Innoetics - τι είναι; Εξαγορά της από τη Samsung

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επιτυχία σε μια επιχείρηση, είναι ή να αντέχει στο χρόνο

και να κρατά δεκαετίες (αξιοπιστία και προσήλωση σε αυτό που κάνει) ή να καταφέρει ξεκινώντας από το μηδέν, να πωληθεί αντί πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε λίγα χρόνια από κάποιον κολοσσό. Αυτό έγινε και με τιν Innoetics, Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία επεκτάθηκε στις φωνητικές πύλες!! Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι είναι η Innoetics και τι έγινε τελικά πριν από λίγες ημέρες μ αυτή την εταιρεία...

Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε άλλους τομείς, η Ελλάδα είναι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την αξιοποίηση των κονδυλίων για έρευνα που διατίθενται από την ΕΕ. Όμως, το πρόβλημα είναι πως η σχέση της επενδυτικής – ακαδημαϊκής κοινότητας με το χώρο των επιχειρήσεων δεν είναι αυτή που συναντάμε σε άλλες χώρες της Ευρώπης ή ακόμη περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απλά, ορισμένες φορές εμφανίζονται κάποιες περιπτώσεις που μοιάζουν να αποτελούν με την εξαίρεση στον κανόνα. Αν και θα θέλαμε να αποτελέσουν ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Mobile

Ένας τεχνοβλαστός προς μίμηση

Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Innoetics, ένα spin-off (ή τεχνοβλαστός αν προτιμάτε την ελληνική λέξη για τις εταιρείες που «αποσπώνται» από το ερευνητικό κομμάτι ενός οργανισμού) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Η Innoetics ήταν μέχρι πριν από μερικές ημέρες μία άγνωστη εταιρεία ακόμη και σε όσους ασχολούνται αρκετά με την ελληνική αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών. Αλλά πλέον είναι ιδιαίτερα γνωστή μετά την εξαγορά της από τη Samsung Electronics με τον κορεατικό κολοσσό να επενδύει σε ελληνική τεχνογνωσία προκειμένου να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία (text-to-speech synthesis) και να τις ενσωματώσει σε όλες τις συσκευές της, ώστε να υπάρχει ένας περισσότερο φυσικός τρόπος επικοινωνίας με τους καταναλωτές.

«Με βάση όσα γνωρίζουμε δεν υπάρχει κάποια άλλη αντίστοιχη περίπτωση όπου ένας τεχνοβλαστός από ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα να εξαγοράζεται από ξένη εταιρεία» επισημαίνει ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του «Αθηνά» και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σημειωτέον πως το «Αθηνά» πρόκειται να λάβει ένα σημαντικό ποσό από την εξαγορά, δεδομένου ότι ήταν εκ των βασικών μετόχων της Innoetics.

Το ποσό της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό καθώς η Samsung Electronics ήταν εκείνη που δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί. Οι πληροφορίες, όμως, που υπάρχουν κάνουν λόγο για μία εξαγορά που κινείται σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από εκείνη του Taxibeat, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν στα 40 εκατ. ευρώ. Η διαφορά είναι, βέβαια, ότι την Innoetics ελάχιστοι ήταν εκείνοι που την γνώριζαν αν και ιδρύθηκε το 2006!

Τι ήταν αυτό που προσέλκυσε τη Samsung; Η εξαιρετική ποιότητα της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Innoetics όσον αφορά τις εφαρμογές text-to-speech και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο τομέα. Σημειωτέον πως οι συσκευές που χρησιμοποιούν ψηφιακό βοηθό (digital assistant) ο οποίος μιλά στον κάτοχο της συσκευής πληθαίνουν διαρκώς. Η Google έχει το Echo, η Amazon το Alexa, ενώ στην περίπτωση της Apple το Siri βασίζεται σε τεχνολογία text-to-speech όταν απαντά στον χρήστη του iPhone ή του iPad.

Όπως εξηγεί ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, εκ των ιδρυτών της εταιρείας και αυτός που έχει αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, το ατού της Innoetics είναι οι συνθετικές φωνές που δημιουργεί είναι πολύ κοντά σε εκείνη του αντίστοιχου αρχικού ομιλητή. Η Innoetics έχει δημιουργήσει συνθετικές φωνές για 19 γλώσσες, κάτι που επίσης αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ η πλατφόρμα της επιτρέπει την εύκολη δημιουργία μίας συνθετικής φωνής από έναν χρήστη!

Η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη ο Πύρρος Τσιακούλης, ο Σπύρος Ράπτης, ο Σωτήρης Καραμπέτσος, ο Γιώργος Βαρδαχτσόγλου, ο Πάνος Κακουλίδης και ο Γιώργος Δημητρίου, ξεκίνησε να δημιουργείται στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας μέσα στο «Αθηνά» όπου άλλοι έκαναν την πτυχιακή τους εργασία και άλλοι το διδακτορικό τους. Άπαντες ασχολιόντουσαν με το χώρο του text-to-speech, αντικείμενο άλλωστε που ήταν από τα βασικούς άξονες δραστηριοποίησης του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου (ΙΕΛ), ένα από τα ινστιτούτα του «Αθηνά». Άπαντες κινούνται αυτή τη στιγμή ηλικιακά μεταξύ 35 και 45 ετών.

Πρώτα χρόνια

Η Innoetics δημιουργήθηκε το 2006 και οι πρώτοι πελάτες εμφανίστηκαν το 2007. «Στην αρχή προσπαθούσαμε να κάνουμε υπηρεσίες, όπως ιστοσελίδες με δυνατότητα ανάγνωσης του περιεχομένου τους, ενώ στη συνέχεια επεκταθήκαμε στις φωνητικές πύλες» θυμάται ο κ. Χαλαμανδάρης. Οι εφαρμογές της τεχνολογίας ήταν σε τομείς όπως τα audio books, τα apps για άτομα με μειωμένη όραση κ.ά. Πρακτικά, όμως, η ομάδα άρχισε να ασχολείται πιο ενεργά το 2012 όταν άρχισε να ενισχύεται διεθνώς το ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο κλάδο της τεχνολογίας. Όμως, παρά τις πολλές βραβεύσεις στα διάφορα συνέδρια, οι πωλήσεις δεν έδειχναν να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση. «Στις αρχές της φετινής χρονιάς, αποφασίσαμε να κινηθούμε διαφορετικά» σημειώνει ο κ. Χαλαμανδάρης, προσθέτοντας ότι αποφάσισαν να απευθυνθούν σε δύο έμπειρα στελέχη της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας για να τους βοηθήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Πρόκειται για τον καθηγητή Βασίλη Θεοχαράκη, γνωστό από την εμπλοκή του στην Nanophos, και τον Κώστα Μάλλιο, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δύο τελευταίοι ανέλαβαν να οργανώσουν την εταιρεία και να την προετοιμάσουν για το επόμενο βήμα.

«Η αρχική μας σκέψη ήταν να αποκτήσουμε παρουσία στο εξωτερικό και δη στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναζητούσαμε τα κατάλληλα κεφάλαια» σημειώνει ο κ. Μάλλιος. Όμως, οι εξελίξεις ήταν διαφορετικές καθώς οι επαφές με τη Samsung για συνεργασία μετεξελίχθηκαν πολύ γρήγορα σε συζητήσεις για εξαγορά. «Ο κλάδος είναι από αυτούς που έχουν μεγάλη κινητικότητα και το χρονικό σημείο ήταν το πλέον κατάλληλο» σημειώνουν τα στελέχη της Innoetics.

hqdefault

Τα επόμενα βήματα

Ένας λόγος που τα μέλη της ομάδας της Innoetics αποδέχθηκαν την προσφορά της Samsung ήταν και το γεγονός ότι ο κορεατικός κολοσσός προτιμούσε να τους αφήσει να μείνουν Ελλάδα με την εταιρεία να είναι στο εξής 100% θυγατρική της Samsung Electronics Europe. «Το πλάνο είναι η τεχνολογία μας να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συσκευές της Samsung που θα ...μιλάνε» τονίζει ο κ. Χαλαμανδάρης.

Η Innoetics αναμένεται επίσης να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλους τεχνοβλαστούς. Αυτό είναι άλλωστε και το πλάνο του «Αθηνά». Όπως τονίζει ο κ Ιωαννίδης «η Innoetics μα δίνει τη δυνατότητα να δείξουμε στον κόσμο και κυρίως στα νέα παιδιά ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή έρευνα, να τη μετατρέψουμε σε προϊόν και σε επιχείρηση και στη συνέχεια να την πουλήσουμε σε έναν παγκόσμιο κολοσσό».

Στο «Αθηνά» υπάρχουν αρκετοί ακόμη τεχνοβλαστοί όπως το Qualia και το πλάνο είναι να επιδιωχθεί να ενισχυθεί η σχέση με την επιχειρηματική κοινότητα. «Στα πλάνα μας είναι να βελτιώσουμε τις δομές μας όσον αφορά το συγκεκριμένο τομέα εντοπίζοντας και συνεργαζόμενοι με τους κατάλληλους ανθρώπους» σημειώνει ο πρόεδρος του «Αθηνά», σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι τα κεφάλαια από την πώληση της Innoetics θα αξιοποιηθούν και για ερευνητικές δραστηριότητες, οι οποίες μακροπρόθεσμα μπορούν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Πηγή: cnn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας