Ποιοι και πως έφεραν τον ηλεκτρισμό στην Ικαρία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια ιστορία για τον Άγγελο Τσαντέ, τον Αγγελή και τον Εμμανουήλ Δρόσο, το Μανολάκι.

Από το 1900 μέχρι το 2000 έγιναν όλα. Όσα δεν μπορούσε να φανταστεί άνθρωπος. Ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους. Ήρθαν στην Ικαρία τα σπίρτα, ήρθε το πετρέλαιο, το γραμμόφωνο, το ράδιο, ήρθε και η βιομηχανική επανάσταση. Ήρθε η “Ηλεκτρική” στον Άγιο. Ήρθαν οι κούρσες, άνοιξαν αμαξωτοί.

ikaria2

Της Αναλήψεως στον Άγιο, δίπλα στο γραμμόφωνο ο Εμ. Δρόσος (Πηγή: Στράτος Λακιός)

“Ο Εμμανουήλ Δρόσος, του Πέτρου και της Τελέσιλας, γεννήθηκε στα Χανιά γύρω στο 1894. Πήγε στον Πειραιά, μπάρκαρε μηχανικός στα καράβια. Δούλεψε ως τυπογράφος και μετά στην Ηλεκτρικήν Εταιρείαν  Power. Γύρω στο 1929, φαίνεται ότι γνώρισε τον Άγγελο Νιώτη, που έβαλε τα χρήματα και ο Δρόσος έβαλε την τεχνογνωσία και ίδρυσαν  την Εταιρείαν Ηλεκτροφωτισμού Αγίου Κηρύκου. Η πηγή των χρημάτων του επενδυτή ήταν αμφισβητούμενη και για να γλυτώσει τα χειρότερα πούλησε τις μετοχές του. Έτσι ο Δρόσος από συνεταίρο Άγγελο βρέθηκε με συνεταίρο τον Αγγελή Τσαντέ.”

“Το πρώτο ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος ήταν μια πετρελαιομηχανή Korting 32 άλογα, συνεχούς ρεύματος, μονοκύλινδρη, αργόστροφη, 360 στροφές το λεπτό. Είχε ένα μεγάλο βολάν. Αν ήξερες έπαιρνε μπροστά εύκολα και δεν σταμάταγε ποτέ, ούτε είχε μεγάλες απαιτήσεις, έκαιγε ακόμη και τα χρησιμοποιημένα λάδια. Αν όμως έκανες λάθος και το βολάν έπαιρνε ανάποδες στροφές, τότε έχανε τον αέρα. Πηγαίναμε στην πλατεία μαζεύαμε τους βαρκάρηδες, με τα σκοινιά από τις βάρκες. Τυλίγαμε τα σκοινιά στο βολάν βγάζαμε την άκρια του σκοινιού έξω από το παράθυρο και όλοι οι βαρκάρηδες μαζί τραβούσαν το σκοινί και έτρεχαν μέχρι την μεγάλη εκκλησία, για να πάρει μπροστά.”

“Βάζαμε μπροστά όταν μούχρωνε και σβήναμε στη 1 το Καλοκαίρι και στις 12 τον Χειμώνα, και στις τρεις  τέσσερις τα χαράματα όταν ερχόταν το πλοίο, για να βλέπει το φανάρι.”

“Ο Ηλίας Φουντούλης ο καθηγητής φυσικών έφερνε τους μαθητές κάθε χρόνο να τους κάνει μάθημα για τις μηχανές εσωτερικής καύσεως, την ψύξη των μηχανών και τις γεννήτριες”

“Η μηχανή ήταν υδρόψυκτη, είχαμε μια δεξαμενή με νερό από το γυμνάσιο και όταν δεν έφτανε κουβαλούσαμε από τα πηγάδια. Υπήρχε και μια υπερχείλιση και μια σχετική βλάστηση. Οι γείτονες, όπως ο Κανακόπουλος έδενε εκεί τον γάδαρό του να βοσκήσει. Το νερό με τον καιρό πρασίνιζε.  Τα βράδια ερχόταν οι μαθητές, μάζευαν τις μαλούπες και έκαναν τον γάδαρο πράσινο.”

“Ο Μανολάκης ήταν πρωτοπόρος και δημιουργικός άνθρωπος, έφερε στην Ικαρία γραμμόφωνο, ραδιόφωνο, από το ραδιόφωνο του Δρόσου άκουσαν οι Αγιότες την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα. Έφερε το σινεμά. Στην αρχή έπαιζε βωβό στα καφενεία, στου Κέκερη το σημερινό του Βολίκα και εκεί που είναι η τράπεζα Άλφα, εστιατόριο του Καρρά. Αργότερα έπαιξε τα Πάθη του Χριστού ομιλούσα ελληνιστί. Έφερε στην Ικαρία το πρώτο αυτοκίνητο, ένα FORD που είχε ρόδες με ξύλινες ακτίνες, σάπισε στην αυλή της ηλεκτρικής. Μετά τον πόλεμο, δούλευε την αίθουσα του Δήμου σαν καφενείο, σινεμά και έκτισε, παράνομα στον αιγιαλό, την εξέδρα που ήταν το στολίδι του Αγίου.”

Φωτό : Ανάποδα φλιτζάνια στις κολώνες, που παν και κοτσιλάν οι χελιδόνες. Σύρμα πάνω-σύρμα ...

IKARIA 3

Η Εξέδρα, εκεί γινόταν όλα. Διακρίνεται και στις 3 φωτογραφίες (1967)

IKARIA4

IKARIA5

IKARIA6

Στου Δρόσου είδα πολλές ταινίες, “Το ξυπόλητο τάγμα” τον “Μαρίνο Κοντάρα”, την “Αγνή του λιμανιού”

Απόκομμα από το εισιτήριο του σινεμά δραχμές 5

IKARIA7

Ο Αγγελής Τσαντές του Ηλία και της Ειρήνης γεννήθηκε στο Μαυράτο το 1877. Πήγε μικρός στην Αμερική και προόδευσε. Βρέθηκε στην Ελλάδα το 1912 με την Ικαριακή επανάσταση και έγινε μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του νησιού.

Φωτό 1. Αγγελής Τσαντές 1882-1972.Πηγή: Γιάννης Κατσάφαρος.

IKARIA8

Φωτό 2: Στην κεφαλή του τραπεζιού ο Αγγελής με την γυναίκα του και η αστική τάξη του Αγίου, τραπέζι αποχαιρετισμού του Γυμνασιάρχη 1960.

IKARIA9

“Ήταν πνεύμα επιχειρηματικό,  επέστρεψε από την Αμερική με πολλά λεφτά. Δικό του ήταν το ΤΗΝΙΟΝ ΠΑΛΑΣ και το ΑΙΘΡΑ στα Μέθαινα, έγινε ματζινέβελος με τον Γκαγκάτση σε ένα μεγάλο καΐκι. Με το καΐκι αυτό πήγε στη Μέση Ανατολή στον Πόλεμο και υπηρέτησε ως διερμηνέας στο Επιτελείο του Βρετανικού στρατού.  Το μεσοπόλεμο ήταν Δήμαρχος στον Άγιο, επί των ημερών του άνοιξε ο παραλιακός δρόμος του Αγίου, η διάνοιξη άρχισε από το οικόπεδό του. Έκτισε την μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου. Άνοιξε και τον δρόμο για τα Θέρμα. Ο Άγιος απέκτησε Δημόσιες τουαλέτες, ογδόντα χρόνια μετά τουαλέτες δεν έχουμε...”

Ο Άγιος Κήρυκος μετά την διάνοιξη της παραλιακής, 1936

IKARIA10

“Η συνεταιρία του Αγγελή με τον Μανολάκη δεν πήγε καλά, και εφαρμόστηκε το άρθρο λύσης της συμφωνίας με την ρήτρα “Αγοράζω-Πουλώ” μέσα σε 24 ώρες. Ο Μανολάκης κατέθεσε τα χρήματα στο ταμείο παρακαταθηκών και έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης ης εταιρίας.  Οι καιροί ήταν δύσκολοι και ο υπερπληθωρισμός εξαφάνισαν το κεφάλαιο το Αγγελή, τόσο που δεν είχε λεφτά να πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος. Τότε ο Μανολάκης έδωσε διαταγή στον Στέλιο Κυπραίο να του κόψει το ρεύμα, εκείνος αρνήθηκε και παραιτήθηκε. Τότε ο Μανολάκης πήγε στην χωροφυλακή και ζήτησε την βίαια προσαγωγή του Κυπραίου διότι επρόκειτο για κοινωφελή επιχείρηση.

Ο Γιάννης Κυπραίος και εναερίτης, μάλλον μπροστά στον Απόλλωνα στα Θέρμα, είναι ο άνθρωπος που μας αφηγήθηκε την ιστορία.

IKARIA11

Αργότερα ο Δρόσος αγόρασε άλλη μία γεννήτρια Lister 60 ίππων, και το δίκτυο έφτασε μέχρι τα Θέρμα.”

IKARIA12

Ο Αγγελής Τσαντές πέθανε τον Ιανουάριο του 1972. Ο Δρόσος πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1962, και σε ένα χρόνο η ΔΕΗ αγόρασε τις εγκαταστάσεις και το δίκτυο, και κράτησε το εργατικό δυναμικό.

IKARIA13

Στην Ικαριακή φωνή διαβάζουμε το αίτημα για παροχή ρεύματος όλη την ημέρα διότι οι λουόμενοι θέλουν προϊόντα που φυλάγονται στο ηλεκτρικό ψυγείο.

Ικαριακή Φωνή, 30 Απριλίου 1963.

IKARIA14

Ευχαριστώ την Τοπική Αρχειακή Συλλογή Ικαρίας που μας έδωσε, φωτογραφίες και την δυνατότητα να μελετήσουμε την Ικαριακή Φωνή της εποχής.

Μάκης Φουντούλης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παράκληση: Ιστορικό υλικό από προσωπικά αρχεία πρέπει να καταλήγει στην Τοπική Αρχειακή Συλλογή Ικαρίας, στο παλιό γυμνάσιο, είτε το πρωτότυπο υλικό είτε σε ψηφιακή μορφή.

Πηγή: ikariamag.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

 1. Δημοφιλή άρθρα

Το video της εβδομάδας