Κριτήρια αγοράς τηλεόρασης και σωστή τοποθέτηση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το σαλόνι συνήθως είναι ο πρώτος χώρος του σπιτιού που βλέπουμε και η τηλεόραση είναι ένα φετίχ για τους περισσότερους…Περισσότερες ίντσες, μεγαλύτερη...

.... ανάλυση, ωραίος σχεδιασμός…αν μπορούσαμε θα παίρναμε καινούργια κάθε χρόνο!

Το καλό είναι πως οι τιμές έχουν πάρει την κατηφόρα, όσο αφορά τις πολυπόθητες 4K Smart TVs. Γιατί, κακά τα ψέματα, ποιος θέλει να πάρει νέα τηλεόραση και να μην έχει 4K (uHD) ανάλυση; 

Περιληπτικά, αυτό σημαίνει τουλάχιστον 8 εκατομμύρια pixels στην οθόνη, με ανάλυση τουλάχιστον 3840x2160 pixels, διπλάσια από τη γνωστή, κλασική full HD (1920×1080 pixels). Και παρ’ότι το αυθεντικό 4K περιεχόμενο (ταινίες) είναι ελάχιστο σε 4K ανάλυση, στο μέλλον θα είναι πολύ περισσότερο και ήδη αρκετές προβολές γίνονται upscale σε 4K ώστε να δίνουν έστω μια ημι-αληθή εικόνα 4K ανάλυσης.

Καταρρίπτουμε το «μύθο» του refresh rate στις τηλεοράσεις!

Refresh rate…ρυθμός ανανέωσης…RT…όπως και να το διαβάσετε, είναι το ίδιο πράγμα. Είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός που αφορά την ποιότητα εικόνας της τηλεόρασής μας, όμως συχνά δεν αναγράφεται όπως πραγματικά είναι. 

Πως γίνεται, άλλωστε, μια τηλεόραση να έχει refresh rate 120Hz και την ίδια στιγμή, με πολύ μικρή διαφορά στην τιμή, να πωλείται μια άλλη με… 1.200Hz; Η απάντηση είναι απλή: Δεν γίνεται.

Τι είναι το refresh rate;

Ο ρυθμός ανανέωσης ή refresh rate, είναι ουσιαστικά το πόσες φορές ανανεώνεται η εικόνα της τηλεόρασης ανά δευτερόλεπτο. Μη τον συγχέετε με τα FPS (Frames Per Second), είναι κάτι διαφορετικό. 

Κάποτε, όλες οι τηλεοράσεις μας είχαν ρυθμό ανανέωσης 50/60Hz (ανάλογα με το τηλεοπτικό σήμα της χώρας μας, (PAL=25/50Hz, NTSC=40/60Hz) και αυτό μας ήταν αρκετό. Όμως, με την έλευση των HDTVs, είδαμε για πρώτη φορά ρυθμό ανανέωσης στα 100Hz και τα 120Hz και καταλάβαμε τι χάναμε τόσον καιρό. Η εικόνα έγινε πολύ πιο καθαρή σε ορισμένα σημεία (κυρίως αυτά με γρήγορες σκηνές και «δράση») και όλα κινούνταν λίγο πιό «ομαλά».

Ωστόσο, οι κατασκευαστές παρασύρθηκαν για άλλη μια φορά στο παιχνίδι του marketing και ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα refresh rates άρχισαν να ξεφεύγουν…. 240, 400, 800, 1000, 1200, ακόμα και… 2.400Hz ρυθμό ανανέωσης είδαμε! 

Είναι δυνατόν; Φυσικά και όχι, απλώς οι εταιρείες βρήκαν «δημιουργικούς» τρόπους να αυξήσουν το διαφημιζόμενο refresh rate και να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του -σκληρού- ανταγωνισμού.

Τι ισχύει στην πράξη;

Ουσιαστικά όλες οι σύγχρονες LED/OLED τηλεοράσεις που πωλούνται στην αγορά και υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια, είτε είναι fullHD, είτε uHD (4K), έχουν refresh rate 60Hz ή 120Hz (με ελάχιστες εξαιρέσεις). 

Όταν, λοιπόν, βλέπετε κάποιο νούμερο άνω των 120Hz, πιθανότατα είναι ανακριβές. Συνήθως πριν ή μετά τον αριθμό θα υπάρχουν κάποια αρχικά, όπως «300 PMI», «400 PQI» κ.λπ., αλλά ακόμη κι αν δεν υπάρχουν, δεν αλλάζει κάτι, είναι 60 ή 120Hz στην πραγματικότητα.

 

refresh rate 5

Κάθε κατασκευαστής δημιούργησε το δικό του πρότυπο για το ρυθμό ανανέωσης, ώστε να δείχνει μεγαλύτερος και να τραβά την προσοχή του υποψήφιου αγοραστή. Δεν είναι απλά ένα «φούσκωμα» του αριθμού, σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει όντως κάποια τεχνολογία πίσω από το ρυθμό ανανέωσης που προσπαθεί να τον εξομοιώσει με τα πραγματικά 120 ή 240 Hz, προσθέτοντας «τεχνητά» frames, όμως φυσικά το αποτέλεσμα είναι υποδεέστερο του αναμενόμενου.

Ναι, αξίζει να επιλέξετε μια TV με 120Hz ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ refresh rate έναντι μιας με 60Hz, η εικόνα θα είναι καθαρότερη και συνολικά η εμπειρία θέασης, ανώτερη. Αλλά για να το καταφέρετε αυτό, πρέπει πρώτα να…μαντέψετε πόσα Hz πραγματικά υποστηρίζει το μοντέλο που βλέπετε μπροστά σας στο κατάστημα ή το e-shop.

Πόσα Hz είναι τελικά η TV μου;

Σε γενικές γραμμές, ελάχιστοι κατασκευαστές (όπως η Sharp) αναφέρουν τα πραγματικά refresh rates. Στις 4K τηλεοράσεις, ο «κανόνας» λέει πως ό,τι βλέπετε, είναι x2. Κοινώς, αν μια 4K τηλεόραση αναφέρει 240Hz, είναι στην πραγματικότητα 120Hz, αν αναφέρει 120Hz, είναι 60Hz και ούτω καθεξής. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά είναι απειροελάχιστες.

refresh rate (1)

Όσον αφορά τις HD τηλεοράσεις, που είναι σαφώς περισσότερες και με πολύ μεγαλύτερες αποκλίσεις σε refresh rates, είναι δύσκολο να βρεθεί εύκολα το πραγματικό refresh rate. Αυτό διότι μέσα στο 2015, οι κατασκευαστές «μαζεύτηκαν» κάπως στο θέμα αυτό, καθώς το 2013/2014 είχαμε δει εξωφρενικά refresh rates, άνω των 2000Hz. 

Έτσι, αν δείτε μια τηλεόραση που λανσαρίστηκε μέσα στο 2015, τότε πιθανότατα θα ακολουθεί τον «κανόνα του μισού», που περιγράψαμε παραπάνω. 

Αν, όμως είστε έτοιμοι να αγοράσετε κάποιο λίγο παλαιότερο μοντέλο του 2013 ή του 2014, ο κανόνας αλλάζει. Οτιδήποτε από 240 έως 600-720 Hz δίνει στην πραγματικότητα 120Hz και οτιδήποτε από 720-800Hz και άνω, δίνει στην πραγματικότητα 240Hz. 

Προφανώς τιμές από 60 έως 120Hz σημαίνει 60Hz πραγματικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (Sony, Philips, Toshiba) ακόμα και τα 200-240Hz «μεταφράζονται» σε 60Hz.

Εν ολίγοις, αν στοχεύετε σε καλή ποιότητα εικόνας, χρειάζεστε μια οθόνη με 120Hz πραγματικό ρυθμό ανανέωσης, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε μοντέλα με διαφημιζόμενο ρυθμό ΙΣΟ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ 240 Hz (μεγαλύτερο για να είστε 100% σίγουροι). 

Η διαφορά των 120Hz με τα 240Hz είναι μικρή και δε γίνεται τόσο αισθητή από το ανθρώπινο μάτι, τουλάχιστον με το υπάρχον περιεχόμενο και τις τεχνολογίες, αλλά αν οπωσδήποτε θέλετε 240Hz, καλό θα ήταν να «στοχεύσετε» πάνω από τα 720Hz «διαφημιζόμενα».

 

Προσέχουμε την ενεργειακή κλάση της τηλεόρασης 

energyefficiency_label_alexyndr_Shutterstock_com_104035592_01

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που συχνά μας ωθεί στην αγορά μίας οικιακής συσκευής σχετίζεται με την ενεργειακή της κατανάλωση, δηλαδή με το ρεύμα που καταναλώνει όταν βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. 

 

Ποια είναι η σωστή τοποθέτηση τηλεόρασης στο χώρο;

 

topothetisi tileorasis (4)

 

Σε τεράστιο ποσοστό σπιτιών οι τηλεοράσεις είναι τοποθετημένες με λάθος τρόπο, δημιουργώντας προβλήματα τους κατόχους τους.

 

WatchDistanceFinal

 

1. Επιλογή μεγέθους τηλεόρασης

Εδώ ακολουθήστε τον απλό κανόνα που λέει πως «όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο». Η τηλεόραση, προφανώς. Εκτός αν στο χώρο σας είστε αναγκασμένοι να κάθεστε πολύ κοντά της (σε απόσταση μικρότερη των 1,5-2 μέτρων δηλαδή), μια τηλεόραση άνω των 40 ιντσών επιβάλλεται. Αν, πάλι, έχετε τεράστιο σαλόνι, θα πρέπει να κοιτάξετε για μοντέλα άνω των 60 ιντσών, με το αντίστοιχο κόστος φυσικά.

§                   26″ = 0,9-1,5 μέτρα

§                   32″ = 1,2-2 μέτρα

§                   37″ = 1,4-2,3 μέτρα

§                   40″ = 1,5-2,6 μέτρα

§                   46″ = 1,8-2,9 μέτρα

§                   52″ = 2-3,3 μέτρα

§                   58″ = 2,1-3,6 μέτρα

§                   65″ = 2,4-4,1 μέτρα

§                   70″ = 2,7-4,5+ μέτρα

Σε γενικές γραμμές μια μεγαλύτερη TV επιτρέπει πιο άνετη θέαση και για περισσότερους θεατές ταυτόχρονα, αν έχει τοποθετηθεί σωστά. Και τι εννοούμε με αυτό;

2. τοποθέτηση τηλεόρασης στο χώρο

Υπάρχουν κοινά σφάλματα που όλοι διαπράττουμε, λίγο ή πολύ, όταν τοποθετούμε μια τηλεόραση στο χώρο μας. 

Πρώτον, το κέντρο της τηλεόρασης πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών μας, όπως συνήθως καθόμαστε. Ούτε ψηλότερα, ούτε χαμηλότερα, καθώς έτσι θα αναγκαστούμε να χαμηλώνουμε ή να ψηλώνουμε το βλέμμα μας, με αποτέλεσμα την κλίση των αυχενικών σπονδύλων και την αύξηση του βάρους που αναγκάζονται να «σηκώσουν». Το ίδιο σφάλμα διαπράττουμε συχνά με τα smartphones (κοιτώντας προς τα κάτω) και φυσικά αυτό οδηγεί σε πιασίματα και πόνους στον αυχένα.

Αν αναγκαστείτε να τοποθετήσετε ψηλά την τηλεόραση, πρέπει να έχει κλίση προς τα κάτω, ώστε να «κοιτά» ευθεία εσάς όταν στρέψετε το κεφάλι σας προς αυτήν. Έτσι θα έχετε καλύτερη ποιότητα θέασης.

topothetisi tileorasis (2)

Αυτό ισχύει παντού και πάντα. Προτιμήστε τραπεζάκια ή βάσεις (τοίχου ή επιτραπέζιες) που να υποστηρίζουν εύκολη ρύθμιση/κλίση, ώστε όπου και να βρίσκεστε, η τηλεόραση να «κοιτά» ευθεία σε εσάς (και εσείς αυτήν). Το να στρίβετε το κεφάλι για να δείτε θα σας προκαλέσει σίγουρα πόνους, ενώ τα περισσότερα σπίτια έχουν πάνω από μια θέση για θέαση (καναπέ, πολυθρόνα, τραπεζαρία κ.λπ.) 

Και μη ξεχνάτε πως οι θεατές που είναι αρκετά πλάγια σε σχέση με την TV, θα βλέπουν με αρκετά χαμηλότερη ποιότητα εικόνας, ειδικά αν είναι απλό TFT-LCD το panel της.

3. Φωτισμός χώρου για θέαση τηλεόρασης

Δεύτερον, αν υπάρχει παράθυρο στο χώρο που αφήνει πολύ φως να μπει, καλό θα ήταν να είναι στα αριστερά της τηλεόρασης (το ίδιο ισχύει για τα τεχνητά φώτα). Σε καμία περίπτωση να μην είναι πίσω από την τηλεόραση, αλλά ούτε «κόντρα» σε αυτήν, καθώς έτσι θα έχουμε πολλές αντανακλάσεις ή λάθος ambient φωτισμό που θα κουράζει πολύ τα μάτια μας και θα μας εκνευρίζει.

topothetisi tileorasis (6)

Επίσης, πολλοί χρήστες παρουσίαζουν κόπωση στα μάτια όταν παρακολουθούν τηλεόραση σεσκοτεινά δωμάτια χωρίς φωτισμό, για πολλή ώρα. Είναι λογικό σε γενικές γραμμές, όποτε να το αποφεύγετε. Η καλύτερη λύση είναι μια λάμπα πίσω από την τηλεόραση (ακριβώς από πίσω, ώστε να μη φαίνεται), ούτε πολύ «θερμή» (κίτρινη) ούτε πολύ «κρύα» (μπλέ), ώστε να μην αλλοιώνει τα χρώματα της TV που φτάνουν στα μάτια σας και ταυτόχρονα να τα ξεκουράζουν με το φωτισμό που θα διαχέεται στο χώρο.

topothetisi tileorasis (1)

Τέλος, αν πρέπει να δείτε με κλειστά τα φώτα (π.χ. γιατί δίπλα σας κοιμάται το έτερον ήμισυ), μπορείτε να χαμηλώσετε το «brightness» ή «backlight» της τηλεόρασης από το μενού της, για να μη κουράζονται τόσο τα μάτια σας, χωρίς να αλλάζετε το contrast της όμως.

 

Πηγή: oaedhlectrologoi.blogspot.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας