''Θέων αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας AEBE''

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η ''Θέων αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας ΑΕΒΕ'' είναι μια Ελληνική εταιρεία 

κατασκευής ''νυχτερινής όρασης'' πολύ υψηλής τεχνολογίας. Μια από τις τρείς κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο. Την προτιμούν υπερσύγχρονοι στρατοί για νυχτερινή σκόπευση, αναγνώριση κλπ. 

Ξεκίνησε το 1997 με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό. Δέκα σχεδόν χρόνια μετά, αποτελεί μία από τις τρεις ηγέτιδες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά του night vision. Η "Θέων Αισθητήρες”, κατασκευαστής πρωτότυπου εξοπλισμού και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να επεκταθεί σε πάνω από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας συμβόλαια ακόμη και σε εξαιρετικά απαιτητικές αγορές, όπως στην Ιαπωνία, όπου πριν από λίγες εβδομάδες κέρδισε, μέσω διαγωνισμού, συμβόλαιο, το δεύτερο στη χώρα, για την προμήθεια μονόκυαλων συστημάτων νυχτερινής όρασης για την ιαπωνική αστυνομία.

Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και σύντομα στην Ινδονησία και προσωπικό που ξεπερνά τους 100 εργαζόμενους, , η "Θέων Αισθητήρες” αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που κατάφερε, μέσω της εξωστρέφειας της, να αντεπεξέλθει των συνεπειών της επταετούς κρίσης στην Ελλάδα.

Εμφανίζοντας πωλήσεις που αναμένεται να κυμανθούν στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ για το 2015 και σταθερά αυξανόμενη κερδοφορία, η Θέων το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει, πέραν της Ιαπωνίας, να κλείσει νέες συμβόλαια σε, Γαλλία, Ινδία, Κύπρο, Βραζιλία και Ολλανδία. Στην τελευταία περίπτωση, η ελληνική εταιρεία προ μηνός υπέγραψε συμβόλαιο με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ολλανδίας για την προμήθεια 6.000 μονόκυαλων συστημάτων νυχτερινής όρασης.

"Ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας, που κράτησε τέσσερα χρόνια, με τη Θέων να ανταγωνίζεται 17 εταιρείες του εξωτερικού, από τις μεγαλύτερες στο χώρο της νυχτερινής όρασης, μεταξύ των οποίων αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ισραηλινές”, αναφέρει ο Capital.gr. o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κρίστιαν Χατζημηνάς.

Όπως σημειώνει, η δημιουργία της Theon Sensors (THermal and Electro-Optical, Night Sensors) όπως είναι η αγγλική της ονομασία - προέκυψε μέσω προγενέστερης δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών στον τομέα των αντισταθμιστικών. "Βάσει αυτού, οι πελάτες μας σε κάποιο σημείο ζήταγαν, πέραν των συμβουλευτικών υπηρεσιών, να προτείνουμε λύσεις για την ανάθεση projects για λογαριασμό τους, αποκτώντας μιας πολύ καλή εμπειρία σε όλο το φάσμα της αμυντικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Η εμπειρία αυτή μας βοήθησε να δούμε ότι και εμείς στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τις δομές ώστε να αναλαμβάνουμε τέτοια project. Όντως έτσι αρχίσαμε να χτίζουμε την Τheon, η οποία εξ αρχής ξεχώρισε κερδίζοντας σημαντικά συμβόλαια”, τονίζει ο κ. Χατζημηνάς (στη φωτογραφία υπογράφει συμβόλαιο της Theon με το Ολλανδικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

TheonSpecFor 

"Βλέπει” νέες αγορές

Στην αρχή η εταιρεία αναλαμβάνει συμβόλαια – μετά από διαγωνισμούς - με τον Ελληνικό Στρατό, όταν το 2004 έρχεται η πρώτη σημαντική συμφωνία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα για περισκόπια αρμάτων για τον στρατό της Αυστραλίας. "To 2004 αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στις αγορές του εξωτερικού. Με έναυσμα ένα συμβόλαιο για περισκόπια στην Αυστραλία, στη συνέχεια μας ζήτησαν οι Αυστραλοί να σχεδιάσουμε ένα νέο τύπο περισκοπίου το οποίο να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες τους. Κερδίσαμε το συμβόλαιο και αυτό μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως στη συγκεκριμένη αγορά υπήρχε κενό στο κομμάτι των προσαρμογών, να παίρνεις, δηλαδή, ένα προϊόν και να το προσαρμόζεις στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη”, αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας.

Τα περισκόπια ήταν από τα πρώτα προϊόντα, όλα τα προϊόντα είναι με στρατιωτικές προδιαγραφές της Theon. Ακολούθησαν οι διόπτρες και το τελευταίο προϊόν, το μονόκυαλο νυχτερινής όρασης, το οποίο δεν έχει πουληθεί καν στην Ελλάδα καθώς η ζήτηση απορροφάται σε ποσοστό 100% από το εξωτερικό. Μέχρι σήμερα, στο πελατολόγιο της Theon Sensors συγκαταλέγονται επίλεκτα σώματα, με ιδιαίτερες απαιτήσεις στις νυχτερινές επιχειρήσεις, όπως οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις, οι γερμανικές ειδικές δυνάμεις KSK, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, οι ένοπλες δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά των ΗΑΕ, ο στρατός του Βελγίου, της Αυστραλίας, της Χιλής, του Πακιστάν, της Σιγκαπούρης, του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον, πως όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.

Όσο για τα επόμενα βήματα; "Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε νέες αγορές με τοπικές συνεργασίες, όπως στην Ινδία και την Ινδονησία. Παρακολουθούμε επίσης τις αγορές της Κορέας, της Μ. Ανατολής, της Βραζιλίας. Μια εταιρεία πρέπει να έχει πάντοτε ένα καινούργιο αφήγημα, να μην εφησυχάζει”, καταλήγει ο κ. Χατζημηνάς.

Πηγή: capital.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας