Ρευματοκλοπή - Πως καταλαβαίνουμε αν μας κλέβουν ρεύμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ένα τεράστιο θέμα που έχει διογκωθεί στις μέρες μας

είναι η ρευματοκλοπή. Δε θα μιλήσουμε για νομικές διαδικασίες και επιπτώσεις, αυτό είναι άλλοι θέμα. Επίσης δεν θα ασχοληθούμε με το ποιοί είναι οι τρόποι ρευματοκλοπής (γενικά η ρευματοκλοπή είναι παρανομία και έχει ποινικές κυρώσεις). Θα ασχοληθούμε μόνο για το αν μένουμε κάπου ή έχουμε κάποιο μαγαζί και έχουμε την υποψία ότι μας κλέβουν ρεύμα. Πχ, ενώ ως τώρα πληρώναμε ένα συγκεκριμένο ποσό σε λογαριασμούς ΔΕΗ, ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι αυτοί οι λογαριασμοί έρχονται αυξημένοι κατά πολύ. Ή νοικιάζουμε κάποιο σπίτι ή χώρο και επειδή είμαστε νέοι στο χώρο και έχουμε συμφωνήσει να λειτουργούμε με μετρητή ενδιάμεσο και βλέπουμε ότι το ρεύμα είναι αρκετά ''βαρύ'' !!

logar1

Αφορμή για το παρόν άρθρο, πρόσφατη επίσκεψή μου σε κατάστημα (εστιατόριο) στην περιοχή που διαμένω. Μόλις είχε ανοίξει ο άνθρωπος το κατάστημα και παραπονέθηκε ότι η μια φάση μάλλον δε λειτουργεί! Πηγαίνοντας για έλεγχο, διαπίστωσα ότι, ο μετρητής της ΔΕΔΔΗΕ είχε παραβιαστεί, το καπάκι ήταν πεταμένο στο χωράφι και οι τρείς φάσεις (τριφασικό ρολόι) ήταν χαλαρές εντελώς !! Κάποιος, όλο το χειμώνα που έλειπε ο ιδιοκτήτης, μπήκε στο οικόπεδο, πέρασε ένα καλώδιο και το σύνδεσε κατ ευθείαν στην έξοδο των ασφαλειών του μετρητή !! Οπότε έγραφε και ρεύμα (κατανάλωση ) για τον εστιάτορα!! Και προφανώς όλο το χειμώνα που ο άνθρωπος έλειπε !! Μόλις έμαθε ότι ο εστιάτορας έρχεται να ανοίξει και πάλι το κατάστημα, αφαίρεσε το καλώδιο και τα παράτησε όλα όπως ήταν!! Τώρα, ο λογαριασμός θα δείξει.

Οπότε στο παρόν, θα σχοληθούμε με το πως μπορεί να προστατευθεί ο καταναλωτής από ρευματοκλοπή

Έχει παρατηρηθεί ότι σε ενοικιαζόμενους χώρους, γενικότερα, οι χρεώσεις από τον ιδιοκτήτη είναι αρκετά υψηλές. Δηλαδή συνήθως γίνεται μια προφορική συμφωνία ώστε η τιμή της κιλοβατώρας να χρεώνεται γύρω στα 30 λεπτά!! Καθαρή ληστεία φυσικά, αλλά πάλι δε θα ασχοληθούμε με αυτό. Σαν μέτρο σύγκρισης πρέπει να παίρνουμε τις κιλοβατώρες που καταναλώνουμε ανά τετράμηνο. Πχ, αν είμαστε 2 ή 4 άτομα σε ένα σπίτι και έχουμε επί χρόνια συνηθίσει, η κατανάλωσή μας να κυμαίνεται σε συγκεκριμένα επίπεδα, ας πούμε 1500 κιλοβατώρες και ξαφνικά σε ένα νέο χώρο ίδια άτομα με ίδια χρήση και κυμαινόμαστε πλέον στις 2 ή 2500 ή παραπάνω.....κάτι δε πάει καλά.

Πως λοιπόν θα διαπιστώσουμε αν μας κλέβουν ρεύμα; Η αν πράγματι εμείς είμαστε οι ''υπεύθυνοι'' για αυτή την αύξηση;

Ένας τρόπος (όταν είμαστε σε ενοικιαζόμενο χώρο με ενδιάμεσο μετρητή) είναι να καλέσουμε έναν ηλεκτρολόγο ΔΙΚΟ μας και να ελέγξει τον πίνακα και τις συνδέσεις του μετρητή. Έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και μετρητές με ''περίεργες'' συνδέσεις υπάρχουν, όπου εκεί μόνο ένας ''δικός'' μας ηλεκτρολόγος μπορεί να βοηθήσει.

βλέπε παρακάτω αναλογικούς και ψηφιακούς μετρητές που μπορεί να έχετε....

analog

analog trif

Ψηφιακοί μετρητές, εντός πίνακα...

endiam

Επίσης, κλείνοντας το γενικό μας διακόπτη, κοιτάμε αν λειτουργεί ο ενδιάμεσος μετρητής. Αν λειτουργεί τότε ο ιδιοκτήτης μας κλέβει ρεύμα, αν δε λειτουργεί τότε το καταναλώνουμε εμείς. Όμως και πάλι, ένας ηλεκτρολόγος δικός μας, θα δει καλύτερα κάνοντας έλεγχο στις συνδέσεις του ενδιάμεσου μετρητή, αν μας κλέβουν ρεύμα ή όχι. Διότι, ο μετρητής μπορεί να μη γυρίζει, αλλά κάποιος άλλος να χαίρεται εις βάρος μας. Οπότε συμβουλή, έλεγχος σε ενοικιαζόμενα ΜΟΝΟ από ηλεκτρολόγο δικό μας. Δεν αρκεί ένας οπτικός έλεγχος.

Όταν είμαστε σε άλλο χώρο, πχ ιδιοκτησία μας και βρισκόμαστε σε κτήριο με αρκετά διαμερίσματα ή τελος πάντων, πάνω από ένα, με δικό μας μετρητή ΔΕΗ (στο όνομά μας το ρολόι) τότε μπορούμε να κάνουμε έναν απλό έλεγχο, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

1) Κλείνουμε το γενικό διακόπτη του ηλεκτρολογικού μας πίνακα. Λογικά (γιατί υπάρχουν και παράλογα σε αυτό) δεν θα έχουμε ρεύμα πουθενά σε όλη μας την εγκατάσταση. Τότε, παίρνουμε ένα λογαριασμό ρεύματος ώστε να εξακριβώσουμε ποιός είναι ο μετρητής μας. Επάνω στο λογαριασμό γράφει: Αριθμός παροχής (προσοχή: όχι αυτό που λέει  Αριθμός μετρητή, αυτό είναι άλλο)

ar par

2) Αφού έχουμε στα χέρια μας τον λογαριασμό που βλέπουμε ποιός είναι ο αριθμός παροχής, κατεβαίνουμε στα ρολόγια της ΔΕΗ και εκεί θα δούμε ποιό είναι το ρολόι μας. Βλέπουμε λοιπόν αν γυρίζει ο μετρητής.

metrites deh

Αφού έχουμε κλείσει το γενικό στο χώρο μας, ο μετρητής ΔΕΝ θα γυρίζει. Αυτό σημαίνει ότι δε μας κλέβουν ρεύμα και ότι το καταναλώνουμε όλο εμείς. Αν ο μετρητής γυρίζει, τότε μας κλέβουν ρεύμα. Οπότε καλούμε έναν ηλεκτρολόγο αδειούχο και κάνει έλεγχο, ώστε να διαπιστώσει σε ποιό σημείο γίνεται η ρευματοκλοπή. Καλό θα είναι πριν καλέσουμε οποιονδήποτε και πριν βγάλουμε συμπεράσματα, να ελέγξουμε τρείς τέσσερις φορές το μετρητή μας, σε διαφορετικές ώρες. Πχ πρωί, ξανά το απόγευμα και ξανά το βράδυ !! Διότι μπορεί ο επιτήδειος να έχει βάλει να λειτουργεί κάτι, μόνο το βράδυ ή μόνο το μεσημέρι κοκ. Αφού κάνουμε και τους τρείς φορές έλεγχο, και διαπιστώσουμε ότι τελικά γυρίζει ο μετρητής σε κάποια στιγμή, τότε καλούμε τον ηλεκτρολόγο μας.

Συμβουλές:

Αν είναι εφικτό, να κλειδώνουμε το χώρο που βρίσκεται ο μετρητής, ή ένα λουκέτο στις πόρτες του χώρου του μετρητή, όταν φεύγουμε από το χώρο μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη ΔΕΔΔΗΕ μπορούμε να δώσουμε τις κιλοβατώρες ακόμη και τηλεφωνικά.

Να καλούμε μια φορά το χρόνο έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο στο χώρο μας ώστε να κάνει κάποιους τυπικούς ελέγχους στην Ηλεκτρολογική μας εγκατάσταση. Αυτό, θα μας γλυτώσει από αρκετούς μπελάδες. ΜΙα επίσκεψη Ηλεκτρολόγου που θα διαρκέσει μια ώρα το χρόνο, το κόστος είναι αμεληταίο μπροστά στο τι μπορεί να μας γλυτώσει.

Βασικοί έλεγχοι που μπορεί να πραγματοποιήσει ο Ηλεκτρολόγος μας είναι οι παρακάτω:

Έλεγχος και μέτρηση της γείωσης (βασικό για να μη σκοτωθούμε απ[ό ηλεκτροπληξία)

Έλεγχος και μέτρηση του ρελέ διαρροής (σημαντικό για αποφυγή ηλεκτροπληξίας)

Έλεγχος συσκευών και κυρίως του θερμοσίφωνα (βασικό για πλημμύρες, και κολλήματα θερμοστάτη κλπ)

Έλεγχος του μετρητή μας για τυχόν ρευματοκλοπή (βασικό ώστε να διαπιστώσουμε ότι το ρεύμα το καταναλώνουμε ΜΟΝΟ εμείς)

Όλη αυτή η διαδικασία μια φορά το χρόνο, θα μας γλυτώσει από μπελάδες, πεταμένα χρήματα και κυρίως θα κοιμόμαστε με το κεφάλι μας ήσυχο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Το video της εβδομάδας