Νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη - το καλώδιο αργεί....

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Σταθάκης προανήγγειλε νέες μονάδες ρεύματος διαμορφώνοντας "θολό" τοπίο

Στην άτυπη επικύρωση (μιας και τυπικώς η επίσημη απάντηση της ελληνικής πλευράς στην επιστολή-τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται σήμερα) της συμβιβαστικής συμφωνίας με την Κομισιόν για το μεγάλο καλώδιο της Κρήτης προχώρησαν ουσιαστικά χθες από το Ηράκλειο ο υπουργός Ενέργειας-Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Μανούσος Μανουσάκης.


Οι δυο τους προανήγγειλαν μάλιστα συνέχιση της λειτουργίας των νεότερων μονάδων της ΔΕΗ στο νησί (με τη συναίνεση όπως είπαν των Βρυξελλών), αλλά συνάμα και προσθήκης κάποιων νέων μονάδων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια μέχρι να ολοκληρωθεί η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής...


Ο Χανιώτης υπουργός και ο Χανιώτης διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ δε θέλησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Μίλησαν απλώς, σε αόριστο πλαίσιο, για ευέλικτες μονάδες, δίχως να διευκρινίσουν αν πρόκειται για νέες μονάδες αεριοστροβίλων όπως έχει προτείνει η ΡΑΕ στο υπουργείο και δίχως, το κυριότερο, να διευκρινίσουν αν οι προσθήκες αφορούν στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, τον οποίο - σημειωτέον - επισκέφτηκε χθες ο κ. Σταθάκης συνοδευόμενος από τον κ. Μανουσάκη.

Casus beli για τον Δήμο Μαλεβιζίου


Την επισήμανση ειδικά για τα Ληνοπεράματα την κάνουμε βεβαίως για τον απλούστατο λόγο ότι μια τυχόν προσθήκη νέων μονάδων στον ΑΗΣ αποτελεί casus belli για τον Δήμο Μαλεβιζίου, και αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 
Στην ατζέντα των επαφών και ανακοινώσεων του υπουργού Ενέργειας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο και επισκέφτηκε την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τη Λότζια, όπου ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, βρέθηκε και το ζήτημα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.


Με φόντο την πρόσφατη θετική γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το πρόγραμμα αξιοποίησης των κοιτασμάτων νοτιοδυτικά της Κρήτης, και το «όχι» της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός θέλησε να υποβαθμίσει τον θόρυβο που “σηκώθηκε” από τη στάση των περιφερειακών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για απόλυτα θεμιτή στάση.


Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε: «Η διπλή διασύνδεση του νησιού θα λύσει οριστικά το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης, επιτρέποντας να μειωθεί το κόστος ρεύματος με τη σημαντική ελάφρυνση που θα επέλθει στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Επιπλέον, θα ενισχυθεί η ασφάλεια του συστήματος ενέργειας του νησιού και θα δοθεί περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)». 
Σημείωσε μάλιστα ότι το έργο δεν προχωρούσε επί δεκαετίες για διάφορους λόγους. «Σήμερα έχει κλείσει ο κύκλος του σχεδιασμού της “μικρής” διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΑΔΜΗΕ. Το έργο θα έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2020. Σε ό,τι αφορά τη “μεγάλη” διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, φορέας υλοποίησης θα είναι η εταιρεία ειδικού σκοπού “Αριάδνη Interconnection”, στην οποία ο ΑΔΜΗΕ έχει ποσοστό τουλάχιστον 51%. Η Euroasia Interconnector έχει το δικαίωμα, τους επόμενους δύο μήνες, να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της “Αριάδνης” με ποσοστό έως 39%. Πλέον, έχει επιλυθεί και η τελευταία εκκρεμότητα που αφορά στη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας του τμήματος Κρήτης-Αττικής με το τμήμα Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς συμφωνήθηκε να επιληφθεί τεχνική επιτροπή», τόνισε ο κ. Σταθάκης.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, επισήμανε από την πλευρά του ότι η λύση για τις τεχνικές προδιαγραφές, που ήταν το τελευταίο στάδιο για την οριστική συμφωνία υλοποίησης του έργου της διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, οριστικοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και, πλέον, διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η Κομισιόν να αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο την πρόταση για την παράταση της λειτουργίας των νεότερων μονάδων κατά το μεταβατικό στάδιο.

Δηλώσεις-αποδοχή της πρότασης Κομισιόν

Ουσιαστικά διά στόματος των κ.κ. Σταθάκη και Μανουσάκη, χθες, από το Ηράκλειο, επισφραγίστηκε προκαταβολικά η θετική απάντηση στην επιστολή που έστειλε η Κομισιόν ζητώντας επίσημη επικύρωση των συμφωνηθέντων στη δευτεριάτικη σύσκεψη στις Βρυξέλλες και δρομολόγηση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν εκ μέρους των ελληνικών φορέων στο πλαίσιο αποδοχής της συμβιβαστικής συμφωνίας. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη σχετική επιστολή της ξεκαθαρίζει στην ελληνική πλευρά ότι το έργο του μεγάλου καλωδίου της Κρήτης για να προχωρήσει ως PCI (Έργο Κοινοτικού Ενδιαφέροντος, δηλαδή) θα πρέπει η ΡΑΕ να τροποποιήσει τις αποφάσεις απευθείας ανάθεσής του στον ΑΔΜΗΕ και στο SPV “Αριάδνη Interconnection” ως επίσημο φορέα υλοποίησης του έργου. 
Ειδικότερα, η Επιτροπή αναφέρει ρητά ότι το SPV “Αριάδνη Interconnection” μπορεί να διατηρηθεί μόνο ως προς το όνομά του, αλλά η μετοχική του σύνθεση θα πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί εξαρχής βάσει του μνημονίου που υπέγραψαν ΑΔΜΗΕ και Euroasia πέρυσι τον Οκτώβριο. Θα πρέπει δηλαδή η ΡΑΕ στην τροποποιημένη απόφασή της να αναφέρει ρητά ότι στο SPV “Αριάδνη Interconnection” θα συμμετέχουν σε ποσοστό 51% ο ΑΔΜΗΕ, 39% ο Euroasia και ποσοστό 10% θα διατεθεί με τον τρόπο που θα συμφωνήσουν οι δύο εταιρείες.

Με τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου

Τα μείζονα θέματα των ενεργειακών υποδομών και των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της Κρήτης τέθηκαν προς συζήτηση στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τον Α’ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλη Φραγκάκη. Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων χωρίς να επιβαρυνθεί το περιβάλλον, ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση σε ρεύμα, κυρίως το καλοκαίρι, και ζήτησε από τον υπουργό να εξεταστεί από την κυβέρνηση η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στον αγροτικό τομέα.

Νέες μονάδες ρεύματος στο νησί

Άκρως ενδιαφέρουσα, γεννώντας όμως και ερωτηματικά, ήταν η αναφορά του Γιώργου Σταθάκη από το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης της ασφάλειας του συστήματος ενέργειας της Κρήτης στο μεταβατικό διάστημα από το 2020, όταν βάσει κοινοτικής υποχρέωσης θα “σβήσουν” οι ρυπογόνες μονάδες της ΔΕΗ στο νησί, μέχρι την ολοκλήρωση της διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.


Ο Χανιώτης υπουργός σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί μελέτη επάρκειας από τον ΑΔΜΗΕ, ενώ η ΡΑΕ έχει επεξεργαστεί σχέδιο, το οποίο θα επικυρώσει το ΥΠ.ΕΝ., που προβλέπει: 
* την παράταση της λειτουργίας των νεότερων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που είναι λιγότερο ρυπογόνες, 
* την προσθήκη νέων ευέλικτων μονάδων και 
*·συμπληρωματικά μέτρα που προβλέπει το σχέδιο της ΡΑΕ. 
Ανάλογες προαναγγελίες έκανε ο υπουργός Ενέργειας-Περιβάλλοντος και κατά την επίσκεψή του στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Ληνοπεραμάτων της ΔΕΗ, όπου ενημέρωσε τους εργαζομένους για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και συνομίλησε μαζί τους. 
Ο κ. Σταθάκης είπε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η καλωδιακή σύνδεση Κρήτης-Αττικής θα παραμείνουν σε λειτουργία οι παραγωγικές μονάδες του σταθμού, αφήνοντας “θολό” το τοπίο...

Τα είπαν για το “μικρό” καλώδιο

Στην επίσκεψή του στην Περιφέρεια Κρήτης ο υπουργός έκανε ειδική μνεία για τη μικρή ηλεκτρική διασύνδεση. Δήλωσε πως το έργο βρίσκεται σε φάση κατασκευής και πως αφορά τη διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου με τον σταθμό της Μεγαλόπολης με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της το 2020, με αποτέλεσμα όλο το νησί να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από τον συγκεκριμένο σταθμό. Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε τον κ. Αρναουτάκη ότι όλες οι παρατηρήσεις και οι απόψεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη στρατηγική μελέτη των υδρογονανθράκων «θα ληφθούν υπόψη, θα ενσωματωθούν στους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις και θα υπάρχει πλήρης και αμοιβαία κατανόηση για τον τρόπο που θα προχωρήσουμε τις εγγυήσεις για την Κρήτη», τονίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν τεράστια αποτελέσματα για το νησί.


Σε ερώτηση για τις αντίθετες απόψεις που εκφράζονται, με φόντο και την αίσθηση που προκάλεσε εντός και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης η καταψήφιση της περιβαλλοντικής μελέτης από την περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι είναι απολύτως θεμιτό να υπάρχουν διαφωνίες. 
Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον υπουργό να συνδράμει ο ίδιος ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για το τμήμα του ΒΟΑΚ που θα εκτελεστεί ΣΔΙΤ από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη και ζήτησε παράλληλα να ολοκληρωθεί η μελέτη από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο για να ξεκινήσει το έργο. Υπογράμμισε δε πως πρέπει να ξεκινήσει η μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού από τα Χανιά έως την Κίσσαμο και από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Σητεία, ζητώντας του παράλληλα να δημοπρατηθούν τα έργα των 25 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια, τα οποία βρίσκονται στο πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών. Για τα αυθαίρετα και τυχόν παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησής τους, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δε θα υπάρξει άλλη έκπτωση.

Με τους δημάρχους

Ο υπουργός Ενέργειας-Περιβάλλοντος, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, έδωσε το “παρών” στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, στη Λότζια. 
Μιλώντας στους δημάρχους της Κρήτης, ο κ. Σταθάκης τους ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν οι σχετικές διευκρινίσεις και πως δεν πρόκειται να παραχωρηθούν πολιτιστικά μνημεία στο Υπερταμείο αλλά μόνο εμπορικά ακίνητα.

Υπόμνημα Λαμπρινού

Τον υπουργό υποδέχτηκε στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος του παρέδωσε υπόμνημα με μια σειρά ζητημάτων όπως: 
- Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) που έχει εκπονήσει και καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου. 
- Τη μετατροπή της χρέωσης του ρεύματος που πληρώνει η ΔΕΥΑΗ από εμπορική σε βιομηχανική, κάτι άλλωστε που αποτελεί πάγιο αίτημα των ΔΕΥΑ ολόκληρης της χώρας. 
- Την παραχώρηση της δυνατότητας σε όσους έχουν καταπατήσει οικόπεδα ιδιοκτησίας ΟΤΑ να αγοράσουν τις καταπατημένες εκτάσεις, υπό συγκεκριμένους όρους και σε τίμημα που θα καθορίσουν οι ιδιοκτήτες Οργανισμοί.

Πηγή: neakriti

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας