Μετασχηματιστές γαλβανικής απομόνωσης - συζήτηση - απόψεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τι είναι ο μετασχηματιστής γαλβανικής απομόνωσης; Που τον χρησιμοποιούμε; 

Επίσης, ένα ερώτημα που τίθεται συχνά από πολύ κόσμο, είναι γιατί δεν μας χτυπάει το ρεύμα όταν χρησιμοποιούμε μετασχηματιστή με δευτερεύον  πηνίο στα ίδια Volt με το πρωτεύον και τάση εισόδου και εξόδου του μετασχηματιστή στα 230V. Και αναφέρομαι στον συγκεκριμένο διότι αυτός χρησιμοποιείται εδώ και κάμποσα χρόνια σε κήπους και άλλες εφαρμογές παρόμοιες.

 Ή σε ποιες περιπτώσεις μας χτυπάει το ρεύμα από ένα τέτοιο μετασχηματιστή!

Ο λόγος που χρησιμοποιούμε τέτοια τάση, είναι καθαρά οικονομικός αλλά και λόγω των πιο ‘’ειδικών’’ υλικών που χρειάζονταν σε εγκαταστάσεις χαμηλότερων τάσεων. Τι θέλω να πω…

Παλαιότερα πχ που χρησιμοποιούσαμε ακίνδυνες τάσεις στα 42volt υπήρχαν γενικότερα κάποια θέματα όπως: Μεγαλύτερες διατομές καλωδίων λόγω της χαμηλής τάσης και ‘’ειδικές’’ λάμπες 42V E27. Αυτό το υλικό ανέβαζε πολύ το κόστος μιας εγκατάστασης γιατί όπως γνωρίζουμε τα πιο χοντρά καλώδια είναι και πολύ ακριβότερα,  καθώς επίσης γίνονταν διάφορα ‘’περίεργα’’ . Έπαιρνε τη λάμπα την 42V ο Κυρ Γιώργης, που ήταν αποκλειστικά για τον κήπο αλλά ίδια σε σχήμα και μέγεθος με μια κοινή λάμπα 230V και καταλάθος την έβαζε σε ένα άλλο φωτιστικό εντός του σπιτιού και …….μπουμ! Εφόσον τοποθετούσαμε τόσο λίγων volt λαμπτήρα στα 230v λογικό να γίνει βραχυκύκλωμα. Επίσης γίνονταν συχνά το αντίθετο! Έπαιρνε ο Κυρ Γιώργης τη λάμπα των 230V, την τοποθετούσε σε ένα φωτιστικό κήπου και αυτή άναβε σα….. καντηλάκι! Και πάλι λογικό εφόσον σε μια λάμπα όπου χρειάζονται 230V για να αποδώσει, αυτή τοποθετούνταν στα 42!

Επίσης δεν μπορούμε να έχουμε κάποια αντλία πχ, την οποία θα πρέπει να κατασκευαστεί στα 42volt ή ένα κάρο άλλες συσκευές που θέλουμε να τις τροφοδοτήσουμε μέσω μετασχηματιστή γαλβανικής απομόνωσης.

Παρακάτω ένας μονοφασικός μετασχηματιστής απομόνωσης...

metasxhmat

Έτσι και λόγω των αυξημένων απαιτήσεων από φωτιστικά σώματα σε μια κατοικία ή ένα κτίριο, αναγκάστηκε το ‘’σύστημα’’ να ανέβει στην κανονική τάση που υπάρχει σε όλο το δίκτυο, η οποία θα έπρεπε όμως να είναι το δυνατόν πιο ακίνδυνη για τον άνθρωπο.

Φανταστείτε παλιά, όπου τα σπίτια είχαν 2 -3 λάμπες εξωτερικά  άντε 10 – 20 τα μεγάλα σπίτια ή κτίρια, και σήμερα έχουμε ξεπεράσει σε αριθμό τις 20 σε μικρές κατοικίες και 100 …..200….. 300…. Ή και παραπάνω λαμπτήρες σε μεγαλύτερα κτίρια. Φανταστείτε όλα αυτά τα καλώδια να ήταν διατομών 3Χ4 ή Χ6 κοκ!!

Οι πιο δημοφιλείς μετασχηματιστές που χρησιμοποιούνται εδώ και κάμποσα χρόνια είναι στα 230V/230V ή αλλιώς τους ονομάζουμε 1/1. Οι μετασχηματιστές αυτοί ονομάζονται ‘’Γαλβανικής Απομόνωσης’’ ή ‘’Γαλβανικής προστασίας’’

Γενικότερα οι μετασχηματιστές έως 50V ονομάζονται ‘’απομόνωσης και ασφαλείας’’ (Safety Isolating Transformers) και από 50V και άνω ονομάζονται απομόνωσης (Isolating transformers)

Εντάξει, όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι όταν βάζουμε έναν μετασχηματιστή γαλβανικής απομόνωσης  230/230 και πιάσουμε τον έναν πόλο του δευτερεύοντος μόνο, δε μας χτυπάει το ρεύμα. Επίσης εάν είμαστε ξυπόλυτοι σε ένα τέτοιο σύστημα και πιάσουμε τον έναν πόλο, πάλι δε μας χτυπάει το ρεύμα!

Πως συμβαίνει αυτό;

Επειδή το δευτερεύον είναι ηλεκτρικά διαχωρισμένο από το πρωτεύον, η τάση που αναπτύσσεται στο δευτερεύον στηρίζεται στο φαινόμενο της αμοιβαίας επαγωγής.

Για να καταλάβουμε τι είναι η αμοιβαία επαγωγή μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω απόκομμα, το οποίο είναι από εργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του καθηγητή Δημητρίου Βλάχου…

Amoibaia epagogi

Amoibaia epagogi1

Amoibaia epagogi2

Βάζουμε Ρελέ διαρροής στο δευτερεύον ενός μετασχηματιστή 230V/230V;

Ρελέ διαρροής χρησιμοποιούμε μόνο στις γραμμές που τροφοδοτούν τους μετασχηματιστές γαλβανικής απομόνωσης. Δεν υπάρχει νόημα να χρησιμοποιήσουμε στο δευτερεύον, διότι ΔΕΝ λειτουργεί! Εφόσον δεν υπάρχει γείωση, το ρελέ διαρροής θα είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο, δε προστατεύει από κάτι, δε θα λειτουργήσει με τίποτα, οπότε…… δε χρειάζεται. Είμαστε προστατευμένοι ήδη από το δευτερεύον τύλιγμα.

Ορισμένοι ‘’καλοπροαίρετοι’’ θα μου πούνε…. μα καλά, αφού άμα πιάσω ταυτόχρονα και τους δύο πόλους τότε θα πεθάνω! Ε φυσικά, και στο κανονικό δίκτυο αν πιάσουμε ταυτόχρονα και τους δύο πόλους πάλι θα πεθάνουμε και με 28 ρελέ να έχουμε το ένα πίσω απ τα άλλο! Εφόσον τα ρελέ διαρροής ΔΕΝ θα δούνε διαρροή, αλλά μια αντίσταση! Φανταστείτε ότι το σώμα μας, όταν πιάνουμε 2 πόλους ταυτόχρονα είναι μια….. λάμπα ή ψησταριά…. ή ηλεκτρικό σίδερο ή κάτι παρόμοιο. Κανένα μηχάνημα δεν καταλαβαίνει ύλη, δηλαδή αν είμαστε φτιαγμένοι από ανόργανη ή οργανική ύλη, οπότε σου λέει….. ΩΩΩΩΩΠ! Άνθρωπος…. κόψε ρεύμα!!!

Παρακάτω βλέπε τριφασικό μετασχηματιστή απομόνωσης...

 metaschimatistis trifasikos

Θα μπορούσαμε εύκολα μετά από όλα αυτά, εφόσον σε ένα αγείωτο σύστημα το ρεύμα δύσκολα θα μας …’’βρεί’’ να χρησιμοποιούσαμε για όλη μας την εγκατάσταση ένα μετασχηματιστή. Πχ 20Kva ή 50Kva!! Εφόσον δε θα χρειαζόμασταν γείωση, ούτε να μετράμε ούτε τίποτα; Και βέβαια θα μπορούσαμε, φαντάζεστε όμως το κόστος ενός τέτοιου μετασχηματιστή ή το κυριότερο…. το βάρος του; Σίγουρα το βάρος του θα ήταν εκατοντάδες κιλά!!! Επίσης το μέγεθος θα ήταν και απαγορευτικό για ένα σπίτι, πόσο μάλλον αν είναι πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα και βάλουν όλοι από ένα τέτοιο!!! Βέβαια στα τριφασικά τέτοιου είδους συστήματα μπορεί να προκληθούν κι άλλα περιστατικά, όπως διαρροή τατυόχρονα προς τη γη, 2 διαφορετικών φάσεων και άλλα! (Οπότε καλό είναι ...... να διαβάσετε την τελευταία παράγραφο του άρθρου!!!)

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν να τηρούμε και όλα τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας όπως ένας επιτηρητής μόνωσης και θερμοκρασίας, ο οποίος σε περίπτωση φθοράς μόνωσης κάποιου τυλίγματος ή καλωδίου ή αν το καλώδιο ή κάποιο τύλιγμα του μετασχηματιστή ανεβάσουν θερμοκρασίες πάνω από το προβλεπόμενο να κόβει ή όλο ή το αντίστοιχο κύκλωμα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, πως λειτουργεί ένα σύστημα από μετασχηματιστή απομόνωσης...

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για τους μετασχηματιστές γαλβανικής απομόνωσης. Θα διαβάσετε γιατί είναι πολύ σημαντικό να γεφυρώνουμε ισοδυναμικά τις συσκευές που τροφοδοτούνται από μετασχηματιστές γαλβανικής απομόνωσης και πολλά άλλα. Ένα άρθρο του Καθηγητή Τάσου Αντωνάκη... Μετασχηματιστές Γαλβανικής απομόνωσης

Παρ όλ αυτά θα κλείσω τις σκέψεις μου, λέγοντας σας τη δική μου άποψη…

Εγώ προτείνω (και έτσι κάνω) σε όλα τα εξωτερικά, φωτισμοί, αντλίες, λοιπά μηχανήματα ή συσκευές, καλώδια κανονικά, ότι προβλέπει η ισχύς και το μήκος των καλωδίων, διπολικές ασφάλειες τουλάχιστον σε όλες αυτές τις γραμμές και ρελέ διαρροής για όλα αυτά. Σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει σχετική άνεση χρηματική, προτείνουμε ρελέ στο ρελέ, ή ακόμη και ρελέ γραμμής για κάθε γραμμή εξωτερικής συσκευής, τα οποία θα καταλήγουν σε ένα κεντρικό ρελέ (που θα τροφοδοτεί όλα αυτά τα έξω. Σε τυχόν αστοχία του ενός, σίγουρα θα πέσει το άλλο). Όταν μια εγκατάσταση γίνεται με προσοχή και τιμιότητα, δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα για 50 χρόνια τουλάχιστον. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για να λέμε.

Αυτά φίλοι μου, ελπίζω να μη σας κούρασα και εύχομαι να καταλάβατε όλοι τι είναι ο ‘’Μετασχηματιστής απομόνωσης’’ ή ‘’Γαλβανικής προστασίας’’ και αν πρέπει τελικά να χρησιμοποιούμε ένα τέτοιο μετασχηματιστή η όχι και αν ναι, σε ποιές τελικά περιπτώσεις...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας