TruVis - Νέα τεχνολογία ανίχνευσης για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών - Βίντεο

Στα πλαίσια μιας πανευρωπαϊκής συνεργασίας, η G4S

φέρνει στην Ελλάδα την νέα τεχνολογία σωματικού ελέγχου του συστήματος Thruvis, που σχεδιάστηκε για την ανίχνευση αντικειμένων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές ενέργειες, προσφέροντας αποτελεσματική ασφάλεια, με αξιοπιστία, λειτουργικότητα, ταχύτητα και καθόλου επιβάρυνση της ανθρώπινης υγείας.

 

Στην Ελληνική αγορά ήρθε το νέο σύστημα σωματικού ελέγχου για την ανίχνευση επικινδύνων αντικειμένων, με την ονομασία ThruVis που βασίζεται στην τεχνολογία Terahertz και στοχεύει στην πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων σε χώρους μαζικής συνάθροισης αλλά και άλλων εγκληματικών ενεργειών. Το σύστημα – που κατασκευάζει η Βρετανική εταιρία Digital Barriers – παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία, που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων. Μάλιστα, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε πολλές κρίσιμες εγκαταστάσεις και εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των θυμάτων της τελευταίας επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Το σύστημα ThruVis, επιτυγχάνει την ανίχνευση κρυμμένων όπλων, εκρηκτικών ή άλλων αντικειμένων κάτω από τα ρούχα ατόμων που βρίσκονται εν κινήσει ή είναι στατικοί, μέσω πολύ ευαίσθητων ειδικών καμερών Terahertz, που αναγνωρίζουν τα διαφορετικά επίπεδα ενέργειας που εκλύει με φυσικό τρόπο το ανθρώπινο σώμα – όπως και κάθε άλλο αντικείμενο.

Ένα επιπλέον ισχυρό επίπεδο προληπτικής ασφάλειας για κρίσιμες εφαρμογές

Η συγκεκριμένη τεχνολογία που υιοθετεί το σύστημα ThruVis, αξιοποιείται κυρίως για αυτό που ονομάζουμε «edge-screening», δηλαδή για το έλεγχο των ατόμων στο “κέλυφος” ενός κτιρίου ή μιας εγκατάστασης, στοχεύοντας στον έγκαιρο εντοπισμό ατόμων που φέρουν όπλα, εκρηκτικά ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, πριν αυτοί εισέλθουν σε χώρο όπου υπάρχει μεγάλη συνάθροιση κοινού.

Για παράδειγμα, αυτό το σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί στις εισόδους ενός αεροδρομίου έτσι ώστε να ελέγχει όσους εισέρχονται στους χώρους του κτιρίου και να εντοπίζει άμεσα αν κάποιος φέρνει επικίνδυνα αντικείμενα, πριν προλάβει να φτάσει σε περιοχές μεγάλης συνάθροισης όπως είναι τα γκισέ των check-in.

 

Στην ουσία, το ThruVis παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στην είσοδο των κτιρίων και γενικότερα των χώρων που θέλουμε να προστατέψουμε, χωρίς όμως να εμποδίζεται η ομαλή ροή του κόσμου και χωρίς να δημιουργούνται ουρές. Προσφέροντας αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα, το σύστημα ThruVis είναι ιδανικό για πολυσύχναστους χώρους, όπου απαιτείται αποτελεσματικός έλεγχος των ατόμων που εισέρχονται, χωρίς όμως καθυστερήσεις. Τέτοιοι χώροι είναι: αεροδρόμια, σταθμοί τρένων και γενικότερα σταθμοί μέσων μεταφοράς, γήπεδα, βιβλιοθήκες, μεγάλα καταστήματα, συνεδριακά κέντρα, δημόσιοι χώροι, πολιτιστικά κέντρα, χώροι εκδηλώσεων, φυλακές κ.α.

Πέρα όμως από την anti-terror λειτουργία, το σύστημα ThruVis μπορεί να αξιοποιηθεί και για τον έλεγχο εξερχόμενης κίνησης, με σκοπό την αποτροπή κλοπής αντικειμένων (loss prevention). Δηλαδή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ατόμων που εξέρχονται από μια κτιριακή εγκατάσταση για την ανίχνευση αντικειμένων που μπορεί να έχουν κλαπεί, όπως για παράδειγμα, από ένα μεγάλο κατάστημα, μια παραγωγική μονάδα ή μια αποθήκη ή άλλες εγκαταστάσεις όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος κλοπών.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν ανιχνεύει αντικείμενα μέσα σε τσάντες ή παπούτσια.

Πως λειτουργεί

Όπως προαναφέρθηκε, το σύστημα ThruVis βασίζεται σε κάμερες τεχνολογίας Terahertz, που έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τη φυσική ενέργεια που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και συγκεκριμένα τις διαφορές των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο επίπεδο του φάσματος που είναι το Terahertz. Τα υπό έλεγχο άτομα δεν χρειάζεται να σταθούν σε κάποιο ειδικό χώρο ελέγχου, καθώς αυτός πραγματοποιείται σε ανύποπτο χρόνο και χώρο, ενώ αυτοί κινούνται κανονικά χωρίς να είναι σε θέση να αντιληφθούν την ύπαρξη της κάμερας στο χώρο.

Στην μονάδα του συστήματος, ενσωματώνεται η κάμερα Terahertz, αλλά και μια κανονική κάμερα, έτσι ώστε ο χειριστής να βλέπει στην οθόνη του και τις δυο εικόνες. Δηλαδή, την εικόνα που δίνει η κάμερα Terahertz κάτω από τα ρούχα και ακριβώς δίπλα, μια κανονική εικόνα του ατόμου προκειμένου να μπορεί να εντοπιστεί εύκολα αν χρειαστεί. Η μονάδα του συστήματος με τις δυο κάμερες, μπορεί να είναι φορητή, δηλαδή να μετακινείται πολύ εύκολα ανάλογα με το που θέλουμε να τοποθετηθεί...

 

Υπάρχει φυσικά και σταθερό σύστημα το οποίο μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια γυψοσανίδα, ύφασμα ή κάποια άλλη ειδική κατασκευή, ώστε να μην γίνεται καθόλου αντιληπτό από τους διερχόμενους, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, έτσι ώστε να μην είναι κανείς προετοιμασμένος.

Το σύστημα ανιχνεύει εκρηκτικές ύλες, όπλα και πάσης φύσεως υγρά, πλαστικά, μέταλλα χωρίς περιορισμό, χαρτί και σκόνες.

Παθητική τεχνολογία που δεν επιβαρύνει καθόλου την υγεία

Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το σύστημα ThruVis προστατεύει απόλυτα την ανθρώπινη υγεία.  Αφού, στο συνεχές φάσμα των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, η περιοχή των Terahertz είναι αριστερά από το οπτικό (αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι) και ακριβώς δίπλα από τα μικροκύματα. Άρα, βρίσκεται στην περιοχή του φάσματος που δεν επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου, σε αντίθεση με τα X-Ray ή Gamma-Rays, που είναι τέρμα δεξιά στο φάσμα και είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Η λειτουργία του είναι πλήρως παθητική, αφού ανιχνεύει την ενέργεια που ήδη υπάρχει στη περιβάλλουσα ατμόσφαιρα – δεν εκπέμπει δηλαδή κάποια ενέργεια όπως τα X-rays και Body Scanner – οπότε δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την υγεία του ανθρώπου και ειδικότερα των εγκύων, των ανθρώπων με βηματοδότες αλλά και άλλων ευαίσθητων κατηγοριών. Αυτό σημαίνει, ότι ο σωματικός έλεγχος μπορεί να γίνεται όσο συχνά χρειάζεται, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ειδικά σε κτίρια όπου τα ίδια άτομα εισέρχονται και εξέρχονται καθημερινά. Επίσης, το σύστημα δεν διαγράφει τα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος, έτσι ώστε να μην παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε το ThruVis αντιμετωπίζει με επιτυχία τις σύγχρονες προκλήσεις στο τομέα της προληπτικής ασφάλειας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών και άλλων εγκληματικών ενεργειών, προσφέροντας υψηλή ακρίβεια ανίχνευσης, με ταχύτητα, ευκολία και λειτουργικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην G4S

 

Πηγή: https://www.securitymanager.gr/

Πολυμέσα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Το video της εβδομάδας