Κεραυνός κατέστρεψε καμπαναριό και συσκευές στην Σαντορίνη - τι κάνουμε για προστασία;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την περασμένη Κυριακή, κεραυνικό πλήγμα δέχτηκε καμπαναριό Εκκλησίας στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φώτο, το καμπαναριό διαλύθηκε κανονικά! Διαβάστε ένα σύντομο άρθρο από την σελίδα atlantea.news....

''Τον θόλο του καμπαναριού της εκκλησίας της Ανάστασης, στο Ημεροβίγλι, έπληξε ισχυρός κεραυνός τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018. Ανοίχτηκε μια ευδιάκριτη διαμπερής τρύπα, ενώ θραύσματα του θόλου σκορπίστηκαν στα γύρω κτήρια.

santorini

Το καμπαναριό, αν και βρίσκεται σε σημείο ευάλωτο από κεραυνούς, δεν διαθέτει αλεξικέραυνο, ενώ το αλεξικέραυνο που υπάρχει στην παρακείμενη εκκλησία της Μαλτέζας, σύμφωνα με περίοικους, δεν έχει συντηρηθεί και δε λειτουργεί ικανοποιητικά.

Ο συγκεκριμένος κεραυνός και η γενικότερη κακοκαιρία εκείνης της ημέρας δημιούργησε πολλά προβλήματα σε δίκτυα, υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στην ευρύτερη περιοχή.

santorini1

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Μάριο Μπεκιάρη, του ξενοδοχείου Αλτάνα, που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Ανάστασης, για την παραχώρηση των φωτογραφιών''

Ας περάσουμε τώρα στην δική μας ανάλυση...

Συμβουλές για υπερτάσεις - κεραυνούς

Ποιος φταίει;

Ακούγονται πολλά. Εξοργίζομαι διαβάζοντας σχόλια στο διαδίκτυο ορισμένων ανθρώπων που όχι μόνο έχουν άγνοια, αλλά νομίζουν ότι, όταν παθαίνει ένας άνθρωπος εγκεφαλικό φταίει ο γιατρός στον οποίο δεν πήγε ποτέ!

Τι εννοώ. Διαβάζω τον καθένα που απαντά σε ιστοσελίδες ότι: Πληρώνουμε τόσα στον ΟΤΕ και μας καίγονται τα router ή οι τηλεοράσεις ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή, ψάχνουμε να βρούμε ένοχο για να πούμε αυτό που θα μας έρθει στον εγκέφαλο.

Ο κεραυνός είναι το ισχυρότερο ακαριαίο πλήγμα της φύσης. Μια ηλεκτρική εκκένωση όπου εκατοντάδες χιλιάδες  ή και εκατομμύρια Volt  και δεκάδες χιλιάδες Ampere ηλεκτρικής ενέργειας φτάνουν στη γη από τον ουρανό (τα λεω όσο πιο απλά μπορώ). Με αυτό τον τρόπο λειτουργούσε ο πλανήτης πριν εκατομμύρια χρόνια. Οι ηλεκτρικές αυτές εκκενώσεις ήταν χιλιάδες ανά ημέρα και  αιτία να δημιουργηθούν πολλά στον πλανήτη και να ζούμε εμείς σήμερα.

Φανταστείτε ότι η δύναμη ενός κεραυνού ξεπερνά την ισχύ του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού της Πτολεμαϊδας, που τροφοδοτεί τη μισή Ελλάδα!!

Οπότε έχουμε…. Φύση, τίποτα δε μπορεί να αντισταθεί όταν αυτή θυμώσει.  Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Καβούρια στις τσέπες! Τι εννοώ;

Ζούμε σε επαρχία πχ, σε ένα μέρος όπου υπάρχουν πολλές πτώσεις κεραυνών. Το χρήμα ρέει άφθονο (λέω τώρα, ένα παράδειγμα φέρνω) και όλοι είναι στην τρίχα και στην πένα. Τουριστική περιοχή, από τις πιο διάσημες κιόλας του κόσμου! Μιλάω συγκεκριμένα για τη Σαντορίνη. Όμως και άλλα μέρη της Ελλάδας είναι όπου οι κεραυνοί είναι καθημερινό φαινόμενο. Όμως, μπορεί να μην είναι τα πράγματα ίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας

Στη Σαντορίνη λοιπόν,  όπου έπεσε ο κεραυνός που διέλυσε το καμπαναριό, υπάρχει αφθονία σε χρήμα, σε ξενοδοχεία και πολλά καταλύματα. Άλλα καλά και  άλλα για να ζούνε κότες, τα λεγόμενα κοτέτσια, όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

Όμως εδώ, όπου περισσεύει κάτι από τον όβολον του κοινού θνητού ή του ξενοδοχάρα, θα παρατηρήσουμε ότι ΔΕΝ υπάρχουν καλές γειώσεις. Δεν υπάρχουν αλεξικέραυνα, ΔΕΝ υπάρχουν αντικεραυνικά, ΔΕΝ υπάρχει προστασία από καμία υπέρταση.

Θα μου πείτε τι είναι αυτά. Ε, αυτό θα σας εξηγήσω παρακάτω….

Εκτός από την φύση που δημιουργεί υπερτάσεις τεραστίων διαστάσεων (κεραυνούς) ο επόμενος που δημιουργεί υπερτάσεις είναι η ΔΕΗ! Άρα, μετά από την φύση, ο επόμενος υπεύθυνος για καμένες συσκευές είναι η ΔΕΗ. Τίποτε άλλο στη γη δεν δημιουργεί υπέρταση (όταν μιλάμε για ηλεκτρικό δίκτυο)

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Οι λόγοι και οι αιτίες όπου υπερτάσεις δημιουργούνται από τη ΔΕΗ τους έχουμε εξηγήσει πολλές φορές σε κάμποσα άρθρα μας.

Για να προστατευτούμε από αυτές τις ‘’απαλές’’ υπερτάσεις που δημιουργεί η ΔΕΗ με το κακό, άθλια συντηρημένο και παραμελημένο της ηλεκτρικό δίκτυο, μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν επιτηρητή τάσης στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα και προστατευτικά υπέρτασης στις πρίζες μας.

Θα μου πείτε, μα καλά η ΔΕΗ δεν έχουμε υπογράψει μια σύμβαση που λέει ότι είναι υποχρεωμένη να μας παρέχει ηλεκτρική ενέργεια με συγκεκριμένα VOLT;  Ναι, αλλά βγάλε άκρη εσύ με τη ΔΕΗ μετά. Πήγαινε δικαστικώς, να αποδείξεις ότι είχες ζημιά από την ΔΕΗ στο ξενοδοχείο σου και σου κάηκαν πράγματα αξίας 10 χιλιάδων ευρώ η και παραπάνω.

Άρα έχουμε μια δικαστική διαμάχη που θα κρατήσει χρόνια  και αν πάρεις το ¼ να πεις και ευχαριστώ.

Άρα, για να προστατευτούμε από τους ‘’νταβατζήδες’’, παίρνουμε ‘’το νόμο’’ στα χέρια μας. Δηλαδή, βάζουμε το χεράκι στην τσέπη, με γάντι ώστε να μην μας το δαγκώσουν τα καβούρια, τραβάμε το καβούρι έξω, το πετάμε και ξαναβάζουμε το χέρι στην τσέπη και αγοράζουμε ‘’ΌΠΛΟ’’!! Ακριβώς, αφού θα πάρουμε το ‘’νόμο’’ στα χέρια μας θα αγοράσουμε ‘’όπλο’’ για να τον εφαρμόσουμε.

Τι ‘’όπλο’’ θα αγοράσουμε λοιπόν για να προστατευτούμε από τις υπερτάσεις ή τις βυθίσεις τάσης της ΔΕΗ;

Όλα θα σας τα πω σήμερα, μην αγχώνεστε.…

Θα αγοράσουμε λοιπόν μερικά προστατευτικά πρίζας (10 ευρώ το ένα , τα πολύ επώνυμα). Αυτά τα προστατευτικά πρίζας θα προστατεύσουν τις συσκευές μας (τηλεόραση, ψυγείο, κλιματιστικό και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές) από βυθίσεις τάσης ή υπερτάσεις, πολύ συχνό φαινόμενο στη Σαντορίνη αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις ή χωριά.

Επίσης, το δεύτερο και καλύτερο ‘’όπλο’’ που θα πάρουμε για να γλυτώσουμε από τους ‘’νταβατζήδες’’ μας, είναι ένας επιτηρητής φάσεων και απώλειας ουδέτερου.

Αν αγοράσουμε και τοποθετήσουμε λοιπόν αυτά τα δύο ‘’όπλα’’ στο σπίτι μας, στο ξενοδοχείο μας ή στο μαγαζί μας, έχουμε γλυτώσει κατά 95% από τους νταβατζήδες του ηλεκτρισμού. Από το ‘’κακό’’ μονοπώλιο, το οποίο είναι ανθρώπινης κατασκευής.

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Είμαστε εντάξει; ΌΧΙ φυσικά! Εκτός από το ανθρώπινο κατασκεύασμα που δημιουργεί ‘’απαλές’’ υπερτάσεις, οι οποίες αρκούν για ζημιές από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες ευρώ, υπάρχει και η…. ΦΥΣΗ!!

Η φύση; Τι μπορεί να κάνει η φύση για να μας την…. Κάνει;

Την τρομακτικότερη ζημιά όλων των υπερτάσεων και καταστροφών, από ηλεκτρικής πλευράς, μπορεί να μας την κάνει η φύση, όπως είπαμε στην αρχή, με τους κεραυνούς!

Ο κεραυνός εξηγήσαμε τι είναι πολλές φορές σ αυτή τη σελίδα. Ο Κεραυνός μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο και ας πέσει 100 μέτρα από αυτόν!! Ανάλογα τις συνθήκες. Μπορεί να σκοτώσει ένα κοπάδι 100 ζώων που βρίσκονται αμέριμνα σε ένα λιβάδι. Μπορεί να ρίξει μια πολυκατοικία!! Μπορεί να καταστρέψει κάθε ανθρώπινο κατασκεύασμα αν αυτό δεν το έχουμε προστατεύσει όπως πρέπει. Ο κεραυνός αν πέσει σε θάλασσα κοντά σε λουόμενους, που τους βλέπω πολλές φορές με σιγανή βροχούλα να είναι μέσα στο νερό, μπορεί να τους σκοτώσει ακαριαία και μάλιστα σε απόσταση ακόμη και 100 μέτρα!!

Προστασία από κεραυνικά ρεύματα και υπερτάσεις

Εδώ σας θέλω τώρα. Πως αντιμετωπίζουμε αυτή την τρομακτική ισχύ;

Τι όπλο θα αγοράσουμε για να προστατευτούμε από τον…. ΄΄νταβατζή’’ κεραυνό; Ή μήπως στην προκειμένη περίπτωση νταβατζήδες είμαστε εμείς; Γιατί οι κεραυνοί υπήρχαν πολύ πριν από εμάς εδώ! Εμείς ήρθαμε πολύ αργότερα.

 Μάλιστα, είμαστε το μοναδικό ον επάνω στον πλανήτη, όπου με τεχνητά μέσα, έχουμε καταφέρει να έχουμε προστασία κατά του  Κεραυνού!

Για να αντιμετωπίσουμε λοιπόν κεραυνικά πλήγματα, σε παλαιά κτίρια – σπίτια κλπ, πρέπει κατ αρχήν να δούμε  εξωτερικά αυτών τι ηλεκτρικό…. Εξέχει! Άρα έχουμε κεραία…

 Για την κεραία υπάρχουν ειδικά αντικεραυνικά τα οποία τοποθετούνται στο καλώδιο της τηλεόρασης που έρχεται από την ταράτσα έως το κέντρο της TV μας. Ένα αρκετά οικονομικό και σωτήριο εξάρτημα.  Δε σημαίνει ότι η κεραία δε θα λιώσει άμα τη φάει. Τουλάχιστον δεν θα φτάσει στο κέντρο TV.

Αντικεραυνική προστασία

Τηλέφωνα…

 Πριν κανα δίμηνο, πάλι με κεραυνό, εδώ στη Σαντορίνη, μου κάηκε το router, και το πολυμηχάνημα!! Εγώ που φωνάζω κάθε λίγο για αντικεραυνική προστασία, Tην πάτησα!! Δεν είχα όμως ούτε στο τηλέφωνο προστασία αντικεραυνική. Οπότε από τη γραμμή του τηλεφώνου, πέρασε στο router και από εκεί στο πολυμηχάνημα που είναι και FAX. Άρα, αντικεραυνική προστασία και στη γραμμή του τηλεφώνου και μετά απ αυτή την κίνηση δεν θα μας φταίει ο….. ΟΤΕ!! Άκου λέει….. φταίει ο ΟΤΕ που καίγονται τα router. Lol

Αφού έχουμε καλύψει τηλέφωνα τηλεοράσεις, ερχόμαστε στα ρεύματα. Ένα αντικεραυνικό SPD στον ηλεκτρικό πίνακα, τα λεγόμενα T2, σε συνδυασμό με προστατευτικά υπέρτασης πρίζας (Τ3) θα μας γλυτώσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κεραυνικού πλήγματος κοντά στο χώρο μας, είτε η υπέρταση περάσει από το δίκτυο της ΔΕΗ. Για την τοποθέτηση αντικεραυνικών SPD στον ηλεκτρικό πίνακα, χρειάζεται χώρος στον πίνακα. Ανάλογα με το ρεύμα μας, αν είναι μονοφασικό ή τριφασικό, χρειαζόμαστε και τον ανάλογο χώρο.

Συνήθως τα αντικεραυνικά είναι 2 θέσεων τα μονοφασικά, εκτός αν είναι τα Ελληνικής κατασκευής και καλύτερα του κόσμου RAYCAP τα οποία χρειάζονται 4 θέσεις.

Σε τριφασικό σύστημα, αν βάλουμε SPD χρειαζόμαστε 4 θέσεις ή 6 (ανάλογα το αντικεραυνικό και αν είναι τα περίφημα RAYCAP χρειαζόμαστε 8 θέσεις.

Αν λοιπόν ακολουθήσουμε όλα τα παραπάνω βήματα, αφαιρώντας τα καβούρια φίλοι μου επιχειρηματίες ή έμποροι ή ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων, τότε θα είμαστε προστατευμένοι κατά 90% από κεραυνικά ρεύματα προς το εσωτερικό της ηλεκτρικής μας εγκατάστασης.

Αλεξικέραυνο!

Μπορούμε στο παλιό μας ακίνητο να φτιάξουμε αλεξικέραυνο! Ναι, εκεί όμως χρειάζεται μια τέλεια γείωση η οποία για να επιτευχθεί, χρειάζονται συνθήκες εδάφους και…. χρήμα.

Οπότε αν έχουμε το έδαφος καλό και όχι το ένα σπίτι πάνω από το άλλο, μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ καλή γείωση.  Όσο για το… χρήμα… Καβουροπάτι τέλος και καλούμε γνώστη τεχνικό ή εταιρεία να μας κάνει μια μελέτη για αλεξικέραυνο. Αυτή θα περιλαμβάνει το αλεξικέραυνο στην ταράτσα,  τον κλωβό  καθόδου ή ένας αγωγός (ανάλογα το πόρισμα της μελέτης) και την κατασκευή μιας τέλειας γείωσης.

Το αλεξικέραυνο δε σηκώνει 20ωμ και 100 ωμ κλπ. Το αλεξικέραυνο θέλει μια γείωση όσο το δυνατόν προς το 1 ίσως και παρακάτω ΩΜ. Πράγμα λίγο δύσκολο για Σαντορίνη, λόγω εδάφους και ιδιομορφίας των κατασκευών. Όμως, αν είμαστε λίγο πιο ανοιχτά από το κέντρο, μπορούμε να κατασκευάσουμε όμορφες γειώσεις τύπου ‘’Έψιλον’’, οι οποίες μπορεί να φτάσουν 2Ωμ  ίσως και παρακάτω συμπληρώνοντας πλάκες χαλκού.

Όλα τα παραπάνω αφορούσαν υπάρχοντα σπίτια ή κτίρια. Παρακάτω θα δούμε τι μπορούμε να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ σε ένα νέο κτίριο!

Σε ένα νέο κτίριο τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Καλύτερα γιατί με την κατασκευή θεμελιακής γείωσης επιτυγχάνουμε τιμές αντίστασης γείωσης πολύ χαμηλές, οπότε ένα αλεξικέραυνο μπορεί να λειτουργήσει. Αρκεί να μην μας έχει πιάσει το καβουροπάτι πάλι και τσιγκουνευτούμε μερικούς αγωγούς ή λάμες ανόδου, τη στιγμή που κατασκευάζεται το ακίνητο.

Τεράστια προσοχή χρειάζεται από τους μηχανικούς  που κατασκευάζουν ή από τους εργοδηγούς που επιβλέπουν ένα έργο και μια θεμελιακή γείωση με αγωγούς ανόδου (προς ταράτσα για το αλεξικέραυνο). Σε εργαστηριακές δοκιμές  της πολύ γνωστής μας εταιρείας  ‘’ΕΛΕΜΚΟ’’ έχει αποδειχθεί ότι με ένα κεραυνικό πλήγμα 30kA (30000 ampere) αν η λάμες έχουν πιαστεί με σύρμα (όπως δυστυχώς πολλοί έχουν κάνει) να καταρρεύσει ακόμη και το κτίριο! Δοκιμές σε σκυρόδεμα απέδειξαν ότι αυτό θρυμματίζεται, ακόμη και όταν το σύρμα ήταν καλά σφιγμένο στη λάμα και μάλιστα διπλό και τριπλό! Άρα, ΜΟΝΟ τα ειδικά στηρίγματα για στήριξη θεμελιακής και αγωγών ανόδων ή καθόδων (ανάλογα από πού το βλέπουμε) και μάλιστα στις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Μην τα ρίχνουμε λοιπόν στον ΟΤΕ, στον γείτονα, στον καθένα, όταν παθαίνουμε ζημιές, από 50 ευρώ έως αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ο μόνοι που φταίνε για τις υπερτάσεις και τους κεραυνούς είναι

Α) Η ΔΕΗ (για τις ''απαλές'' υπερτάσεις) 

Β) ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ (για τα κεραυνικά πλήγματα και μεγάλες υπερτάσεις)

Γ) Τα ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ (η τσιγκουνιά είναι πολύ άσχημο πράγμα, ίσως από τα χειρότερα ελαττώματα)

Από τα 3 αυτά, ο μόνος εύκολος αντίπαλος είναι….. τα ΚΑΒΟΥΡΙΑ. Όταν αντιμετωπίσουμε αυτά μόνο τότε θα είμαστε πλήρως προστατευμένοι από υπερτάσεις λόγω ΔΕΗ ή ΚΕΡΑΥΝΩΝ.

Ξενοδοχείο που κατασκευάσαμε τελευταία, διέθεσε σε αντικεραυνικά SPD μόνο, περίπου 4000 ευρώ!!! Εύγε στον ιδιοκτήτη που καταλαβαίνει τι μπορούν να του προσφέρουν. 4000 ευρώ σε μια επένδυση 5 εκατομμυρίων ευρώ. 1/1200 δηλαδή. Όταν ένας εξοπλισμός ξεπερνά πολές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ή και εκατοντάδες χιλιάδες, δεν σκεφτόμαστε τα 1 ή τα 4 ή τα 14 χιλιάδες ευρώ για να προστατεύσουμε τον εξοπλισμό αυτόν. 

Ενώ το ελάττωμα του τσιγκούνη ή του εξυπνάκια επιχειρηματία, που δεν έχει ούτε τα βασικά για την προστασία του πελάτη του. Πχ ένα ρελέ διαρροής δεν υπάρχει σε πολλά από αυτά τα ξενοδοχεία. Και μετά διαμαρτυρόμαστε για τα αντικεραυνικά και γιατί μας κάηκε το τηλεφωνικό κέτνρο ή γιατί αλλάζω συνεχώς πλακέτες στα κλιματιστικά που είναι και DAIKIN πανάθεμάτα....

Πατώντας στην εικόνα παρακάτω, θα διαβάσετεσυγκεντρωμένα όλα τα σχετικά άρθρα που αφορούν τον κεραυνό, τις υπερτάσεις και τρόπους προστασίας...

raycap

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας