Η ιστορία του τηλεφώνου και της επικοινωνίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ είναι ένα τεχνολογικό...

...μουσείο, που ιδρύθηκε το 1990. Η συλλογή του ξεπερνά τα 4.500 μουσειακά αντικείμενα και περιλαμβάνει πλούσιο αρχειακό υλικό για τις τηλεπικοινωνίες. Που αλλού θα έχετε την ευκαιρία να ξαναδείτε ένα υπέροχο κόκκινο τηλέφωνο με κερματοδέκτη, που βρίσκαμε κάποτε στα περίπτερα για να εξυπηρετηθούμε;

thl1

Η θρυλική κόκκινη συσκευή που βρισκόταν τη δεκαετία του '80 στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα

Ακόμη και αν βρείτε όμως κάπου ξεχασμένο ένα τηλέφωνο σίγουρα δεν μπορείτε να δείτε τα εξαρτήματά του, όπως παρουσιάζονται στο μουσείο του ΟΤΕ και μπορείτε και εσείς να τα παρατηρήσετε στην επόμενη φωτογραφία.

thl2

Για την συναρμολόγηση του αποκαλούμενου κόκκινου τηλεφώνου, χρειάζονται πολλά μικρά εξαρτήματα που μπορεί κανείς να τα παρατηρήσει στην ειδική προθήκη.

Μπορεί σήμερα να μας φαίνονται σαν αρχαιολογικά εύρηματα, αλλά είναι κομμάτια της σύγχρονης εποχής και ένα σημαντικό κεφάλαιο των αναμνήσεών μας!

Το μουσείο διαθέτει ακόμα εκθέματα από την αρχαιότητα, καθώς η τηλεπικοινωνία ήταν πάντα μια τεράστια ανάγκη των οργανωμένων κοινωνιών. Άλλωστε το τύμπανο και τα πνευστά, όπως η σάλπιγγα και το κέρας, ήταν οι πρώτοι τρόποι μετάδοσης των μηνυμάτων. Οι αρχαίοι Έλληνες αποδίδουν την εφεύρεση της σάλπιγγας στην Αθήνα ή στους Τυρρηνούς.

Πως έμαθαν την άλωση της Τροίας στις Μυκήνες;

Το μήνυμα για την πτώση της Τροίας ταξίδεψε, σύμφωνα με τον Αισχύλο από την Τροία στις Μυκήνες μέσω ενός δικτύου με τρεις εξάδες από φρυκτούς (πυρσούς) διανύοντας 550 χιλιόμετρα μέσα σε μια νύχτα! Αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό για την εποχή. Αυτές ήταν οι περίφημες φρυκτωρίες.

thl3

Το σύστημα με τις Φρυκτωρίες παρουσιάζεται στον ειδικό χάρτη όπου εμφανίζει με φωτεινές ενδείξεις τους πυρσούς να ανάβουν και να μεταδίδουν το μήνυμα από την Τροία στις Μυκήνες.

Ένας πανάρχαιος τρόπος οπτικής επικοινωνίας μέσω φωτεινών σημάτων από οχυρωμένους σταθμούς σε υπερυψωμένα σημεία. Μια αρχαία αλλά λειτουργική τεχνολογία, για την οποία οι επισκέπτες του μουσείου έχουν να μάθουν πολλά, παρατηρώντας τα εκθέματα και ακούγοντας την ξενάγηση από το εξειδικευμένο προσωπικό.

thl4

Χειροκίνητη επιτραπέζια πολυτελής τηλεφωνική συσκευή σουηδικής κατασκευής μοντέλο Σκέλετον, γνωστή ως ραπτομηχανή, πατέντα του 1882. Έτος κατασκευής 1892.

Η Συλλογή

thl5

Το πρώτο καλωδιακό ελληνικό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος» έφερε την τηλεφωνία στα νησιά.

Το πιο εντυπωσιακό έκθεμα για τους επισκέπτες είναι όταν φθάνουν στην εποχή που ανακαλύπτονται τα τηλέφωνα.

Το 1876 ο ήχος μεταφέρεται για πρώτη φορά και σύντομα θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις και θα αλλάξει την οικονομία, τις κοινωνικές σχέσεις, ακόμη και τις πολεμικές αναμετρήσεις. Είναι μια μεγάλη τεχνολογική και πολιτισμική επανάσταση.

Πολύ απλά, η συσκευή μετασχηματίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε ηχητικές και αποτελείται από πομπό και δέκτη. Εφευρέτης είναι ο Αλεξάντρερ Γκράχαμ Μπελ.

Στην Ελλάδα το 1892 επί πρωθυπουργίας Χαρίλαου Τρικούπη ψηφίζεται ο νόμος «Περί τηλεφωνικής συγκοινωνίας» που καθιερώνει το τηλεφωνικό μονοπώλιο και το απόρρητο.

Το 1931 ιδρύεται η ΑΕΤΕ (Ανώνυμος Ελληνική Τηλεφωνική Εταιρεία) και το 1949 ιδρύεται ο ΟΤΕ, που αναλαμβάνει να φθάσει η τηλεφωνία στα μεγάλα αστικά κέντρα και σταδιακά σε κάθε χωριό.

Ένα έργο, κάθε άλλο παρά εύκολο, σε μια χώρα με τεράστιες ανοικτές πληγές από τον πόλεμο και τον εμφύλιο.

Τότε φθάνει στη χώρα το πρώτο πλοίο, ειδικά κατασκευασμένο για την πόντιση και συντήρηση τηλεφωνικών καλωδίων μεταξύ των ελληνικών νησιών.

Μεταβιβάζεται από την αμερικανική κυβέρνηση στην Ελλάδα το 1947 και παραδίδεται στον ΟΤΕ το 1949 για να μετονομαστεί σε «Θαλής ο Μιλήσιος».

Υπηρετεί τις τηλεπικοινωνίες μέχρι το 1983 ενώ το 1991 παραχωρείται στο Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου, ώστε να γίνει Πλωτό μουσείο για Πολιτιστικούς Εκπαιδευτικούς και Επιστημονικούς σκοπούς.

thl6

Όλα τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα είναι δωρεάν και προσφέρονται σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες και κοινωνικές ομάδες.

Τα παιδιά που παρακολουθούν τις ξεναγήσεις εντυπωσιάζονται με τις παλαιότερες συσκευές και απορούν πως ήταν δυνατόν να μιλάς στο εξωτερικό ρίχνοντας κέρματα. Σας θυμίζει κάτι η παρακάτω εικόνα;

thl7
Τηλεφωνικός κερματοδέκτης σε δημόσιο χώρο.

Οι αναμνήσεις τρέχουν γρήγορα στο μουσείο του ΟΤΕ καθώς οι συσκευές είναι μια ζωντανή μαρτυρία του παρελθόντος και συνδέονται με φράσεις που ακόμη αντέχουν στην καθημερινότητά μας, όπως το περίφημο: «πάρε το μηδέν, δε σε ακούω». Ήταν η εποχή που η τηλεφωνική γραμμή ήταν δυσεύρετη και η ανθεκτική μαύρη συσκευή είχε καντράν με αριθμούς. Άξιζε όμως γιατί άντεχε μια ολόκληρη ζωή.

thl8

Αν θυμάστε κάποιοι έβαζαν λουκέτο στο καντράν στη θέση μηδέν για να κλειδώσουν τη δυνατότητα για υπεραστικές κλήσεις, που πάντα ξεκινούσαν με το μηδέν.Ήταν μια συνηθισμένη ενέργεια για την επικοινωνία συνήθως με το χωριό ή τον συγγενή στην ξενιτιά.

Στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε ότι το μουσείο του ΟΤΕ απεικονίζει την εξέλιξη των συσκευών από το 1885 μέχρι το 1960. Αυτός ο τελευταίος τύπος συσκευής άντεξε σχεδόν είκοσι χρόνια, πριν βγουν τα πλήκτρα.

thl9

Η πιο πρόσφατη επανάσταση στην επικοινωνία μεταξύ πολιτών ήταν η κινητή τηλεφωνία. Το κινητό βαλιτσάκι ήταν πειραματικό και δεν κυκλοφόρησε καθόλου στην αγορά. Το χρησιμοποίησαν κυρίως επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ. Πρώτοι χρήστες ήταν οι δημοσιογράφοι που μετέδιδαν έκτακτα γεγονότα.

thl10

Το πρώτο κινητό-βαλιτσάκιε 2,6 κιλά.

Τα πρώτα κινητά που βγήκαν στην αγορά και άλλαξαν τον τρόπο επικοινωνίας ήταν αρκετά μεγάλα συγκριτικά με τα σημερινά, είχαν κεραία, υψηλό κόστος και έμειναν στην ιστορία ως οι «παντόφλες».

thl11

Σταδιακά οι τιμές των κινητών συσκευών μειώθηκαν και σε αυτό βοήθησαν ιδιαίτερα τα κουπόνια και οι προσφορές των εφημερίδων! Ιδού μερικά από τα πιο διάσημα μοντέλα των 90ς.

thl12

thl13 

Φυσικά ένα μουσείο ταξιδεύει τον επισκέπτη ακόμη πιο μακριά στην εποχή που κυριάρχησε ο Samuel Finley Morse, που επινόησε το μηχανισμό αποστολής και λήψης ηλεκτρικών σημάτων, το 1837. Η εφεύρεση συνδυάστηκε με κωδικοποιημένο αλφάβητο αποτελούμενο από τελείες και παύλες, που φέρει το όνομα του δημιουργού της. Στην Ελλάδα η πρώτη τηλεγραφική γραμμή εγκαθίσταται το 1859 μεταξύ Πειραιά- Σύρου- Χίου- Σμύρνης και Χίου- Κρήτης- Αλεξάνδρειας.

thl14

Χειριστήριο Μορσικού τηλέγραφου του Τηλεγραφείου Αθηνών. Χρονολογείται από την έναρξη της τηλεγραφίας στην Ελλάδα.

thl15

Χειροκίνητη επιτραπέζια πολυτελής τηλεφωνική συσκευή σουηδικής κατασκευής μοντέλο Σκέλετον γνωστή ως ραπτομηχανή πατέντα 1882 έτος κατασκευής 1892

Ασύρματος τηλέγραφος

Μετάδοση μηνυμάτων με τη χρήση ραδιοκυμάτων από τον Ιταλό εφευρέτη Γουλιέλμο Μαρκόνι. Επιτυγχάνει για πρώτη φορά την ασύρματη εκπομπή και λήψη σημάτων το 1895. Η αξία του ασύρματου στη ναυσιπλοΐα αποδεικνύεται σωτήρια για 712 επιβάτες στο ναυάγιο του Τιτανικού. Στον δεύτερο όροφο του μουσείου οι πιτσιρικάδες παρακολουθούν την εξέλιξη των τηλεφωνικών κέντρων.

thl6

Εκεί βρίσκεται και το τηλεοπτικό studio OTE, που είναι ένα από τα πρώτα στούντιο παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος στην Ελλάδα (1965). Αποτελείται από control room για έλεγχο ήχου, εικόνας, πλάνων σκηνοθέτη καθώς και έξι μόνιτορς. Επιπλέον διαθέτει δύο μηχανήματα προβολής ταινιών (τελεσινέ) για τη μετατροπή των κινηματογραφικών ταινιών σε τηλεοπτικό σήμα.

thl17

Τηλεοπτικό στούντιο ΟΤΕ

Αυτά δεν είναι παρά μόνο μερικά εκθέματα από το πλούσιο μουσείο του ΟΤΕ, που σχεδιάζει εξειδικευμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα ανά κατηγορία και ηλικιακή ομάδα κοινού. Η είσοδος, η ξενάγηση, καθώς και τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα προσφέρονται από τον ΟΤΕ δωρεάν.

πηγή: mixanitouxronou.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας