Ρελέ διαρροής, ποιό να διαλέξω για το σπίτι - γραφείο μου και γιατί;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Ρελέ διαρροής. Έχουμε εξηγήσει άπειρες φορές

πόσο σημαντικό είναι για την ασφάλειά μας από ηλεκτροπληξία. Το συναντούμε σε πολλές εγκαταστάσεις (δυστυχώς όχι σε όλες) και το συναντούμε εδώ και 35+ περίπου χρόνια.

Τότε, περί το 198κάτι, το ρελέ διαρροής ήταν ένα αξεσουάρ πολυτελείας. Θεωρούνταν ότι έχουμε μια καλογυαλισμένη φεράρρι στο γκαράζ αραγμένη !! Δεν είχε συνειδητοποιήσει ο κόσμος γιατί το έβαζε (τουλάχιστον η πλειοψηφία) οπότε έβαζαν ρελέ διαρροής για τη διαφήμιση που είχε πέσει από ηλεκτρολόγους της εποχής, αλλά και από τους εμπόρους ηλεκτρολογικού υλικού.

Εδώ μπορείτε να δείτε παλαιότερα άρθρα μας που αφορούν τα ρελέ διαρροής... http://electricalnews.gr/texnika-arthra/ilektrikes-egkatastaseis/rele-diarrois

Πολλοί, θα θυμάστε και εκείνο το ‘’κολπάκι’’ με το γυμνό καλωδιάκι στη πρίζα, το οποίο, μετά την τοποθέτηση του ρελέ στον πίνακά σας, έξυνε ένα κομματάκι καλωδίου ο ηλεκτρολόγος και το έχωνε στη πρίζα (εννοείται αφού είχε τσεκάρει να αποφύγει τη φάση) μεταξύ ουδετέρου και γείωσης και το ρελέ έπεφτε !! Κοιτούσαμε με δέος τον ηλεκτρολόγο τότε για το ‘’κόλπο’’ και την επόμενη μέρα το λέγαμε στους φίλους ή τις φίλες μας στην καφετέρια.

Το κολπάκι αυτό εννοείται ότι δουλεύει ως εξής, το ρελέ αντιλαμβάνεται σα διαρροή μεταξύ ουδετέρου και γείωσης τη διαφορά δυναμικού και πέφτει. Στην ουσία με τον τρόπο αυτό τσεκάριζε το αν υπάρχει γείωση στο ακίνητο, διότι αν δεν υπήρχε, το ρελέ όσο σύρμα και να του έβαζες δε θα έπεφτε. Οπότε μπαίναμε σε έξτρα έξοδα (απαραίτητα όμως γιατί μιλάμε για τη γείωση) ώστε να φτιάξουμε γείωση.

Για την πραγματική εξακρίβωση όμως ότι το ρελέ διαρροής που θα τοποθετήσουμε λειτουργεί, πρέπει να μετρηθεί (μετά την τοποθέτησή του) με ειδικό όργανο, ώστε να δούμε ότι θα πέσει στα όρια του επιτρεπτού ρεύματος διαρροής και στο χρόνο που προβλέπεται από τον κατασκευαστή και τους κανονισμούς.

Ενδεικτικά θα αναφέρω, τάση έως 50Volt, ρεύμα διαρροής επιτρεπτό έως 30ma (χιλιοστά του Ampere) και χρόνος απόκρισης κάτω από 30msec (χιλιοστά του δευτερολέπτου)

Ίσως για ορισμένους να γίνομαι κουραστικός αναφέροντας κάποιες φορές τα ίδια, αλλά επειδή αφορά την ασφάλειά μας από ηλεκτροπληξία πρέπει κάποια πράγματα να επαναλαμβάνονται. Οπότε, ρεύμα παραπάνω από 30ma, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ανθρώπινο οργανισμό, με αποτέλεσμα το θάνατο, όπως επίσης και ο χρόνος παραμονής σε ρεύματα τέτοια, γι αυτό και έχει καθιερωθεί ο χρόνος των 30msec και τάση 50Volt

Να περάσουμε όμως στο σημερινό θέμα που είναι το ρελέ διαρροής τύπου Α.

Γιατί να βάλω ρελέ διαρροής τύπου Α στον ηλεκτρολογικό μου πίνακα;

Επιστημονικά,

Ο Δ.Δ.Ε. (ρελέ διαρροής) Τύπου Α είναι ευαίσθητος όχι μόνο στα διαφορικά ημιτονοειδή εναλλασσόμενα ρεύματα αλλά και στα διαφορικά ρεύματα παλμικής κυματομορφής( σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 61008).

reletypeA

Τα διαφορικά ρεύματα παλμικής κυματομορφής μπορούν να προκύψουν από ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές με ανορθωτικές διατάξεις.

Επισήμανση: Για τα ρεύματα αυτά ο τύπος ΑC δεν προστατεύει.
Σημείωση: Σήμα ποιότητας VDE έχει μόνο ο τύπος A.

Ενώ το ρελέ διαρροής τύπου AC (το παλιό, το κλασικό): Ο διακόπτης διαφυγής έντασης  Τύπου AC είναι ευαίσθητος μόνο στα διαφορικά ημιτονοειδή εναλλασσόμενα ρεύματα ( σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 61008).

Τι σημαίνουν όμως αυτά;

Σημαίνει ότι το ρελέ τύπου Α, θα μας προστατεύσει όπως το ‘’παλιό’’ κλασικό ρελέ διαρροής τύπου AC αλλά και από ρεύματα παλμικής κυματομορφής που προκύπτουν από συσκευές όπως, τροφοδοτικά led, λαμπτήρες Led τροφοδοτικά υπολογιστών και γενικότερα ηλεκτρονικές συσκευές. Τα οποία ηλεκτρονικά και συσκευές τέτοιου τύπου, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές ότι οι ‘’ηλεκτρολόγοι’’ (το βάζω εντός εισαγωγικών, γιατί μάλλον δεν είναι ηλεκτρολόγοι) βρίσκονται σε βλάβη όπου δεν μπορούν να βρούν την αιτία από την οποία έπεσε ένα ρελέ διαρροής σε ένα σπίτι, κατάστημα, κάτι άλλο. Με τελικό αποτέλεσμα να σας λέει: πρέπει να αφαιρέσουμε το ρελέ γιατί δε μπορεί να βρεθεί η βλάβη.

Συνήθως όταν ένα ρελέ διαρροής πέφτει συνέχεια, η βλάβη βρίσκεται εύκολα κάνοντας οι τεχνικοί τις ενέργειες που πρέπει.

Δείτε παρακάτω άλλους τύπους ρελέ διαρροής, τύπου B και F...

typef

bb

Τι γίνεται όμως όταν ένα ρελέ διαρροής πέφτει μια φορά την εβδομάδα; Ή μια φορά στις 10 ώρες ή στο 24άωρο; Μια αιτία πολύ δημοφιλής τελευταία είναι τα παλμικής κυματομορφής ρεύματα που δημιουργούν τα Led !! Μπορεί, μόνο και μόνο με την αντικατάσταση του ρελέ με ένα τύπου Α να έλυνε το πρόβλημα, αλλά λόγο ίσως ελλιπούς ενημέρωσης να μη το γνωρίζουν ακόμη όλοι οι Ηλεκτρολόγοι. Δε συζητούμε για τον πελάτη, αυτός θέλει να είναι ασφαλής και σίγουρος και το σπίτι του να έχει ρεύμα χωρίς διακοπές.

Εδώ φυσικά έχουν ευθύνη και οι προμηθευτές, διότι ή δεν ενημερώνουν τον ηλεκτρολόγο ή τον πελάτη για το ρελέ διαρροής. Την εποχή που διανύουμε τα ρελέ AC πρέπει να καταργηθούν. Η δικαιολογία των προμηθευτών: Λέμε στον πελάτη για τη διαφορά τιμής και μας λέει….. αααα όχι άστο, δώσε μου το απλό !! Σα να πηγαίνεις στο βενζινάδικο και να σου λέει: Σουπερ αμόλυβδη, ή σούπερ (την παλιά) Ευτυχώς πλέον η παλιά σουπερ καταργήθηκε, ενώ για ένα διάστημα συνυπήρχε !! Επιτέλους πρέπει οι κατασκευαστές ρελέ να σταματήσουν την παραγωγή των ρελέ AC και να αρκεστούν μόνο στα τύπου Α. Έτσι, θα πέσουν και οι τιμές στα τύπου Α, εφόσον θα πωλούνται κατά χιλιάδες παραπάνω.

Ενδεικτικά θα αναφέρω, η διαφορά σε ένα επώνυμο ρελέ διαρροής τύπου AC από ένα σύγχρονου τύπου Α είναι γύρω στα 20 ευρώ το πολύ(στο μονοφασικό, σήμερα Ιούνιος 2017).

Άλλες διαφορές Ρελέ διαρροής τύπου Α με το AC;

Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Είναι ίδια στο μέγεθος και στον τρόπο τοποθέτησης. Ο μόνος τρόπος για να το ξεχωρήσει ο ‘’κοινός θνητός’’ είναι τα αποτυπωμένα στοιχεία στην πρόσοψη του ρελέ διαρροής. Συνήθως αναφέρουν τύπος Α

typea

AC

Πρέπει λοιπόν και η νοοτροπία των Ηλεκτρολόγων να αλλάξει και να ενημερώνονται καλύτερα επάνω στο υλικό που χρησιμοποιούν και επίσης να γνωρίζουν γιατί το χρησιμοποιούν, αλλά και του πελάτη να αλλάξει και να ενημερώνεται και αυτός, για θέματα που αφορούν την ασφάλειά του.

Οπότε καταλήγουμε ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, πρέπει να καταργήσουμε από το μυαλό μας το ρελέ διαρροής και να μπει για τα καλά στο μυαλό μας το: Ρελέ Διαρροής τύπου Α. Είναι το ρελέ που μας προστατεύει με ότι τεχνολογική εξέλιξη έχει μπει στο σπίτι μας τα τελευταία χρόνια και θα υπάρχει για πολλά ακόμη.

Ευχαρισούμε που διαβάσατε το άρθρο μας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας