Κινητό σε νερό - τι πρέπει να κάνετε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σας έπεσε το κινητό σας τηλέφωνο στο...

νερό κατα λάθος; Μην απελπίζεστε! Ίσως να μπορέσετε να το σώσετε! Ειδικά το καλοκαίρι τα υδάτινα ατυχήματα τείνουν να αυξάνονται!

Τι μπορείτε να κάνετε;

Όλο το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο! Δράστε γρήγορα, πολλές φορές είναι θέμα δευτερολέπτων, ώστε πλέον να μην λειτουργήσει ποτέ!

Όταν βραχεί το κινητό μας, από γλυκό νερό αμέσως πρέπει να βγάλουμε την μπαταρία για την αποφυγή περεταίρω βραχυκυκλωμάτων.

Στη συνέχεια το αφήνουμε να στεγνώσει με φυσικό τρόπο (ποτέ επάνω στο καλοριφέρ ή χρήση σεσουάρ γιατί η υπερθέρμανση μπορεί να δημιουργήσει άλλες βλάβες). Αφού στεγνώσει μην επιχειρήσετε να τοποθετήσετε την μπαταρία και το συντομότερο δυνατόν να το φέρετε στο κατάστημα μας. Σε περίπτωση που δοκιμάσετε να το δουλέψετε και το κινητό ανάψει θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστραφεί γιατί τα άλατα συνεχίζουν να διαβρώνουν το κινητό σας

Από θαλασσινό νερό τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Όταν το κινητό σας πέσει στη θάλασσα ή πισίνα ακόμα και καφέ αμέσως βγάζουμε την μπαταρία, κάρτα sim, κάρτα μνήμης και με ανοιχτό το καπάκι της μπαταρίας το βυθίζουμε σε ένα κουβά με γλυκό νερό ή έστω και σε ένα ποτήρι άμεσα. Μετά από 30 λεπτά αντικαταστήστε αυτό το νερό και αν υπάρχει η δυνατότητα προτιμήστε να το τοποθετήσετε σε ένα μεγαλύτερο σκεύος ώστε να μπορεί να μπει μεγαλύτερη ποσότητα γλυκού νερού. Αν βρείτε αποσταγμένο νερό ακόμα καλυτέρα. Αφήστε το μέσα για τρεις ώρες. Μην το φοβάστε.

Αυτό γίνεται για να διαλυθεί το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας τα οποία είναι ιδιαίτερα διαβρωτικά. Είναι προτιμότερο η συσκευή σας να μην λειτουργεί εξ αιτίας του γλυκού νερού παρά του θαλασσινού το οποίο είναι καταστροφή. Τα τηλέφωνα όμως τύπου slide (συρόμενα), έτσι και αλλιώς παθαίνουν πολύ μεγάλη ζημία όταν πέσουν στην θάλασσα η ακόμα και στο γλυκό νερό και η επισκευή τους κρίνεται ασύμφορη. Γι΄ αυτό δεν ενεργούμε πλέον επισκευές σε τέτοιου τύπου τηλέφωνα.

Γιατί κάποια τηλέφωνα δουλεύουν όταν στεγνώσουν και τα άλλα όχι;

Εξαρτάται που πήγε το νερό όταν μπήκε στην συσκευή:

α) Άν π.χ. πήγε μόνο πάνω σε αντιστάσεις και πυκνωτές τα εξαρτήματα αυτά στεγνώνουν πολύ εύκολα. Αν το νερό δεν άφησε ίχνη αλάτων ή άλλων στοιχείων που βρίσκονται σε αυτό ούτως ώστε να δημιουργούν μια εν δυνάμει γέφυρα μεταξύ αυτών των εξαρτημάτων, τότε το τηλέφωνο θα δουλεύει για καιρό.

β) Άν το νερό πρόλαβε να περάσει κάτω από τα ολοκληρωμένα (αλλιώς ic ), ή βραχυκύκλωσε τα flex που έχουν πολύ κοντά μεταξύ τους συστάδες επαφών και σε διάφορα αλλά σημεία που θα ήταν άσκοπο να εξηγήσουμε εδώ, τότε τα πράγματα είναι σκούρα. Κυρίως όταν από τα σημεία αυτά περνά ρεύμα 4volt.

Η δεύτερη αυτή περίπτωση είναι και η πιο συνηθισμένη.

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση;

Αρχικά δεν το βάζουμε σε καμία περίπτωση στην φόρτιση. (Αυτό το λάθος το κάνουν σχεδόν όλοι)

Άν έχετε την τύχη (γιατί περί τύχης πρόκειται) να ανήκετε στην πρώτη περίπτωση, θα το καταλάβετε αν μετά από μια ή δυο το πολύ προσπάθειες το τηλέφωνο ανάψει. Μην κάνετε περισσότερες προσπάθειες και πάνω γιατί αν δεν ανάψει τότε το πιθανότερο είναι να ανήκετε στην δεύτερη περίπτωση. Κάθε φορά που θα πατάτε το ON θα χειροτερεύετε εν αγνεία σας τα πράγματα δημιουργώντας νέα βραχυκυκλώματα ή επιδεινώνοντας τα ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα καταστρέψετε εντελώς το τηλέφωνο.

Άν τώρα το τηλέφωνο όπως είπαμε ανάψει, και πρόκειται για ακριβό τηλέφωνο συγκρατήστε την χαρά σας όσο γίνεται και βγάλτε αμέσως την μπαταρία. Την έχετε γλιτώσει με μικρές βλάβες ή ακόμα και με καθόλου βλάβες. Το μόνο που μένει είναι το γρηγορότερο να πάτε τη συσκευή σε ένα κατάστημα που εμπιστεύεστε (προσοχή όμως γιατί δεν είναι πολλά αυτά) για έναν καλό καθαρισμό με ισοπρ. αλκοόλη και υπερήχους.

Άν πρόκειται για μια φτηνή συσκευή που δεν σας απασχολεί και πολύ αν θα δουλέψει και για πόσο, το ρισκάρετε και την δουλεύετε για όσο αυτή αντέξει. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Μην βασιστείτε ποτέ σε αυτή την συσκευή φεύγοντας π.χ. για διακοπές μόνο με αυτή, γιατί μπορεί για 10-15 ημέρες να μείνετε χωρίς τηλέφωνο όσο διαρκούν οι διακοπές και δεν θα τις ευχαριστηθείτε καθόλου.

Χειρότερο βέβαια είναι να σας χαλάσει το αυτοκίνητο σε ένα μακρύ ταξίδι και όταν προσπαθήσετε να καλέσετε βοήθεια να διαπιστώσετε ότι το κινητό σας βρήκε τη στιγμή να σας προδώσει και δεν λειτουργεί πλέον. Σκεφτείτε και πολλές άλλες περιπτώσεις που μπορεί να βρεθείτε σε μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσετε και δεν θα μπορείτε.

Γι'αυτό πάντα μια δεύτερη, πολύ φτηνή συσκευή πρέπει πάντα να υπάρχει μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκίνητου μας έτσι και αλλιώς.

Οινόπνευμα και "επισκευή" βρεγμένου κινητού τηλεφώνου...

Ας μην το κουράσουμε τόσο αυτό το θέμα. Όλα τα πτητικά υγρά καταστρέφουν τα χρώματα της οθόνης ξεβάφοντας και καταστρέφοντας τα λεπτά filer της όπως θα κάνει και το οινόπνευμα όταν πάει σε αυτά. Τίποτε άλλο δεν θα σας προσφέρει. Μόνο κακό μπορεί να κάνει

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οθόνη χωρίς πλαίσιο από την LG Δείκτης SAR »

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας