Έχω... μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα; Πως το βλέπω;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τριφασικό ή μονοφασικό ρεύμα έχω;  Πως καταλαβαίνω αν έχω τριφασικό ή μονοφασικό; και μερικές άλλες απλές απορίες...

Πολλές κάποιος καταναλωτής αντιμετωπίζει κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα και στην ερώτησή  για το αν έχει μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα…. ΔΕΝ γνωρίζει να απαντήσει!!

Είναι πολλοί άνθρωποι που…. ‘’δεν το χουν’’ με το ρεύμα. Και καλά κάνουν γιατί υπάρχουν και άλλοι (από την άλλη πλευρά) που βάζουν χέρι παντού, με κίνδυνο την ζωή τους ή κάποιου που μένει στο ίδιο σπίτι.

Τι είναι όμως το τριφασικό και τι το μονοφασικό;

Με απλά λόγια, το τριφασικό τροφοδοτεί το σπίτι μας ή το χώρο μας γενικότερα και από τις τρεις φάσεις της ΔΕΗ., ενώ το μονοφασικό από την μία...

trif1

trif2

Σε απλές οικιακές καταστάσεις έχουμε μονοφασικό ρεύμα στο οποίο έχουμε την δυνατότητα να τραβάμε 35Α από την ΔΕΗ, ενώ στην περίπτωση που έχουμε τριφασικό, μπορούμε να έχουμε 105Α από τηυν ΔΕΗ, δηλαδή 35Α από κάθε φάση!!

Δεν θα μιλήσουμε στο παρόν για ενδιάμεσες περιπτώσεις, δηλαδή, υπάρχουν και άλλες παροχές, ανάλογα την περιοχή που βρισκόμαστε, όπου μπορούμε να έχουμε μονοφασικό ενισχυμένο το οποίο είναι στα 63Α (με δυνατότητα στον πίνακα να έχουμε 50) και άλλη μια λύση στην οποία φτάνουμε τα 75Α, με τριφασική παροχή 3Χ25Α!! Οπότε θα μιλήσουμε μόνο για την ‘’κλασική’’ παροχή 1Χ35Α και την τριφασική περίπτωση 3Χ35Α (1Χ40 και 3Χ40 αντίστοιχα στον μετρητή)

Στις τριφασικές περιπτώσεις είμαστε γενικά πιο άνετοι……  αυτό διευκολύνει τον καταναλωτή να είναι άνετος σε  ζήτηση ρεύματος. Δηλαδή, μπορούμε ταυτόχρονα να έχουμε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα, την ηλεκτρική κουζίνα, 2-3 κλιματιστικά, πλυντήριο και φυσικά όλα τα φώτα του σπιτιού!! Αν είχαμε μονοφασικό, όλα αυτά μαζί δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε ταυτόχρονα ανοιχτά.

Συχνό πρόβλημα ειδικά στις σύγχρονες κατοικίες, να πέφτει η ασφάλεια η γενική ή του ρολογιού της ΔΕΗ. Έχοντας τριφασικό ρεύμα παύει αυτό το πρόβλημα.

Πως καταλαβαίνουμε όμως αν έχουμε τριφασικό ή μονοφασικό ρεύμα;

Αυτό μπορούμε να το δούμε από κάμποσα πράγματα. Πρώτο και ευκολότερο, να δούμε στον ηλεκτρικό μας πίνακα τον γενικό μας διακόπτη ή τις γενικές μας ασφάλειες ή το ρελέ διαρροής μας!!! Σε μονοφασική περίπτωση θα δούμε έναν γενικό διακόπτη ενός στοιχείου (με φάρδος περίπου 18mm) ενώ στην τριφασική περίπτωση ο διακόπτης θα είναι τριπλός με φάρδος περίπου 54mm. Επίσης, αν είναι μονοφασικό θα έχουμε ΜΙΑ γενική ασφάλεια αντί ΤΡΙΩΝ σε τριφασικό πίνακα. Δείτε στις παρακάτω φώτο...

Παλαιού τύπου μονοφασικός πίνακας με ασφάλεια γενική τύπου φυσιγγίου (η στρογγυλή)...

5a2d377e8992cbe429865c296ab71b42

Πιο σύγχρονος από τον επάνω, μονοφασικός πίνακας, θα παρατηρήσουμε πιο μικρή η στρόγγυλη γενική ασφάλεια και οι περιστροφικοί διακόπτες έχουν αντικατασταθεί με τύπου ράγας, επίσης το ρελέ διαρροής έχει το μισό φάρδος από το παλαιότερο...

pinakas aplos

Και περνάμε σε τριφασικό  πίνακα κατοικίας, οι τρεις στρόγγυλες, είναι οι γενικές ασφάλειες...

trif6

Όπως θα δείτε στην φώτο παρακάτω, ο γενικός διακόπτης είναι τριπλός, έχουμε τρείς στρόγγυλες και το ρελέ διαρροής είναι σε φάρδος όσο 4 αυτόματες ασφάλειες...

trif7

Δεύτερος τρόπος είναι να κοιτάξουμε το ρολόι της ΔΕΗ! Έχοντας μπροστά μας ένα λογαριασμό ΔΕΗ και με οδηγό τον αριθμό παροχής, κατεβαίνουμε ή πάμε εκεί όπου βρίσκονται τα ρολόγια της ΔΕΗ και ταυτοποιούμε τον αριθμό παροχής που αναγράφεται επάνω στο λογαριασμό, με τον αριθμό που αναγράφεται στο τσίγκινο ταμπελάκι που είναι πιασμένο στο καπάκι του ρολογιού της ΔΕΗ. Αυτό το ταμπελάκι γράφει επάνω τον αριθμό παροχής του κάθε καταναλωτή. Οπότε και με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να κατέβουμε στο ρολόι αν έχει πέσει η ασφάλεια και να την σηκώσουμε...

rologia1

Και τα ταμπελάκια που φαίνεται πιο είναι το ρολόι μας, αναγράφεται επάνω στον λογαριασμό, εκεί που λέει: Αριθμός παροχής

rologia

Και δω φαίνεται ο αριθμός παροχής, θα τον δείτε στο λογαριασμό και επάνω στον μετρητή της ΔΕΗ, εκεί, στο.... τσίγκινο ταμπελάκι...

logariasmosdei

 

Τρίτος τρόπος, επάνω στον λογαριασμό της ΔΕΗ φαίνεται αν έχουμε τριφασικό ή μονοφασικό βλέποντας την παρακάτω ένδειξη…

Στην παρακάτω φώτο θα παρατηρήσουμε το 8kVA το οποίο δηλώνει την συμφωνημένη ισχύ μονοφασικής παροχής

trif3a

ενώ στην παρακάτω φώτο, θα παρατηρήσουμε 25kVΑ, το οποίο δηλώνει τριφασική παροχή...

trif3

Την ισχύ συμφωνημένης παροχής, που είδατε στα δύο έντυπα πιο πάνω, μπορείτε να την διασταυρώσετε και στο παρακάτω έντυπο της ΔΕΗ που φαίνονται όλες οι διαθέσιμες παροχές προς τους καταναλωτές....

trif4

Από τους παραπάνω τρόπους φυσικά, ο ευκολότερος είναι ο… πρώτος!! Δηλαδή, να κοιτάξουμε μια γρήγορη στον πίνακα μας και ….τσουπ! Ξέρουμε αν έχουμε τριφασικό ή μονοφασικό…

…αλλά, μήπως ακόμη δεν ξέρουμε; Μήπως τελικά και ενώ βλέπουμε στον πίνακα τριπλό γενικό διακόπτη, τρείς γενικές ασφάλειες και τρία λαμπάκια και τετραπολικό ρελέ διαρροής…. Μήπως δεν έχουμε τριφασικό;

Για να δούμε….

Πολλές φορές ένας κατασκευαστής ή κάποιος που φτιάχνει ένα σπίτι, κάνει μια σκέψη…  λέει λοιπόν…. Θα πάρω για αρχή από την ΔΕΗ, μονοφασικό ρεύμα, αλλά θα έχω κάνει πρόβλεψη, ώστε αν στο μέλλον δω πρόβλημα στην ζήτηση ρεύματος και μου πέφτουν συνέχεια οι ασφάλειες, καλώ έναν ηλεκτρολόγο και κάνω απλά μια αίτηση για επαύξηση ρεύματος! Και δεν χρειάζομαι ούτε παροχές ούτε αλλαγή στον πίνακα!! Επειδή όλα τα έχω προβλέψει για τριφασικά. Δηλαδή, έχω τριφασική παροχή  (πενταπολικό καλώδιο αντί τριπολικό) και πίνακα τριφασικό!

Γιατί ένας καταναλωτής να δοκιμάσει αυτή την λύση; Δηλαδή να ξεκινήσει με μονοφασικό και αν δει στο μέλλον ότι χρειάζεται τριφασικό, τότε να το ζητήσει; Για τον απλό λόγο ότι το μονοφασικό κοστίζει περίπου στα 400 ευρώ, ενώ το τριφασικό περίπου στα 1200. Άρα, καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους γίνεται αυτή η επιλογή.  Ένας άλλος λόγος είναι η άγνοια. Δηλαδή ο καταναλωτής δεν καταλαβαίνει ή δεν του έχει εξηγήσει κανείς τα οφέλη της τριφασικής παροχής. Όσο αφορά διαφορές στα πάγια και την χρέωση στις κιλοβατώρες, τα ποσά είναι αμελητέα.

Τελικά για να δούμε σίγουρα αν έχουμε τριφασικό ή μονοφασικό πρέπει να κοιτάμε τους κωδικούς που αναγράφονται στους λογαριασμούς ρεύματος, εκτός αν γνωρίζουμε…

Ακόμη ένας καλός τρόπος  είναι να διαθέτουμε ένα πολυόργανο στον πίνακα μας. Δηλαδή ένα όργανο που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ένδειξη τάσης, έντασης και πολλά άλλα, ανάλογα το όργανο. Οπότε στην περίπτωση που έχουμε τριφασικό, η ένδειξη της τάσης θα δείχνει 400Volt περίπου, ενώ στην μονοφασική περίπτωση περίπου στα 230Volt.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα καλέσετε ηλεκτρολόγο και θα σας ρωτήσει αν έχετε τριφασικό ή μονοφασικό ρεύμα, πλέον θα γνωρίζετε με σιγουριά!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Το video της εβδομάδας