Δίκτυα - Access Point PoE - Τοποθέτηση Ρύθμιση - οδηγός

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Είμαστε σε ένα χώρο και θέλουμε να έχουμε Wi – Fi

σε όλα τα μήκη και πλάτη του χώρου! Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να έχουμε σήμα χωρίς διακοπές και στη μέγιστη δυνατή ισχύ του;

Router παρόχου

Αρχικά, αν ο χώρος είναι μικρός, αρκούμαστε στο router του παρόχου μας, αυτό που μας έδωσε με τη σύνδεση adsl που κάναμε, δηλαδή το πακέτο που ζητήσαμε. Όμως το router που συνήθως δίνουν οι πάροχοι με τη σύνδεση, είναι καλούτσικα αλλά κάνουν για ένα μικρό χώρο, συνήθως σπίτι ή μικρό γραφείο. Η εμβέλειά τους δε θα ξεπεράσει τα 10 μέτρα εντός του σπιτιού ή γραφείου, ειδικά όταν υπάρχουν τοίχοι, πόρτες και διάφορα άλλα εμπόδια.

tis plakas

Οι λύσεις που υπάρχουν για να αυξήσουμε την εμβέλεια ενός δικτύου Wi – Fi είναι κάμποσες. Αρχικά, μπορούμε να αγοράσουμε ένα επώνυμο καλής ποιότητας Router. Ένα αξιόπιστο router σημαίνει εμβέλεια συγκεκριμένη χωρίς διακοπές του σήματος και ασφαλές. Ένα πολύ καλό router ξεκινάει από τα 60 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 700 ευρώ ή και παραπάνω!! Όμως σε ένα οικιακό ή μικρό επαγγελματικό δίκτυο, με 100 ευρουλάκια είμαστε αρκετά καλυμμένοι, από πλευράς εμβέλειας και αξιοπιστίας.

Τι γίνεται όμως όταν χρειαζόμαστε περισσότερους χρήστες συνδεμένους και ταυτόχρονα να μην έχουμε απώλειες, σε σήμα, ταχύτητες κλπ;

Powerlines

Εκεί υπάρχουν αρχικά οι λύσεις των Powerlines...

pl

Θα εξηγήσουμε με πολύ απλά λόγια τι είναι το Powerline. Είναι μια συσκευή την οποία τη συνδέουμε σε μια οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος παίρνει και το σήμα δικτύου από το router μας, είτε wi - fi είτε με καλώδιο ethernet, το σήμα του δικτύου περνάει εντός των καλωδίων του ρεύματος και συναντάει το ‘’ταίρι’’ της, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε άλλη πρίζα στον ίδιο ή ακόμη και σε άλλο όροφο !! Οπότε από εκεί θα πάρουμε internet είτε ασύρματα, είτε με καλώδιο Ethernet!!

Μια αρκετά βολική λύση για τοπικά δίκτυα ιδιωτικής χρήσης, ακόμη και σε μικρά ενοικιαζόμενα, που δυσκολευόμαστε να έχουμε σήμα στον ίδιο όροφο στην άλλη άκρη του χώρου, ή ακόμη και δύο ή τρείς ορόφους κάτω ή πάνω από εμάς.

Όμως, οι απαιτήσεις, αυξάνονται σε μεγαλύτερους χώρους και ειδικά όταν είναι απαραίτητη η σύνδεση μέσω Wi – Fi. Οι χώροι αυτοί μπορεί να είναι καφετέριες, πολυκαταστήματα, παραλίες, μεγάλα ξενοδοχεία κλπ.

Access Point PoE

Εκεί περνάμε σε λύσεις Access Point Power over Ethernet. Το Access Point PoE είναι μια συσκευή, κεραία - αναμεταδότης, την οποία μπορούμε να συνδέσουμε με ένα καλώδιο Ethernet και τροφοδοσία στο τοπικό ή επαγγελματικό μας δίκτυο και από αυτή να έχουμε internet μεσω Wi – Fi που εκπέμπει, ακόμη και στα 150μ!! (Υπάρχουν και απλότερα AP τα οποία δε χρειάζονται τροφοδοσία extra)

AP1

Ανάλογα βέβαια με την ποιότητα της συσκευής και φυσικά πάλι παίζουν μεγάλο ρόλο τα εμπόδια. Οπότε αν έχουμε ένα κατάστημα ή καφετέρια ή παραλιακό μαγαζί ή ακόμη και ξενοδοχείο, είναι μια ιδανική λύση για μεγάλη εμβέλεια, αξιοπιστία κλπ. Οι συσκευές αυτές εκπέμπουν κυρίως προς την κατεύθυνση που ‘’κοιτάνε’’. Όχι ότι δεν θα πιάσουμε σήμα αν είμαστε πίσω της ακόμη και στα 20 μέτρα, απλά το μέγιστο που υπόσχεται η κάθε εταιρεία, θα το πιάσουμε έχοντας ‘’ορατότητα’’ στην πρόσοψη της συσκευής.

Στην παρακάτω φωτό δείτε σε ένα AP Dlink PoE, τα σημεία σύνδεσής του, ενδείξεις κλπ ...

poedlink

Αυτές οι συσκευές, μόλις τις συνδέσουμε στο Switch μας, ή στο Router μας, χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα και αποκτούμε ελεύθερη πρόσβαση στο Wi – Fi δίκτυο που θα εκπέμψουν και εφόσον είναι συνδεμένες στο router έχουμε ελεύθερο internet.

Εννοείται ότι αφού τοποθετήσαμε τη συσκευή, θα χρειαστεί να τη ρυθμίσουμε, ώστε να μη μπαίνει όποιος να ναι στο δίκτυο. Όταν λέμε να ρυθμίσουμε, μπορούμε να δώσουμε οποιοδήποτε όνομα θέλουμε και φυσικά να ορίσουμε και έναν κωδικό πρόσβασης. Εκτός από αυτές τις ρυθμίσεις, μπορούμε να κάνουμε αρκετές ακόμη, ανάλογα με τη συσκευή και τις δυνατότητες, όμως στο παρόν άρθρο θα αλλάξουμε όνομα δικτύου και κωδικό πρόσβασης, που είναι και οι πιο δημοφιλείς ρυθμίσεις.

Πάμε λοιπόν να ρυθμίσουμε τις PoE AP συσκευές μας...

Στην εικόνα που ακολουθεί έχουμε ένα σχεδιάγραμμα με τον τρόπο σύνδεσης των Access Point στο δίκτυό μας. Στο συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα, έχουμε PoE ΑΡ (Power over Ethernet Access Point) συσκευές. Δηλαδή, χρειάζονται ένα τροφοδοτικό για να λειτουργήσουν. Η τροφοδοσία περνάει μέσω του καλωδίου Ethernet και συνήθως είναι έως 48volt...

syndeseisAP

Όπως βλέπουμε στο σχεδιάγραμμα, οι συσκευές έχουν έναν injector (βλέπε εικόνα παρακάτω), τον οποίο και βάζουμε σε μια πρίζα. Ο injector, έχει μια θύρα Ethernet in στην οποία θα κουμπώσουμε ένα Patch Cord από το switch μας. Έχει και μια θύρα Ethernet out από την οποία θα φύγουμε με ένα καλώδιο Ethernet και θα καταλήξουμε στην συσκευή μας AP PoE.

POE

Αφού έχουμε τοποθετήσει τις ΑΡ συσκευές μας, τους αντίστοιχους injectors  με το καλώδιο Ethernet επάνω στο switch ή στο router (αν δεν υπάρχει switch), πάμε στον υπολογιστή που υπάρχει στο συγκεκριμένο δίκτυο, ή έχουμε μαζί μας ένα laptop που το κουμπώνουμε κι αυτό με ένα καλώδιο Ethernet επάνω στο Switch.

Είναι πολύ απλή η διαδικασία ρύθμισης, αρκεί να είστε ελαφρώς εξοικειωμένοι με υπολογιστές. Οπότε, ανοίγουμε έναν Browser (Mozilla, chrome ή όποιον διαθέτουμε) και πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων μια διεύθυνση (ΙΡ) η οποία (αριθμητικώς) βρίσκεται κοντά στην διεύθυνση (ΙΡ) των Access Point.

Πχ: Στις οδηγίες χρήσης του Access Point μας έχει την IP των AP που αγοράσαμε. Αυτή έχει τη μορφή: 192.168.0.50, το δίκτυό μας συνήθως έχει διεύθυνση 192.168.1.1 Αυτό σημαίνει ότι η IP του AP με του υπολογιστή μας είναι μακριά!! Για να μπορέσουμε να δούμε στον υπολογιστή μας και να ρυθμίσουμε το AP πρέπει να αλλάξουμε προσωρινά τη διεύθυνση IP του υπολογιστή μας, ώστε να τη φέρουμε όσο κοντύτερα γίνεται με τις διευθύνσεις των AP. Οπότε, αφού ο κατασκευαστής των ΑΡ μας δίνει τα ΑΡ με ΙΡ 192.168.0.50 Θα πρέπει ο υπολογιστής μας να πάρει μια διεύθυνση 192.168.0.40 ή 45 ή 55 ή τέλοσπάντων κάπου εκεί γύρω...

ap4

Για να αλλάξουμε την IP του υπολογιστή μας πρέπει να μεταβούμε στις ρυθμίσεις του προσαρμογέα δικτύου του υπολογιστή μας. (προσοχή: όταν βάλουμε τη στατική ΙΡ που θέλουμε για να ρυθμίσουμε τα ΑΡ ο υπολογιστής μας θα χάσει την πρόσβαση στο internet, αλλά αυτό είναι προσωρινό εως ότου ρυθμίσουμε τα ΑΡ μας και επαναφέρουμε την ΙΡ στον υπολογιστή μας)

Πως το κάνουμε αυτό;

Πάμε στο εικονίδιο δικτύου κάτω δεξιά στην γραμμή εργασιών και κάνουμε αριστερό κλικ, αμέσως θα αναδυθεί μια καρτέλα που θα μας δείχνει διάφορες επιλογές …

ar6

ar7

 

Πατάμε εκεί που λέει: Ρυθμίσεις δικτύου...

ar8

και μας ανοίγει η καρτέλα ρυθμίσεων δικτύου του υπολογιστή μας…

rythmiseis

Πάμε αριστερά της καρτέλας και πατάμε > Ethernet , στις επιλογές που ανοίγουν πατάμε > Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα....

ry2a

Αμέσως θα εμφανιστεί η παρακάτω καρτέλα....

ry3

Πατάμε δεξί κλικ επάνω στον προσαρμογέα Ethernet και επιλέγουμε > Ιδιότητες....θα μας ανοίξει το παρακάτω...

ry4

στο αναδυόμενο επιλέγουμε > Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4)

ry4ab

και μετά > ιδιότητες. Θα μας ανοίξει η παρακάτω καρτέλα...

ry5

όπου > Αποεπιλέγουμε το: Αυτόματη απόδοση διεύθυνσης ΙΡ και επιλέγουμε το: ‘’χρήση της παρακάτω διεύθυνσης ΙΡ’’ ....

ry5a

Γράφουμε την ΙΡ που θέλουμε (να είναι κοντά στην ΙΡ του Access point όπως είπαμε πιο πρίν). Μάσκα υποδικτύου θα πάρει αυτόματα και πατάμε ΟΚ

Τώρα πληκτρολογώντας στον Browser την ΙΡ του Access Point μας θα μας το βρεί αμέσως !!

ar1

Θα μας ζητήσει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Συνήθως βάζουμε: admin, κωδικό δε βάζουμε τίποτα και πατάμε enter !! Μόλις μπήκαμε στο Access point μας και πλέον έχουμε όλες μας τις ρυθμίσεις φόρα μόστρα ! Επιλέγουμε εκεί που λέει: Basic settings και μετά > WLAN Settings. Εκεί αλλάζουμε το όνομα του δικτύου μας που βρίσκεται στην επιλογή: SSID.

ar3

Αφού αλλάξουμε το όνομα, πάμε εκεί που λέει τον κωδικό του δικτύου. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κενό, γιατί είπαμε, με το που το συνδέουμε, αυτό μπαίνει ελεύθερα στο Internet, άρα πληκτρολογούμε έναν κωδικό που θέλουμε και πατάμε save. Αυτόματα θα κάνει μια επανεκκίνηση το Access point και είμαστε Κομπλέ!!

ap5

Με την ίδια διαδικασία θα ρυθμίσουμε και το επόμενο Access point μας ή όσα έχουμε. Αφού τελειώσουμε με τις ρυθμίσεις, αλλάζουμε πάλι την IP του υπολογιστή μας, αυτό το ‘’Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4)’’ και το γυρίζουμε πάλι στο αυτόματο, οπότε να μπορεί ο υπολογιστής μας να συνδεθεί και πάλι στο διαδίκτυο.

Μετά από όλα αυτά, έχουμε τα Access Point μας να λειτουργούν κανονικά, όμως με κωδικό πρόσβασης πλέον και όνομα δικτύου που τους δώσαμε.

Καλές ρυθμίσεις…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας