Απογυμνωτής καλωδίων ή Ξακριστής ή Φαλτσέτα ή μαχαιράκι του...ψωμιού;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η φαλτσέτα κανονικά πρέπει να απαγορευτεί η πώλησή της!! 

Θα ξεκινήσω με μερικά περιστατικά δικά μου. Από εμπειρίες στη διάρκεια μέχρι σήμερα.

Η φαλτσέτα είναι ένα θανατηφόρο εργαλείο και η χρήση της είναι πολύ επικίνδυνη. Λίγο να ξεφύγει, λίγο να βιαστείς, λίγο να πιάσεις λάθος το καλώδιο, είσαι για νοσοκομείο. 

Φαλτσέτα

faltseta

Την πρώτη φορά (και τελευταία) που κόπηκα με φαλτσέτα ήταν σε μια ταράτσα. Ήμουν 22 ετών και ανέβηκα να συνδέσω ένα θερμοσίφωνα ηλιακό. Χιόνιζε. Το καλώδιο κόκαλο! Ε δεν ήθελε και πολύ, λίγο το χέρι το αριστερό στο κάτω μέρος να κρατά το καλώδιο και η φαλτσέτα να την κατεβάζω με το δεξί, γλυστράει..... και έφυγα σφαίρα για το Ασκληπείο της Βούλας! 

Από τότε δεν ξαναδούλεψα με φαλτσέτα. Εκείνη την περίοδο, εργαζόμουν σε έναν ηλεκτρολόγο. Σε ένα έργο που φτιάχναμε στη Λαμία, έξυνε κάτι καλώδια στην ταράτσα με φαλτσέτα.  Ξαφνικά, ακούω φωνές, ανεβαίνω ταράτσα και τον βλέπω μες τα αίματα. Άντυε πάλι νοσοκομείο για φαλτσέτα. Από τότε και εφόσον ξεκίνησα ως ελεύθερος επαγγελματίας το 1997, έχω παέι στο νοσοκομείο 3 από τους υπάλληλους που είχα. Στον έναν λέω.... μην δουλεύεις με φαλτσέτα.....ξέω μάστορα, μου λέει. Σε μια εβδομάδα ήρθε τρέχοντας με τυλιγμένο το χέρι του. Το είχε κόψει όλο από την πάνω μεριά της παλάμης!! ....αντε στο νοσοκομείοα κι αυτός. Μετά από κανα δυό χρόνια, ο Γιώργος, δούλευε με φαλτσέτα. Όσους υπάλληλους είχα, πάντα τους απαγόρευα τη χρήση φαλτσέτας. όμως, πολλοί από αυτούς επέμεναν. Είναι αυτή η ξεροκεφαλιά του Έλληνα μάγκα μάστορα. 

Ο Γιώργος λοιπόν, επέμενε να δουλεύει με φαλτσέτα. Μην έρθεις του είπα και μου πεις να σε πάω νοσοκομείο.....άσε ρε μάστορα (μου έλεγε). Με παίνρει ένα απόγευμα ο εργοδηγός από ένα έργο και μου λέει: 'Ελα, παω το Γιώργο στο νοσοκομείο!!!'' Τι έπαθε τον ρώτησα..... έκοψε το χέρι του με τη φαλτσέτα!!! Τρείς τένοντες ο Γιωργάκης και 3 μήνες εκτός εργασίας!!!! 

Ένας άλλος, είχε τη λάμα της φαλτσέτας, τυλιγμένη με μονωτική ταινία και δούλευε έτσι!!! Τα ίδια κι αυτός. Νοσοκομείο! 

Απλά, η φαλτσέτα, το παραμικρό λάθος κοστίζει ακριβά. Δε μπορείς να κάνεις λάθος με την φαλτσέτα. ΤΕΛΟΣ. 

Πολλά ακόμη περιστατικά έχω ως εμπειρίες με φαλτσέτες. Γι αυτό επιμένω και θα επιμένω ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση της από ηλεκτρολόγο τουλάχιστον. Μη σας κουράζω όμως άλλο με τις δικές μου εμπειρίες. Νομίζω ότι σχεδόν όλοι, θα έχετε ακούσει ή βιώσει παρόμοιες. 

Ας περάσουμε λοιπόν στις εναλλακτικές μεθόδους απογύμνωσης - ξυσίματος - γδαρσίματος - ξακρίσματος καλωδίων!! 

Υπάρχουν μαστόρια που εκτός από φαλτσέτα, χρησιμοποιούν το μαχαιράκι του ψωμιού, ξέρετε, αυτά τα κλασικά μικρά πριονοτά.... με αυτό το θεσπέσιο εργαλείο απογυμνώνουν τα καλώδια. 

Μαχαιράκι ψωμιού...

maxairi

Επίσης, υπάρχουν μαστόρια που απογυμνώνουν καλώδια ''τσιμπώντας τα με την πένσα στην άκρη της μόνωσης και τραβάνε μετά τον έναν αγωγό με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται το καλώδιο! Λάθος τακτική, διότι οι αγωγοί ζορίζονται αρκετά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληγώνονται. 

Ένας άλλος τρόπος είναι η απογύμνωση καλωδίων με....γδάρτη! Ναι γδάρτης, έτσι τον έλεγαν οι παλαιότεροι. Θυμάμαι τον εροδότη μου το 92, που μου έδωσε γδάρτη (απογυμνωτή) στο χέρι και μου είπε: Μόνο με αυτό θα ξύνεις καλώδια. Καλή του ώρα. 

Ένας άλλος λόγος που οδήγησε την... ανθρωπότητα στην ανακάλυψη αυτού του υπέροχου εργαλείου, του απογυμνωτή καλωδίων, είναι ο χρόνος απογύμνωσης και η ασφάλεια του καλωδίου. Θα έχουμε παρατηρήσει αρκετές φορές, την ώρα που ξύναμε ένα καλώδιο με φαλτσέτα, να ξύνεται και η μόνωση του αγωγού εσωτερικά! Όπως, στην περιστροφική κίνηση στο επάνω μέρος, για να κοπεί η μόνωση, παρατηρούσαμε πλήγωμα στη μόνωση του αγωγού, με αποτέλεσμα να φαίνεται ο χαλκός. Επικίνδυνα πράγματα. Και ότι χειρότερο να σου ξυστεί η μόνωση εκεί....ψηλά. 

Υπάρχουν πολλών ειδών γδάρτες, απογυμνωτές, ξακριαστές,  καλωδίων! Η ιδέα δεν ξεκίνησε τώρα πρόσφατα. Ήδη, πριν από τον Β Παγκόσμιο πόλεμο, οι ηλεκτρολόγοι, χρειάζονταν και τότε κάποιο εργαλείο ώστε να απογυμνώνουν τα καλώδια γρήγορα και με ασφάλεια. Έτσι, ''ανακάλυψαν'' τους πρώτους γδάρτες. Έναν από αυτούς έχει στην κατοχή του αγαπητός συνάδελφος από την Σαντορίνη, ο οποίος μου έστειλε τις φωτογραφίες. Τον χρησιμοποιεί μάλιστα ακόμη!!! Είναι το εργαλείο που βλέπετε στην εικόνα του άρθρου και θα δείτε και παρακάτω....

Apogymnotis kalodion

Apogymnotis kalodion2

Τρομερό εργαλείο και λειτουργικό ακόμη!!! Από τότε, οι ''αρχαίοι'' συνάδελφοι, κατάλαβαν ότι με λεπίδια και μαχαίρια ΔΕΝ απογυμνώνουμε καλώδιο! Θα κάνουμε γδάρσιμο live σε λίγες ημέρες! Να το δω πως δουλεύει. 

Από τότε λοιπόν, οι γδάρτες (απογυμνωτές) έχουν εξελιχθεί... έτσι έχουν εμφανιστεί από το 85 και μετά, απογυμνωτές όπως ο παρακάτω...

gdartis

Ο παραπάνω εικονιζόμενος γδάρτης, ένα πολύ καλό εργαλείο. Έξυνες καλώδιο μέχρι 5Χ16 ίσως και παραπάνω. Για καθημερινή χρήση πολύ καλό. Το μόνο ''ελλάτωμα'', αν έχανες το πλαστικό κάλυμα στο πάνω μέρος που είναι το μαχαίρι που βλέπετε, και το είχες στην πίσω τσέπη, πολλές φορές τύχαινε να σε γρατζουνίσει όπως έψανες για ένα από τα εργαλεία. Πολύ καλό εργαλείο όμως. 

Ακόμη ένας γδάρτης καθημερινής χρήσης πάρα πολύ καλός είναι ο παρακάτω, ο οποίος γδέρνει καλώδιο μέχρι 5Χ25mm2.

gdartis4

Ασφαλής και γρήγορος. Το όλο θέμα με τους .....απογυμνωτές είναι η ταχύτητα απογύμνωσης. Είναι τουλάχιστον 20 φορές γρηγορότεροι από το μαχαίρι και τουλάχιστον 10 φορές γρογορότεροι από τις φαλτσέτες. Και δεν μπορώ να καταλάβω, πως δεν τους χρησιμοποιούν όλοι οι συνάδελφοι. 

Μεγάλη προσοχή όταν χρησιμοποιούμε απογυμνωτή, θέλει η ρύθμιση της λάμας κοπής. Αν μας ξεφύγει παραπάνω, τότε το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για τα καλώδια. Θα παρατηρήσουμε ότι θα ξυθεί η μόνωση των αγωγών. Η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. Χρειάζεται μάτιση ή αντικατάσταση του καλωδίου!! Οπότε προσοχή σε κάθε εργαλείο που χρησιμοποιούμε.

Για μεγαλύτερων διατομών καλώδια, ο παρακάτω γδάρτης είναι ιδανικός και ασφαλής. Και για το καλώδιο, αλλά και για τα χέρια μας. Επειδή έχει το μπροστινό μέρος της λάμας με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένο να ''αρπάζει'' εσωτερικά τη μόνωση, ξύνει απίστευτα. Αν ξεφύγει, είναι δύσκολο να κοπείς σε χέρια κλπ λόγω της ''ανατομίας'' του μπροστινού μέρους της λάμας....

gdartis3

Και παρακάτω ένας... ''μάχιμος''. Έχει περάσει τα πάνδεινα... δεν χάλαγε με τίποτα!! 

gdartis5

 

Ακόμη ένας τύπος γδάρτη για πιο ελαφρειές χρήσεις, είναι ο παρακάτω...

gdartis2

Όμως, γδάρτες υπάρχουν και για καλώδια ασθενών ρευμάτων! Μονόδορμος για χρήση σε καλώδια UTP ή κεραίας...

gdartis6

Ένας καλός γδάρτης καλωδίων, είναι απαραίτητος για κάθε ηλεκτρολόγο ή συναφή επαγγελματία. Η χρήση φαλτσέτας είναι απαγορευτική. Δεν την έχω χρειαστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει απλά. Ένα άχρηστο και επικίνδυνο εργαλείο για κάθε ηλεκτρολόγο. Και σταματήστε το τροπάριο.... ''ξέρω μάστορα''. Μόνο στην διακομιδή θα καταλάβει κάποιος ότι τελικά... ΔΕΝ ξέρει... 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας