Γιατί καίγεται συχνότερα ο Ουδέτερος αγωγός;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(25 ψήφοι)

Πολύ συχνό φαινόμενο στις  ηλεκτρικές εγκαταστάσεις να βρίσκουμε καμένο τον ουδέτερο

αγωγό και όχι τους αγωγούς της φάσης. Θα έχουμε παρατηρήσει ειδικά εκεί που τερματίζεται ένας αγωγός πχ πάνω στη μπάρα ουδετέρου ή πολλές φορές και στο ρελέ διαρροής, να καίγονται οι αγωγοί με αποτέλεσμα βλάβη (διακοπή) στο συγκεκριμένο κύκλωμα ή ακόμη και σε όλη την εγκατάσταση.

Επίσης ταλαιπωρημένο ή καμένο θα τον βρούμε σε κουτιά διακλάδωσης και άλλα σημεία. Και σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι καμένος ακόμη και εντός του σωλήνα!! Επίσης πολλές φορές (άπειρες) θα βρούμε καμμένο τον ουδέτερο σε στύλους του ΔΕΔΔΗΕ.

Που οφείλεται αυτό όμως; Γιατί οι αγωγοί φάσης τη σκαπουλάρουν συνέχεια; Γιατί μόνο το ουδετεράκι την πατάει το ταλαίπωρο; Μήπως είναι από κακό σφίξιμο; Αλλά μόνο τον ουδέτερο τυχαίνει σε όλους και τον βλέπουμε να καίγεται, γιατ΄ιστις φάσεις το συναντάμε πιο σπάνια;

2017

Έχουμε μιλήσει και εδώ και σε ομάδες του διαδικτύου αλλά και σε συναντήσεις μεταξύ ηλεκτρολόγων – μηχανικών κλπ όσο αφορά τον ουδέτερο αγωγό, τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται, πως χρησιμοποιούμε τον ουδέτερο και σε ποιες περιπτώσεις κάνουμε χρήση ενός ουδετέρου με τρείς φάσεις ή τρείς επιστροφές. Και όχι μόνο τι επιτρέπεται, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι ΔΕΝ είναι καθόλου σωστό όλο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω…

Στο παρακάτω άρθρο είχαμε πει για περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε χρήση κοινού ουδετέρου, μέσω ενός πενταπολικού καλωδίου πχ 5Χ1,5 ή 5Χ2,5... Καλώδιο 5Χ... ορθός τρόπος χρήσης και το παρακάτω ... Καλώδιο 5Χ & 4Χ ...για τι χρήση; Τι λένε οι κανόνες;

Ειδικά αν η εγκατάσταση είναι τριφασική ή μονοφασική, έχει μεγάλη σημασία πως θα γίνει χρήση του ουδετέρου αγωγού. Ρίξτε μια ματιά σε προηγούμενο άρθρο μας και θυμηθείτε ότι απορία έχετε για τον ουδέτερο... Ουδέτερος Αγωγός - Οι πιο δημοφιλείς Απορίες

Επειδή η χρήση του δε γίνεται όμως σωστά και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνονται υπολογισμοί σε κάθε έργο από τον κάθε εργολάβο για το πώς θα χρησιμοποιεί τον ουδέτερο σε κάθε περίπτωση, έρχονται οι Κανονισμοί ΕΗΕ και  ΕΛΟΤ HD 384 και είναι απολύτως ξεκάθαροι λέγοντας ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνεται κοινή χρήση ουδετέρου από δύο κυκλώματα. Δηλαδή δύο ή τρείς γραμμές να έχουν κοινό ουδέτερο.

Αυτό βασικά μας βγάζει από πολλούς μπελάδες διότι, εάν για παράδειγμα θέλουμε χρήση διπολικών ασφαλειών, τότε με χρήση ενός ουδετέρου σε δύο ή τρία κυκλώματα, η χρήση αυτή είναι αδύνατη!

Επίσης, έχουμε πει ότι όσο ρεύμα περνά από τη φάση, επιστρέφει από τον ουδέτερο (σε μονοφασικές εγκαταστάσεις).

Τι σημαίνει αυτό; Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα το οποίο το συναντώ αρκετά συχνά!

Έχουμε ένα δωμάτιο στο οποίο έχουμε εγκαταστήσει μια γραμμή 3Χ1,5 για φωτισμό και πρίζες, σε πιο λίγες περιπτώσεις θα δούμε τις πρίζες με καλώδιο 3Χ2,5 ξεχωριστή γραμμή. Έστω ότι από αυτή τη γραμμή 3Χ1,5 τροφοδοτούμε τα φώτα και τις πρίζες ενός δωματίου. Έχουμε όριο φορτίου τα 10Α (περίπου 2300W). Όλα καλά μέχρι εδώ. Έρχεται τώρα ο ‘’μάγκας’’ που την έχει δει εργολαβάρα και λέει: ‘’δεν περνάω και ένα εναμισάρι ακόμη για το κλιματιστικό το 12άρι; Ή και το 9ρι; Οπότε περνά και ένα καλώδιο για το κλιματιστικό και άλλο ένα για το κλιματιστικό του διπλανού δωματίου, επειδή είναι πίσω από το άλλο, σου λέει: ‘’σιγά τώρα μη τραβήξουμε ξεχωριστό ουδέτερο, βάλε μωρέ άλλη μια επιστροφή’’!!

Ή σου λέει το κακόμοιρο το πελατάκι που δεν έχει γνώση όλων αυτών που γράφουμε: ‘’Κύριε Ηλεκτρολόγε, βάζω ένα κλιματιστικό εδώ και ένα ακριβώς από πίσω στο άλλο δωμάτιο’’

‘’Μην ανησυχείτε κυρία Μάρω, θα περάσω 15 λεπτά το απόγευμα και θα είστε κούκλα μετά…. Κομπλέ’’ και πάει ο άθλιος, ανοίγει το κουτί διακλάδωσης κάνει και μια τρύπα από το ένα δωμάτιο στο άλλο (μέσα από το κουτί). Επειδή συνήθως δε χωράνε από τις παλιές σωληνώσεις να περάσεις 4 καινούργια καλώδια ,λέει…. Περνάμε μόνο 2 φάσεις και το ουδετεράκι θα το διακλαδώσουμε!!

Οπότε, μόλις τελειώσει, τα κλιματιστικά, οι ηλεκτρική σκούπα και τα φώτα δουλεύουν φούλ!! Δε μασάνε τίποτα!!

‘’Βρε το μαστρογιώργη τι μας έκανε’’ λέει η κυρά Μάρω. Καλλιτέχνης, σε μισή ώρα, με λίγο σκόνη, δουλεύει ακόμη και ο δημοτικός φωτισμός!!

Έχοντας ασφάλειες κλασικές μονοπολικές όπως το 95% των εγκαταστάσεων, θα τροφοδοτηθούν όλα τα φορτία σε περίπτωση ζήτησης και μάλιστα θα λειτουργούν κανονικότατα. (τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην …. Κυρα Μάρω!!).

Τι συμβαίνει όμως στα εντόσθια των σωλήνων; Εκεί που περνούν τα καλώδια; Έχουμε τρείς αγωγούς φάσης, έναν γείωσης (γιατί δεύτερο για γείωση ….μην είμαστε υπερβολικοί τώρα) και ΕΝΑΝ αγωγό ουδετέρου. Ας υποθέσουμε ότι ξεκινά το ένα κλιματιστικό να λειτουργεί ….μετά από λίγο ξεκινά και το δεύτερο και ας τα υπολογίσουμε με 7 – 8A το καθένα, έχουμε σύνολο 15Α!! Και ξάφνου, να και η νοικοκυρά με ηλεκτρική σκούπα στην πρίζα (η οποία πρίζα δεν έχει σχέση με την ασφάλεια κλιματιστικών) και βάζει τη σκούπα 2000W στην πρίζα ή το ηλεκτρικό σίδερο! Πάλι όλα θα δουλεύουν!! Αφού έχουμε 3 ασφάλειες των 10Α και καμία κατανάλωση δε ξεπερνά το όριο! Τι γίνεται όμως με τον ουδέτερο; !!! 7 + 8 + 10 = 25Α θα διαπεράσουν τον ουδέτερο αγωγό!!! Με αντοχές σε πολύ σούπερ καταστάσεις τα 20Α!! Ενώ οι ‘’βλαμμένοι’’ κανονισμοί επιτρέπουν 10!! Άκου λέει 10…. Όσα θες αντέχει ο ουδέτερος…

oydeteros3

Ανοίγω καπάκια σήμερα από το πρωί σε ανακαίνιση ξενοδοχείου – καλοί μου αναγνώστες – και βρίσκω 2-3 φάσεις έναν ουδέτερο και φυσικά μια γείωση!! Κάθε δωμάτιο μονοφασική παροχή 3Χ6 (πάλι καλά) και σε συγκεκριμένο σημείο και στα 10 δωμάτια, το ίδιο βιολί ο ‘’μάγκας’’. Κλιματιστικό 12αρι > 1,5 …. Πρίζα σεσουάαρ >άλλο 1,5 ….φωτισμός πρίζες >τρίτο εναμισάρι > ουδέτερος …..ΕΝΑΣ

Ενώ αν παρατηρήσετε το παρακάτω απλό σχέδιο σε τριφασική περίπτωση και αθροίσουμε τα ίδια ρεύματα θα δούμε ότι το ρεύμα που θα περάσει τον ουδέτερο θα είναι περίπου στα 2Α!!! 

oydeteros se trifasiko1

Ξέρετε τι είναι αυτό που με εξοργίζει περισσότερο;

Είναι ότι αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν κυρίως από ‘’παλιούς’’ εργολαβάρες που έχουν τεράστια ‘’εμπειρία’’ από ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Και τα νέα παιδιά που βγαίνουν από ΤΕΙ-ΑΕΙ-Διάφορες άλλες σχολές, κάθονται και διαβάζουν τους κανονισμούς (και μπράβο τους) και τρομάζουν στην παραμικρή παρατυπία.

Πολλά μηνύματα που λαμβάνω από αναγνώστες της σελίδας, είναι από νέα παιδιά, νέους επαγγελματίες που με ρωτάν πράγματα που ακόμη και γω τα θεωρώ ‘’τραβηγμένα’’! Όμως πολύ καλά κάνουν και μπράβο τους και πάλι ,έτσι πρέπει να γίνονται οι Εγκαταστάσεις, με ‘’τραβηγμένους’’ κανόνες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ενημέρωση από το διαδίκτυο, από τους δασκάλους τους (μπράβο και σ αυτούς) και στην παιδεία που έχουν λάβει πολλά από αυτά τα παιδιά.

Μακριά από ‘’εργολαβάρες’’ που παρουσιάζονται με σορτσάκι και σαγιονάρα. Μακριά από ‘’εργολαβάρες’’ που πουλάνε μούρη ότι… ‘’άστο σε μένα….εργοτάξιοοοο θα στο κάνω’’

Τι πρέπει να μας μείνει από το σημερινό άρθρο;

Ότι όσοι οι αγωγοί της φάσης σε μια Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση, άλλοι τόσοι και του ουδετέρου που θα καταλήγουν στον γενικό ουδέτερο στον ηλεκτρικό μας πίνακα! Όπως και να χει και με όποια δυσκολία...

Ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μας. Κάντε κάτι επιτέλους ....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας