Γείωση τύπου Έψιλον

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αφορμή για το παρόν, βελτίωση γείωσης εγκατάστασης με γείωση τύπου Έψιλον,

από φίλο της σελίδας μας στο νησί της Νάξου.

Γειώσεις ''μικρών'' καταναλωτών...

Τις γειώσεις σε χώρους ιδιωτικούς κυρίως (''μικρών'' ιδιωτών), έχουμε συνηθίσει να τις βρίσκουμε σε άθλια κατάσταση και αν μετρηθούν (που δεν υπάρχει τελικά λόγος γιατί είναι άχρηστες οι περισσότερες) θα τις βρούμε με πολύ υψηλή αντίσταση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και τα 1000 ωμ.

epsilon6a

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στις οικιακές γειώσεις και πόσο σημαντική είναι η καλή γείωση (ειδικά παρέα με ένα ρελέ διαρροής). Πολύ συχνά ακούμε και διαβάζουμε για περιστατικά ηλεκτροπληξίας στη χώρα μας αλλά και σ όλο τον κόσμο. Βλέπετε, δεν είμαστε μόνο εμείς που δεν δίνουμε σημασία στα μέτρα ασφαλείας από ηλεκτροπληξία, είναι και ο υπόλοιπος κόσμος. Και ξέρετε ποια και που είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από ηλεκτροπληξία; Είναι σε ιδιωτικούς χώρους όπως σπίτια – καταστήματα και συμβαίνει λόγω έλλειψης RCD και γείωσης!

Οι γειώσεις που συναντούμε κυρίως είναι:

Α) Ράβδος γείωσης

Β)  Τρίγωνο γείωσης

Γ) Πλάκα γείωσης

Δ) Γείωση τύπου ‘’Ε’’

Και τα τελευταία χρόνια….

Ε) Θεμελιακή γείωση

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε μαζεμένα πολλά άρθρα περί γειώσεων... Γειώσεις

Εδώ φαίνονται οι κολλήσεις...

epsilon1b

Αφού λοιπόν όλα εξαρτώνται από τη γείωση, γιατί οι κατασκευαστές, οι μηχανικοί, οι επιβλέποντες ενός έργου και ένα σωρό άλλοι που αναλαμβάνουν ένα έργο, δεν δίνουν την απαιτούμενη σημασία στο πιο σημαντικό κομμάτι; Γιατί δεν ενημερώνονται από τα Πανεπιστήμιά τους ή τους δασκάλους τους ότι το σημαντικότερο πράγμα τώρα που θα βγείτε στην ‘’αγορά’’ , μετά από τη στατικότητα ενός κτιρίου πρέπει να είστε οι απόλυτοι κατασκευαστές γείωσης;

Γιατί οι ηλεκτρολόγοι που βγαίνουν από τις σχολές ή από την πρακτική τους δίπλα σε άλλο ηλεκτρολόγο επι χρόνια, δεν κατανοούν ότι η γείωση είναι το Α και το Ω σε ένα ακίνητο; Είτε είναι παλιό είτε νέο;

Γιατί όταν δίνεται μια οικονομική προσφορά σε ιδιώτες, το 95% των επαγγελματιών ξεχνούν να αναφέρουν τη γείωση και μάλιστα σε ξεχωριστό και αναλυτικό άρθρο;  Και δε ξεχνούν εσκαμμένα, ξεχνούν από κακιά συνήθεια όπου θεωρούν ότι στο τέλος της δουλειάς, θα καρφώσουν και μια ράβδο στο σπίτι που ανακαίνισαν, οπότε θα έχει γείωση!

Και μη θεωρηθώ υπερβολικός, όλοι γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ γίνονται αυτά που πρέπει σε ακίνητα. Ο πελάτης εντάξει…. δε γνωρίζει. Ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει να του κατασκευάσει τις εργασίες, γιατί έχει μόνιμα το ελάττωμα να ‘’ξεχνά’’ να σημειώσει ότι πρέπει να κατασκευαστεί γείωση με όσο  το δυνατόν χαμηλότερη αντίσταση;

Η συνηθισμένη απάντηση είναι ότι: ‘’θα ανέβει το κόστος και θα χάσουμε τη δουλειά, γιατί θα πάει ο τσαμπατζής και θα τη φτιάξει χωρίς να αναφέρει καν τη λέξη γείωση’’.

Λάθος! Θα μπορούσαμε να γράψουμε μια ξεχωριστή παράγραφο κάτω από την κύρια προσφορά μας για τις ΈΞΤΡΑ εργασίες, όπου θα αναφέρει πχ τα εξής:

‘’Προτείνεται ο έλεγχος και η μέτρηση της γείωσης και αν είναι σε επικίνδυνες τιμές τότε να συμφωνηθεί κατασκευή νέας γείωσης η οποία αποτελείται από …… και θα κοστίσει….τόσα

Ενημερώνουμε και τον πελάτη ότι η γείωση είναι αυτών των τύπων και ο κάθε τύπος κοστίζει τόσα. Και από κει και πέρα, αποφασίζουν από κοινού τι γείωση πρέπει να κατασκευάσουν.

Πολλές φορές επειδή η γείωση δεν φτάνει τις επιθυμητές τιμές αντίστασης, πρέπει να γίνουν έξτρα εργασίες, όπως συμπλήρωση βελτιωτικών ή ακόμη και προσθήκη και άλλων ράβδων ή τριγώνων ή Έψιλον!

Κατασκευή γείωσης Έψιλον...

Παρακάτω λοιπόν θα σας δείξουμε πως γίνεται μια γείωση ''Ε'' με την κατασκευή γείωσης από πλάκες ανοξείδωτες διαστάσεων 50Χ50.

epsilon

Η βελτίωση της γείωσης έγινε στην Νάξο από φίλο προσωπικό και της σελίδας μας. Ο πελάτης είχε θέμα με τη γείωση οπότε αποφασίσανε, αφού κατάλαβε ο πελάτης (αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στη υπόθεση γείωση) ποιος είναι ο καλύτερος τύπος γείωσης από αυτούς που προτάθηκαν.

Διάλεξε λοιπόν τη γείωση τύπου ''Ε'' η οποία θεωρούμε και μεις ότι είναι ο καλύτερος τύπος γείωσης μετά τη θεμελιακή!  Όμως σε ήδη υπάρχον ακίνητο, στο οποίο δεν γίνεται να κατασκευαστεί θεμελιακή,  η γείωση Έψιλον είναι ότι καλύτερο μπορούμε να φτιάξουμε. Ο τύπος ''Ε'' είναι η γείωση που μπορούμε να επιτύχουμε με σχετική ευκολία τιμές αντίστασης πολύ χαμηλές!

Γιατί όμως ο Έψιλον επιτυγχάνει τιμές αντίστασης τόσο χαμηλές; Απλό, έχει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια από μια ή τρείς ράβδους του 1,5 ή ακόμη και των 3 μέτρων! Ειδικά όταν αυτό πολλαπλασιαστεί με το 5 που είναι οι πλάκες που χρειάζονται για το Έψιλον τότε έχουμε μια πραγματικά τεράστια πιθανότητα να έχουμε πολύ καλή γείωση!

Τα υλικά λοιπόν που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα παρακάτω:

Πλάκες ανοξείδωτες 50Χ50  τεμ. 2

Πλάκες ανοξείδωτες 100Χ50 τεμ. 1

Ανοξείδωτος αγωγός Φ8

Ζυγός από ανοξείδωτη λαμαρίνα 40mmX4mm τεμ. 1

Χαλκός 25mm

Αφού μετρήθηκε η παλιά γείωση (θα δείτε και στα βίντεο) και βρέθηκε σε τιμές περίπου 40ωμ, ξεκίνησε και η κατασκευή του Έψιλον.

Χρειάστηκε να ανοιχτεί λάκκος βάθους περίπου 1,5μ.

epsilon5

Στο λάκκο αυτό τοποθετήθηκε το Έψιλον και επιπλέον όλων, τοποθετήθηκε μια απλή πλαστική σωλήνα.

Η πλαστική σωλήνα με τρύπες (πολύ καλή σκέψη) βοηθάει ώστε να ποτίζεται το σημείο μια στο τόσο, οπότε το νερό θα φτάνει άμεσα στο σημείο που βρίσκεται η γείωση (κατασκευή έψιλον)

Το Έψιλον μετρήθηκε στο τέλος και βρέθηκε με τιμή αντίστασης 3,8ωμ!

Τέλεια. Καλύτερα δε γίνεται. Εκτός αν θέλεις το τέλειο, το άπαιχτο και κυνηγήσεις ένα 2ο έψιλον, το ενώσεις και αυτό με το άλλο και φτάσεις τα 2ωμ. Απλά ανεβαίνει υπερβολικά το κόστος.

Έχουμε καταλήξει ότι για να επιτευχθεί γείωση με τιμή αντίστασης κάτω από 2 ή ακόμη και κάτω από 1 ωμ, τα πράγματα είναι τρομερά δύσκολα και κοστοβόρα!

Όμως με τα 3ωμ σε δίκτυο ΤΝ ειδικά, είναι υπερκαλυμμένος ο κάτοχος ενός τέτοιου έψιλον. Ακόμη και με διακοπή του άθλιου ουδέτερου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ο κάτοχος ενός Έψιλον με αντίσταση 3-4 ωμ δε θα καταλάβει καμία αθλιότητα του απαρχαιωμένου και ασυντήρητου δίκτυου της ΔΕΗ

Ας δούμε και τα σχετικά βίντεο με τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα...

Πατήστε επάνω στις εικόνες και κατεβάστε το βίντεο...

g1

g2

Ευχαριστούμε το Χαράλαμπο για το φωτογραφικό υλικό και το υλικό βίντεο. Ευχόμαστε καλές δουλειές και ...τέλειες γειώσεις!!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας