Electrologus Monokytariuss Karaergolavus

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Μονοκύτταρος οργανισμός είναι ο ζωντανός οργανισμός

που αποτελείται από ένα και μόνο κύτταρο, σε αντιδιαστολή με έναν πολυκύτταρο οργανισμό, που αποτελείται από πολλά κύτταρα. Ιστορικά, οι μονοκύτταροι οργανισμοί μερικές φορές αναφερόταν ως «μονάδες»……

Οι κυριότεροι μονοκύτταροι οργανισμοί είναι οι παρακάτω:

 1. Τα ξενοφυφόρα (Xenophyophores), πρωτόζωα της συνομοταξίας τρηματοφόρα, είναι το μεγαλύτερα γνωστά παραδείγματα, με το Syringammina fragilissima να φθάνει μια διάμετρο ως και 20 εκατοστόμετρα.
 2. Ο νουμμουλίτης (Nummulite), επίσης τρηματοφόρο.
 3. Το βαλόνια βεντρικόσα (Valonia ventricosa), μια άλγη της τάξης των χλωροφυκών, που μπορούν να φθάσουν μια διάμετρο από 1 ως 4 cm.
 4. To ακεταμπουλάρια (Acetabularia), άλγη.
 5. Το κώλερπα (Caulerpa), άλγη.
 6. Η σφαιρική γκρόμια (Gromia sphaerica), μια αμοιβάδα.
 7. Η θειομαργαρίτα της Ναμίμπια (Thiomargarita namibiensis), το μεγαλύτερο βακτήριο, που φθάνει σε διάμετρο ως και 750 μικρόμετρα.
 8. Το Επουλοπίσκιο φισελσόνι (Epulopiscium fishelsoni), ένα βακτήριο.
 9. Ο Ηλεκτρολογάρας καραεργολάβος. Συνήθως θα τον συναντήσουμε ….παντού με ύψος έως 1.90, μπορεί και λίγο παραπάνω.

Ο Νο 9 με την πάροδο των αιώνων και την εξέλιξη των ειδών, πήρε ανθρώπινη μορφή, αλλά παραμένει με ένα κύτταρο. Δείτε στην παρακάτω φωτό την εξέλιξη του είδους...

5

Όπως θα δείτε στη φωτό απο πάνω, οι οργανισμοί αυτοί ζούν ανάμεσά μας περισσότερο από κάθε άλλο έμβιο όν και πολύ πριν ''εφευρεθούν'' τα θηλαστικά!!!

Θα περάσουμε στο σημερινό μας άρθρο, να δούμε τον μονοκύτταρο νούμερο 9. Τον Μονοκύτταρο Καραεργολάβο Ηλεκτρολογάρα.

Στη Λατινική αναφέρεται ως: Monokytarius Electrologus Karaergolavus.

Είναι ο Αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης ο οποίος προβαίνει σε πράξεις εγκληματικές κατά συνανθρώπων του.

Είναι ο Αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης ο οποίος δε σέβεται τη δουλειά του, τον εαυτό του και τον πελάτη που τον ταΐζει, αυτόν και τα παιδιά του.

Είναι ο Αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, που ‘’πίνει’’ ότι παράγει η φύση.

Είναι ο Αδειούχος Ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, ο οποίος αν κάποιος συνάδελφός του, του κάνει παρατήρηση, μπορεί και να τον δείρει, γιατί θεωρεί σωστό αυτό που πράττει πάνω στη δουλειά του και ότι τα ρελέ τα έβγαλαν οι γερμανοί και οι γάλλοι γιατί είναι ....μισοκύτταροι , ενώ αυτοί είναι πάνω από τους ....μισό..... είναι ένα ολόκληρο κύτταρο !!!

Είναι ο ασυνείδητος Αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, ο οποίος κλέβει τους πελάτες του και στο τέλος τους απειλεί και τη ζωή...

Aφαιρεί ρελέ διαρροής από ηλεκτρικούς πίνακες, διότι πέφτουν από τις υγρασίες λέει....

Καρφώνει το ηλεκτρόδιο της γείωσης με κλίση 80 μοίρες επειδή έχει πέτρα από κάτω

Δε μετράει ποτέ γείωση, αλλά αν τον πιάσει η συγκίνηση κάποια φορά, μετράει τη γείωση 500ωμ μπορεί και παραπάνω και της ρίχνει ένα κουβά νερό και πέφτει στα 450!!

Δε μετράει ποτέ το ρελέ διαρροής, δεν τον ενδιαφέρει αν πέφτει ή όχι σε διαρροές.

Αν δει ότι δε του φτάνει το καλώδιο ως τον πίνακα, το τσοντάρει με πολύ μικρότερης διατομής εντός σωλήνα να μη φαίνεται και στην άκρη δεύτερη τσόντα ώστε να φαίνεται σωστό στον πίνακα.

Τοποθετέι ότι χρώμα καλώδιο του έρθει στο μυαλό, ακόμη και όλα κίτρινα, δεν έχει πρόβλημα ,δίνει λύση πάντα σε τέτοια γιατί το μυαλό του ξυρίζει πραγματικά.

 

1b

Πως τον αναγνωρίζουμε;

Παρουσιάζεται συνήθως, βιαστικός, εριστικός, με υφάκι, μπορεί να φοράει παντόφλα μιτσούκο από τα ΑΒ Βασιλόπουλος ή από τα ΜΑΧ. Μερικές φορές έρχεται για βλάβη στο σπίτι σας και με στολή εργασίας. Μπορεί να έχει κοιλιά μέχρι τα γόνατα, αλλά μπορεί να είναι και μαγκάκος, να τον κάνετε σάκο για σκουπίδια. Μπορεί να τον περιμένεις και τρείς μήνες για να σου αφαιρέσει το ρελέ και ταυτόχρονα τη ζωή. Μπορεί να του μιλάτε, να του κάνετε ερωτήσεις και αυτός ταυτόχρονα, να μη σας κοιτάει και να στέλνει μήνυμα στη γκόμενα ή στον αντιπρόεδρο του.

Θα τον συναντήσουμε σε διάφορα ύψη. Μπορεί να σας εμφανιστεί 1,50 και φτάνει ακόμη και τα δύο μέτρα !! Δεν παύει όμως να είναι μονοκύτταρος. Απλά φουσκώνει είτε σε ύψος είτε σε πλάτος, γενικά είναι ένα πράμα.

Συνήθως κοκορεύεται ότι είναι ο καλύτερος τεχνίτης του Γαλαξία μας, αλλά και θα κατηγορήσει ακόμη και τον μπετατζή για ότι συμβαίνει στη δουλειά του. Είναι φαυλατάς, μπορεί να ακούει ραδιάκι στη δουλειά ή να πίνει μπύρες. Πολύ συχνό να είναι μπιροκοίλης.

Δε θα σας κουράσω άλλο με την ανάλυση, πιστεύω καταλάβατε πως θα τον αναγνωρίσετε, σας έδωσα αρκετά παραδείγματα.

Παρακάτω, σας αναφέρω μερικά ‘’κόλπα’’ που κάνει και φανερώνεται πεντακάθαρα …

Είναι κόλπα, για ‘’διευκόλυνση’’ του πελάτη – πολίτη – γονιού - κλπ:

Τοποθέτηση διακόπτη By pass

Τοποθετεί τέτοιους διακόπτες για να ‘’βολεύεται’’ ο πελάτης, καθώς επίσης να γλυτώνει την υποχρέωση ίσως, να τρέξει 2 η ώρα το ξημέρωμα για βλάβη

Αφαίρεση ρελέ διαρροής από τους ηλεκτρικούς πίνακες

Όταν ο πελάτης τον ζαλίζει (τον μονοκύτταρο οργανισμό) αυτός αποφασίζει ότι: Ρε φίλεεεεε; Ξέρεις τι μπορούμε να κάνουμε για να μην ταλαιπωρείσαι καθημερινά με αυτό το βρωμορελέ; Να το αφαιρέσουμε τελείως το ρημαδιασμένο.

ΝΥΑ καλώδια στο πάτωμα ή σε κήπους και ρελέ γιοκ!

Έλα τώρα μωρέ, θα βάλουμε ΝΥΑ. Γείωση και ρελέ δε χρειάζεται. Αφού θα δουλεύουν τα φώτα και θα παραδώσουμε το έργο και θα έχουμε πάρει το χρήμα, άστο να το φτιάξει ο επόμενος. Και αν βρέχει; Σιγά, το νερό θα ‘’γλύφει’’ τα καλώδια και θα γειώνει στο χώμα, άκου λέει γείωση!!

Ο χάρος βγήκε παγανιά…

4

Μπορεί να σας βάλει ΝΥΑ καλώδια σκέτα στο σοβά, επειδή του τελέιωσε η σωλήνα και μάλιστα να κάνει και διακλάδωση με μπόλικη ταινία και για να κάτσουν στο σοβά να τα χτυπάει και με σφυρί.

Αυτά τα tip κάνουν οι ‘’μάγκες’’ και μόνο!! Δεν είμαστε όλοι με τέτοιο εγκέφαλο, δεν είμαστε όλοι τόσο ‘’εξελιγμένα’’ όντα, δεν είμαστε όλοι τόσο ρε παιδί μου….. νοητικά ανάπηροι οργανισμοί, για να μπορέσουμε να κάνουμε τέτοια μαγκιά στον πελάτη μας ή στο σπίτι μας τέλοσπάντων, ή στον επαγγελματικό χώρο αυτού που μας εμπιστεύεται.

Αυτοί οι ‘’επαγγελματίες’’ είναι οργανισμοί μονοκύτταροι, οι οποίοι χρήζουν παρακολούθησης από την επιστήμη. Μη ξεχνάμε ότι η ζωή στον πλανήτη μας, λένε ότι ξεκίνησε από μονοκύτταρους οργανισμούς. Είμαστε λοιπόν τυχεροί από τη μια που έχουμε την τύχη, να έχουμε τέτοιους οργανισμούς ανάμεσά μας!!

Έχουμε ρελέ διαρροής αλλά επειδή πέφτει συχνά, ο μονοκύτταρος οργανισμός (ηλεκτρολόγος) μας προτείνει την αφαίρεσή του !! Η ενώ φτιάχνουμε μια καινούργια ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δεν βάζουμε καν ρελέ διαρροής με ένα κάρο προφάσεις….. πολλές υγρασίες …. Αν πέσει και έχεις κόσμο τι θα κάνεις ….και πολλές τέτοιες …. μονοκύτταρες σκέψεις.

Να ξέρεις συμπολίτη μου απλέ θνητέ με άγνοια στα ηλεκτρολογικά, αν δεχθείς να σου αφαιρέσουν το ρελέ, κάποια στιγμή επειδή είναι πολλά τα χρόνια μέχρι τα γεράματα, στατιστικά και μόνο να το δείς, μπορεί να βρεθείς στην καλύτερη περίπτωση αν είσαι τυχερός στην κατάσταση της φωτο παρακάτω...

2

Bρε μονοκύτταρε, το ρελέ διαρροής γι αυτό το λόγο κατασκευάστηκε. Για να ‘’ανακαλύπτει’’ διαρροές και υγρασίες. Αλλά ο μονοκύτταρος σκέφτεται κατ αυτό τον τρόπο γιατί ….πονάει χέρι; Κόψει χέρι …..πονάει κεφάλι; Ε, κόφτο !!

Υπάρχουν περιοχές στη χώρα μας που επικρατεί η νοοτροπία του: ΔΕΝ βάζω ρελέ διαρροής σε κανέναν ηλεκτρολογικό πίνακα!!! Αυτό κατ αρχήν απαγορεύεται, ειδικά από τότε που το ρελέ διαρροής είναι υποχρεωτικό και μάλιστα σε κάθε είδους ηλεκτρολογική εγκατάσταση και αναφέρεται σε κάθε ΥΔΕ που εκπονείται εδώ και 6 περίπου χρόνια. Μάλιστα, το ρελέ διαρροής που προστατεύει τον άνθρωπο, θα πρέπει να είναι κάποιων προδιαγραφών, πχ το μέγιστο ρεύμα που θα διαρρεύσει και το ρελέ θα ανταποκριθεί, δε θα πρέπει να είναι πάνω από 30mA.

Προς τους συμπολίτες μας:

Αγαπητοί μου συμπολίτες, θύματα μονοκύτταρων οργανισμών, μη ακούτε τέτοιες αηδίες. Το ρελέ διαρροής, αν η εγκατάσταση είναι απολύτως όπως ορίζουν οι κανονισμοί, δεν υπάρχει περίπτωση να πέφτει, ακόμη και αν αφήσεις το λάστιχο να καταβρέχει φώτα, πρίζες , καλώδια, ακόμη και διακλαδώσεις (αν όλα αυτά είναι κατασκευασμένα με τρόπο σωστό και υλικά που πρέπει). Εαν η εγκατάσταση είναι παλιά, τότε πρέπει και σεις να βάλετε λιγάκι το χεράκι στην τσέπη, διότι ένα σπίτι - μαγαζί - ξενοδοχείο, δεν είναι για πάντα, θέλει και καμιά ανακαίνιση κάθε 30 χρόνια.

Προς τους Αδειούχους Ηλεκτρολόγους:

Αν υπάρχουν Αδειούχοι ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες, που δεν μπορούν να φτιάξουν  μια εγκατάσταση που να βρέχεται απ το πρωί ως το βράδυ και να λειτουργεί το ρελεδάκι κανονικά, τότε να πάνε να καταθέσουν την άδειά τους και να δουλέψουν σε περισυλλογή σκουπιδιών.

Μπορεί το άρθρο μας, να ενοχλεί κάποιους ‘’επαγγελματίες’’, δε μας αφορά καθόλου. Το μόνο που μας αφορά, είναι να κατανοήσει ο πολίτης πόσο σημαντικά είναι μερικά μικρά πραγματάκια που μπορεί να κάνει για την ασφάλειά του και να μην παρασύρεται από…. Μονοκύτταρα όντα !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας