• 25 Νοεμβρίου 2017
 • 5208

Cosmote Speed Booster - Τι είναι; Βίντεο

Αφορμή για το άρθρο, πρόσφατη προσωπική εμπειρία.

Πολλοί από εσάς που θα διαβάσετε το παρόν, σίγουρα θα αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα, ή έχετε αντιμετωπίσει. Οπότε θεωρώ ότι θα ωφεληθείτε, ειδικά όσοι βρίσκεστε σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς δυνατότητα γρήγορου internet. Γι αυτό  ας μη θεωρηθεί διαφήμιση, προσπαθώ να δείξω τρόπους λύτρωσης από σπάσιμο νεύρων ή ακόμη και του υπολογιστή μας πολλές φορές!

 

Να ξεκινήσω με λίγη …ιστορία. Στην περιοχή μου δεν υπάρχει άλλος πάροχος σταθερής τηλεφωνίας από την Cosmote. Οι ταχύτητες στο σημείο που βρίσκομαι είναι απελπιστικά αργές. Μετά βίας έχω upload 150kb/sec και download 380kb/sec!

Έχει έρθει VDSL λίγο πιο πέρα από εμένα, όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα στο σημείο που είμαι. Οπότε με ‘’βολεύει ο ΟΤΕ (Cosmote) με την παραπάνω ταχύτητα.

Κάτι έπρεπε να κάνω όμως, διότι δεν μπορούσα να κάνω δουλειά στο διαδίκτυο, πραγματικά απελπιστική η ταχύτητα. Δε συζητάμε για download ή streaming ταινιών! Τρέχα γύρευε.

Η λύση ήρθε από την Wind πριν ένα χρόνο. Πήρα αυτή την περιβόητη συσκευή της huawei mobile wi-fi και πραγματικά είδα φώς!

 

Έφτανε έως και 22mbps στο σημείο που το άφηνα και φυσικά με αναμεταδότη Wi – fi στον υπολογιστήρα μου, είχα γρήγορο internet. Όμως όλα αυτά έχουν τα υπέρ και τα κατά.

Μερικά μειονεκτήματα της συσκευής, γρήγορα άδειασμα της μπαταρίας, συνεχής φόρτιση, με μπαλαντέζα απλωμένη στην αυλή (για να πιάνει 4G καλό) και φυσικά εκτός του κόστους που ήταν 25 ευρώ το μήνα, έχουμε συγκεκριμένο όγκο χρήσης τα 30GB! Οπότε, μέσα στο μήνα χρειαζόσουν και το απελπιστικό internet του ΟΤΕ Cosmote.

Τελικά;

Πριν λίγες ημέρες και λόγω μιας ανάποδης που πήρα με τη Wind, είπα τέλος Wind και θα παραμείνω με τα 380Kb/sec.

Όμως ήρθε η ‘’γλυκύτατη’’ Cosmote, αφού τους πήρα τηλέφωνο και λέω: τι θα γίνει ρε παιδιά με την ταχύτητα; Μου απάντησαν ότι δυστυχώς δεν έχετε δυνατότητα VDSL αλλά……

Τι αλλά είπα;

Έχουμε λύση με το Cosmote Home speed Booster μου απάντησε η κοπελιά!

Τι ν τούτο;

Πάμε λοιπόν….

Το κόστος μιας τέτοιας αλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 5 περίπου ευρώ το μήνα!!! Η ταχύτητα μου δεκαπενταπλασιάστηκε!!! Και έχω ιντερνετ άφθονο χωρίς περιορισμό, ο μόνος περιορισμός τα 30 γίγα / μήνα, αυτό όμως είναι όταν χρειάζεσαι τα παραπάνω γίγα!! Πχ: όταν πλοηγούμαστε στο ιντερνετ και εφόσον η ταχύτητα των 300kb ή 1mb αρκεί, τότε δε γίνεται χρήση των 30 γίγα. Μόλις αυξηθεί η απαίτηση, τότε μπαίνει μπρος το εργαλείο! Έχω Download που φτάνει τα 5Mb/sec με το νέο Router να βρίσκεται εντός του σπιτιού!! Θα δοκιμάσω εντός των ημερών με καλώδια μακρύτερα να βγεί εκτός σπιτιού, ώστε να πιάνει 4G τούμπανο και θα σας ενημερώσω πάλι! Νομίζω ότι προς το παρόν βρήκα την ησυχία μου με το νέο μαραφέτι…

 

Πληροφορίες σύνδεσης:

Δεν κάνετε καμία απολύτως αλλαγή. Το μόνο που κάνετε, μια αίτηση τηλεφωνικά στο 13888 του ΟΤΕ (cosmote) και σας έρχεται σε λίγες ημέρες το νέο router. Το router αυτό είναι φυσικά πλέον Ευρυζωνικό και έχει κάρτα sim ώστε να δεχτεί τα 4G σήματα! Τοποθετείται πολύ απλά. Η γραμμή από τη πρίζα του ΟΤΕ καταλήγει πλέον κατ ευθείαν στο router και από το router έχουμε εξόδους προς τα τηλέφωνά μας. Ο υπολογιστής μας ή οι υπολογιστές μας συνδέονται σε θύρα Ethernet και τα κινητά μας ή Tablet φυσικά με Wi Fi.

Μην παραλείψετε να δείτε το βίντεο που φαίνεται καθαρά το νέο download μου. Πραγματικά εντυπωσιακό!!

Παρακάτω σας μεταφέρω το κείμενο που έχει η Cosmote στην αντίστοιχη σελίδα του Cosmote Home speed Booster:

Όταν οι ταχύτητες σταθερής και κινητής του σπιτιού σου συνδυαστούν τότε αποκτάς το καλύτερο Internet που είχες ποτέ. Η υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster ενισχύει τη σταθερή σου σύνδεση με ταχύτητες έως +60Mbps μέσω COSMOTE 4G, που στην περίπτωση μιας VDSL σύνδεσης έως 50Mbps οι ταχύτητες μπορούν να αγγίξουν έως 100Mbps

Πως λειτουργεί

 • Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Hybrid Access, το ασύρματο Router της υπηρεσίας ενεργοποιεί τη σύνδεση κινητής, ενισχύοντας τη συνολική ταχύτητα στο σπίτι, όταν το bandwidth του σταθερού δικτύου φτάσει στα όρια της ταχύτητάς του.
 • Το μόνο που χρειάζεσαι είναι σύνδεση σε ένα πρόγραμμα COSMOTE Home Double Play 24 και άνω, ικανοποιητικό σήμα 3G/4G COSMOTE και το ασύρματο Router που αποκτάς με την αγορά της υπηρεσίας.

 Κανονικά μετά από αυτό το άρθρο, θα πρέπει να ζητήσουμε από την Cosmote να μας κάνει δώρο τη γραμμή εφ όρου ζωής για τη δωρεάν διαφήμιση.... Lol lol !!

Δείτε λοιπόν παρακάτω βίντεο που τράβηξα για εσάς, ώστε να δείτε διαφορά στην ταχύτητα!! Από 380kb/sec φτάνει και ξεπερνά ακόμη και τα 5Mb/sec πλέον!!!! Και δε γονατίζει με τίποτα! Όσο ζητάς ταχύτητα, αυτό σου δίνει...

Πολυμέσα

Βίντεο για smartphone...

Βίντεο για υπολογιστή...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαζική διάθεση Fiber 100-200Mbps

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας