην αλήθεια.

Αρχικά, να εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι η μέτρηση SAR. Το Sar, είναι η μέτρηση του βαθμού απορρόφησης ενέργειας, από το ανθρώπινο σώμα, όταν αυτό εκτεθεί στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μιας συχνότητας. Η μέτρηση γίνεται, σε σχέση με την ενέργεια που απορροφάται από τη μάζα του ιστού και σαν μονάδα μέτρησης χρησιμοποιείται το W/kg.

sar5

 Για να πάρουμε μια μέτρηση SAR, πρέπει να ορίσουμε μια ποσότητα μάζας. Συνήθως η μέτρηση γίνεται είτε σε ολόκληρο το σώμα, είτε σε ένα μικρό δείγμα ιστού (1g-10g). Η μέτρηση SAR κινητών, γίνεται όπως φαντάζεστε στο κεφάλι.

Το νόμιμο όριο που έχει θεσπιστεί στην Ευρώπη, είναι 2 W/g σε δείγμα 10g, ενώ στην Αμερική είναι στα 1.6 W/G σε δείγμα 1g. Να ξεκαθαρίσω, ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές και τις Αμερικάνικες τιμές, επειδή χρησιμοποιούν διαφορετικό δείγμα.

Το 2011, το IARC, παγκόσμιο ίδρυμα έρευνας για τον καρκίνο, τοποθέτησε τα κινητά τηλέφωνα στην κατηγορία 2B, στην οποία μπαίνουν συσκευές που υπάρχει πιθανότητα να είναι καρκινογόνες. Νομίζω ότι αυτό το γεγονός ξεκίνησε τον φόβο στο ευρύ κοινό, για τον δείκτη SAR. Αυτό και η κλασική παρουσίαση των μέσων ενημέρωσης, που θυμίζει περισσότερο ταινία τρόμου, παρά ενημέρωση. Στην κατηγορία 2B λοιπόν, μπαίνουν συσκευές και προϊόντα που χρειάζονται περισσότερη έρευνα για να καταλήξουμε, αν υπάρχει κάποιο ρίσκο για καρκίνο ή όχι.

Ας εξηγήσουμε όμως τι ακριβώς συμβαίνει για να πάρουμε μια πιο ξεκάθαρη και ρεαλιστική εικόνα, πέρα από τις «κραυγές τρόμου» και τις υπερβολές των διαφόρων τεχνοφοβικών, αλλά και όλων αυτών που θέλουν να δημιουργήσουν ειδήσεις που πουλάνε.

sar radiation 07

Τα κινητά τηλέφωνα γενικώς, λειτουργούν στο φάσμα της λεγόμενης «μικροκυματικής ακτινοβολίας» όσον αφορά τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους πύργους κινητής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι η συχνότητα του σήματος είναι μεταξύ 1,5-2,5 GHz εκατομμύρια Hz), και το μήκος κύματος είναι μερικά nm (νανόμετρα) εξ’ ου και η ονομασία. Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος λειτουργούν τα ραντάρ και οι γνωστοί μας φούρνοι μικροκυμάτων που σχεδόν όλοι έχουμε σπίτια μας.

Όλοι ξέρουμε (ελπίζω) τον κίνδυνο του να στέκεται κανείς μπροστά στην κεραία ενός ραντάρ. Αν θέλεις να μείνεις στείρος π.χ., μπορείς να πας να σταθείς μπροστά σε ένα ραντάρ την ώρα που κάνει σάρωση. Έχεις μεγάλες πιθανότητες. Ίσως όχι την πρώτη φορά, αλλά αν επιμείνεις, όλα γίνονται:).

Οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν ισχυρότατες θωρακίσεις γύρω-γύρω από μέταλλο (η μικροκυματική ακτινοβολία ΔΕΝ διαπερνά τα μέταλλα, γι’ αυτό στις οδηγίες λέει να ΜΗΝ βάζετε μεταλλικά ταψιά και άλλα παρόμοια στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί θα κάψετε τη λυχνία). Ο λόγος που χρησιμοποιείται αυτή η ακτινοβολία (που επιτέλους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ραδιενεργή, όπως κάποια «ούφο» επιμένουν), είναι ο εξής:

Πατήστε στο σύνδεσμο παρακάτω να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο...https://www.ired.gr/blog/item/3808-sar-radiation.html

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας