• 04 Μαρτίου 2017
 • 7818

Ομοαξονικά καλώδια και ποιά η χρήση τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Στο παρόν άρθρο θα αναφέρουμε όσα περισσότερα ομοαξονικά

καλώδια μπορούμε, ή τουλάχιστον τα κυριότερα. Θα ξεφύγουμε από το ''κλασικό RG59 - 11 - 6 που η χρήση τους είναι κυρίως για TV - SAT - CCTV, και θα περάσουμε σε ομοαξονικά καλώδια τα οποία είναι πιο ''σπάνια'' στην αγορά με βάση τον τύπο αλλά και τη χρήση που προορίζονται. Επίσης, θα εκπλαγείτε από την ποσότητα και τα εκατοντάδες είδη ομοαξονικών καλωδίων που κυκλοφορούνε στην αγορά. Εκτός από αυτά που θα αναφέρουμε στο παρόν άρθρο υπάρχουν και άλλα είδη ομοαξονικών καλωδίων !! Αλλά τουλάχιστον με όλα αυτά που θα σας παρουσιάσω, νομίζω προς το παρόν έχουμε καλύψει όλα τα RG...

CARG59ab

Στα δίκτυα σήματος εικόνας χρησιμοποιούνται καλώδια των 75ΩΜ γιατί αυτή είναι η απαίτηση που χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα σύστημα εικόνας. Αυτό έχει σημασία, διότι όταν ένα καλώδιο δεν έχει τερματιστεί στη χαρακτηριστική εμπέδησή του, τότε δεν απορροφάται όλη η ενέργεια του σήματος video από το φορτίο, αλλά μέρος της ανακλάται πίσω στη γραμμή μεταφοράς. Έτσι, στο καλώδιο συνυπάρχουν δύο σήματα video. To επιθυμητό σήμα μετάδοσης και το ανακλώμενο σήμα. Άρα αν βάλουμε ομοαξονικό 50ΩΜ σε ένα κλειστό κύκλωμα ή μία TV θα έχουμε ''παράσιτα'' (το λεγόμενο είδωλο εικόνας) και μεγάλες απώλειες σήματος. Υπολογίζεται ότι η χρήση ενός καλωδίου 50ΩΜ έχει απώλειες της τάξης του 30% από ένα καλώδιο 75ΩΜ !!

Πολλές ακόμη εφαρμογές που τα συναντούμε είναι σε radar, σε μετάδοση ραδιοσυχνοτήτων, κεραίες υψηλών συχνοτήτων, δίκτυα, χώροι με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη και στους 250 βαθμούς κελσίου!!

Σχετικά άρθρα με ομοαξονικά καλώδια και τρόποι μετάδοσης σήματος μπορείτε να διαβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://electricalnews.gr/texnika-arthra/astheni-reumata/cctv/item/475-cctv-kai-tropoi-metadosis-simatos-me-diafora-kalodia

http://electricalnews.gr/texnika-arthra/astheni-reumata/cctv/item/643-cctv-tv-cables

Να περάσουμε σε ομοαξονικά καλώδια πέραν συνηθσμένης χρήσης: Ένα καλώδιο ομοαξονικό χρησιμοποιούνταν παλαιότερα σε δίκτυο υπολογιστών. Προσωπικά εμένα, μου κινούσε την περιέργεια, όποτε πήγαινα σε γραφείο ή υπηρεσία της ΔΕΗ, μέχρι και πρίν λίγα χρόνια, έψαχνα να βρώ που κουμπώνουν τα UTP για το δίκτυό τους !! Και ανακάλυψα ότι το ''δίκτυό'' τους αποτελούνταν από καλώδια ομοαξονικά των 50ΩΜ και έτρεχε στα 10MHZ !!! Απελπισία πραγματική !

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό των ομοαξονικών καλωδίων (εξαρτάται από το μοντέλο βέβαια) που δεν πρέπει να παραλείψουμε, είναι η αντοχή της μόνωσής τους σε αρκετά υψηλές τάσεις !! Ακόμη και 5000volt !!! Εξ αλλου σε απλές εφαρμογές, τα συναντούμε σε επιγραφές νέον, λόγω αυτής της δυνατότητας !

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αρκετά είδη ομοαξονικών καλωδίων πέρα των συνηθισμένων...

rg coax cable applications 

Και παρακάτω μπορείτε να δείτε άλλον ένα πίνακα με τύπους ομοαξονικών από RG142-RG188 και τα χαρακτηριστικά τους...

RG142 188

Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα ένα και να δούμε ποιά η χρήση τους. Όπου βλέπουμε το γράμμα U στο τέλος πχ: RG213/U σημαίνει ότι έχουμε καλώδια υψηλών συχνοτήτων για τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές. Αρχικά, λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, αναπτύχθηκαν για στρατιωτική χρήση και ακολουθεί τις Αμερικανικές Στρατιωτικές Προδιαγραφές MIL C 17, από εκεί προέρχεται και η ονομασία RG (RADIO GUIDE)

Ξεκινάμε με το γνωστό σε όλους και πιο διαδεδομένο σε χρήση RG59. Ένα καλώδιο των 75ωμ το οποίο χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις κλειστού κυκλώματος.

RG59abc

Ομοαξονικό καλώδιο RG 58 προδιαγραφών Mil-C-17.
Έχει σύνθετη χαρακτηριστική αντίσταση 50 Ohm και χρησιμοποιείται σε κεραίες εκπομπής, χαμηλής ισχύος. Ιδανικό για εκεί που χρειάζονται μικρά μήκη καλωδίων όπως πχ, χρήση σε αυτοκίνητο.

RG58

RG7 το καλώδιο χρησιμοποιείται ως καλώδιο διανομής για εσωτερικό CATV, συστήματα CCTV και ως καλώδιο σύνδεσης για τα δορυφορικά συστήματα

rg7

RG8 Το διαχρονικό κλασικό ομοαξονικό καλώδιο.

RG8

 Αντοχές μέχρι 80 βαθμούς κελσίου

rg9

RG62A, Στρατιωτική προδιαγραφή MIL-C-17, αγωγός χαλκού με χάλυβα επενδεδυμένο, μέχρι 80 βαθμούς κελσίου

rg 62

RG142, με αντοχές σε μεγάλες θερμοκρασίες, χρησιμοποιείται κυρίως σε διασυνδέσεις εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και ασύρματων εφαρμογών. Ραντάρ GPS και ιατρικά συστήματα, ενώ έχει αρκετά αποτελεσματική θωράκιση

RG142

RG174a

RG179, ένα καλώδιο 75ωμ με αντοχές σε θερμοκρασίες έως 200 βαθμούς κελσίου !!

rg179

RG180, Συνήθως θα το βρούμε σε μετάδοση ραδιοσυχνοτήτων και ARCNET δικτύωση

rg180

RG187,75ωμ. Θα το συναντήσουμε κυρίως σε μετάδοση δεδομένων, ραδιοσυχνότητες RF, υψηλές θερμοκρασίες και εφαρμογές εκπομπής. Συχνά θα το δούμε σε μετάδοση βίντεο και σε συστήματα ασφαλείας που απαιτούν αντοχές σε μεγάλες θερμοκρασίες έως 230 βαθμούς C !!!

rg187a

RG188, 50ωμ. Αντοχή έως 250 βαθμούς κελσίου, οπότε θα το συναντήσουμε σε περιβάλλοντα με υψηλές απαιτήσεις θερμοκρασίας. Έως 10000MHZ, και αντοχή έως 1200volt

rg188

RG213, 50ΩΜ, έως 90 βαθμούς κελσίου. Ραδιοεπικοινωνίες, μετάδοση δεδομένων και εφαρμογές πληροφορικής καθώς και αντοχές σε υψηλή τάση έως 5000volt !!

RG213

RG214,  80 βαθμούς κελσίου, 5000volt !! ένα ομοαξονικό με χρήση σε μετάδοση σημάτων σε πολύ υψηλές συχνότητες. Επάργυροι αγωγοί και ο κεντρικός και η θωράκιση.

RG214U

RG223, 50ΩΜ, αντοχή σε 75 βαθμούς, καλύτερη θωράκιση και μικρότερες απώλειες σήματος από RG58 και RG174. Αντοχή έως 1900volt !!

RG223

RG316, 200βαθμούς κελσίου, 1200volt, μετάδοση ραδιοσυχνοτήτων και τηλεπικοινωνιών. Ασύρματη επικοινωνία και σε πολλές συσκευές του στρατού !

rg316a

Νομίζω καλύψαμε μεγάλη γκάμα ομοαξονικών (COAXIAL) καλωδίων. Ελπίζω να βρείτε αυτό που θέλετε χωρίς άπειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο. Το γεγονός είναι ότι σε καλώδια RG υπάρχουν 400 είδη και πολλά από τα είδη έχουν υποκατηγορίες, άρα είναι αρκετά παραπάνω !! Καλύψαμε τα σημαντικότερα.

Οι υποκατηγορίες έχουν μικροδιαφορές σε κάποια χαρακτηριστικά τους από το μητρικό RG. πχ το RG9 παράγεται σε τρία είδη: RG9 - RG9A - RG9B !! Οι διαφορές που συναντούμε στα τρία μοντέλα είναι στο χρώμα και σύνθεση του εξωτερικού μανδύα, στη θωράκιση και στο max operating voltage.

Γενικότερα τα RG καλώδια ξεκινούν από το RG4 και σταματούν στο RG405!

Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι τύποι ομοαξονικών καλωδίων εκτός τα RG τα οποία ονομάζονται................θα σας τα παρουσιάσουμε σε επόμενο άρθρο !!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας