• 09 Απριλίου 2018
 • 2619

Κλειστό κύκλωμα με πλήρη 4Κ και καινοτομική τεχνολογία DUHD

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα άρθρο στο οποίο θα δούμε τι σημαίνει κλειστό κύκλωμα με πλήρη ανάλυση 4Κ

και καινοτομική τεχνολογία DUHD, από τη σελίδα electrologos.gr...

Η απόλυτα ψηφιακή λύση για τη μεταφορά εικόνας είναι πλέον γεγονός, και την εγγυάται η πρωτοποριακή τεχνολογία Digital Ultra High Definition.

Του Θεόδωρου Λίτσα*

Τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) είναι ένας κλάδος των συστημάτων ασφαλείας και επιτήρησης που έχει δει θεαματική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, συνεπικουρούμενος και από την ταχεία τεχνολογική εξέλιξη στους αισθητήρες λήψης και επεξεργασίας εικόνας (CMOS).

Καθώς οι καταναλωτές έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τις HD αναλύσεις σε κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και υπολογιστές, οι σοβαροί κατασκευαστές CCTV να έχουν επικεντρωθεί πλήρως στην παραγωγή και διάθεση αντίστοιχων καμερών και καταγραφικών.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι:  Μετά το Full HD (2 Megapixel) τι θα υπάρξει και πώς θα καλυφθεί η ζήτηση των καταναλωτών για ακόμη μεγαλύτερη ευκρίνεια;

Σχεδόν μέχρι και την προηγούμενη χρονιά, η μόνη τεχνολογία υλοποιήσεων CCTV που καθιστούσε εφικτές μεγαλύτερες αναλύσεις από 2MP, ήταν τα IP συστήματα –με το δυσανάλογα αυξημένο κόστος τους και την απαίτηση για εξειδικευμένες υποδομές γρήγορων δικτύων και αντίστοιχων εξειδικευμένων γνώσεων από τους εγκαταστάτες.

Μόλις φέτος εμφανίστηκαν κάποιες λύσεις από τις υπάρχουσες τεχνολογίες αναλογικής μετάδοσης μέσω ομοαξονικού (AHD, CVI, TVI) που μπορούν να υποστηρίξουν πάνω από 2MP.

Την προηγούμενη χρονιά εμφανίστηκε όμως και μια νέα τεχνολογία, η πρώτη που υποστηρίζει 8 Megapixel στα 25fps και πλήρη ανάλυση (4K δηλαδή), μέσω πάντα ομοαξονικού καλωδίου με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά συγκριτικά με τις άλλες τεχνολογίες (HD ή IP).

Η λύση αυτή καθίσταται ιδανική όπου απαιτείται ύψιστη ασφάλεια, ονομάζεται Digital Ultra High Definition CCTV (εν συντομία DUHD) και παρουσιάστηκε στα μέσα του 2016 από την ταϊβανέζικη εταιρεία iCatch, μια εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται μέσα στους πέντε μεγαλύτερους παγκοσμίως κατασκευαστές καταγραφικών για κλειστό κύκλωμα.

uhd

Η διαφορά της συγκεκριμένης τεχνολογίας με τις ήδη γνωστές υπάρχουσες έγκειται στην πρώτη λέξη του ονόματος, στο «Digital». Αποτελεί μια πλήρως ψηφιακή λύση για τη μεταφορά της εικόνας, από τη στιγμή που συλλαμβάνεται η εικόνα στον αισθητήρα της κάμερας μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στην οθόνη μας. Το σήμα παραμένει σε όλα τα στάδια μεταφοράς και επεξεργασίας απολύτως ψηφιακό, εκμηδενίζοντας έτσι την πτώση της ποιότητας και πιθανές παρεμβολές ή παραμορφώσεις (βλ. πίνακα 1).

Αυτή η καινοτομία είναι εφικτή γιατί το σύστημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία DVB-T (Digital Video Broadcast – Terrestrial), που υπάρχει ήδη και έχει δείξει τη σταθερότητα και ποιότητά της στη μετάδοση ψηφιακής τηλεόρασης στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ενώ χρησιμοποιείται και από τον ελληνικό ψηφιακό πάροχο.

Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι μιλάμε για μια άκρως αξιόπιστη τεχνολογία με απεριόριστη μελλοντική εξέλιξη, χαρακτηριστικά άκρως σημαντικά για τον κλάδο του CCTV.

Αξιοποιώντας αυτή την τεχνολογία, η iCatch κατάφερε να επιτύχει μετάδοση εικόνας 4Κ μέσω του κοινού ομοαξονικού καλωδίου, σε αποστάσεις μάλιστα που υπερβαίνουν τις μέχρι τώρα συνηθισμένες, ξεκινώντας από τα 150 μέτρα μέσω ζεύγους UTP Cat5e και φτάνοντας μέχρι τα 800 μέτρα μέσω ομοαξονικού κατηγορίας RG6, ενώ με ανώτερης κατηγορίας καλώδιο μπορεί να φτάσει και παραπάνω!

Επεξεργασία μεγάλων αναλύσεων

Αφού η μετάδοση κατέστη εφικτή, το επόμενο ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι πως επεξεργαζόμαστε και διαχειριζόμαστε τόσο μεγάλες αναλύσεις.

Και σε αυτόν τον τομέα η iCatch προχώρησε στην ενσωμάτωση μιας ήδη δοκιμασμένης τεχνολογίας από τον τομέα των PC και του Internet: του νέου πρωτοκόλλου συμπίεσης H.265 και H.265+.

Αυτό συνεπάγεται δύο αποτελέσματα:

α) Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης στην καταγραφή, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να πετύχουμε ίδιο διάστημα καταγραφής με διπλάσιες και τετραπλάσιες αναλύσεις σε σχέση με τις τωρινές, χωρίς να αυξήσουμε ιδιαίτερα το μέγεθος των σκληρών δίσκων που τοποθετούμε στα καταγραφικά.

β) Καθίσταται εφικτή η αποτελεσματική μετάδοση αυτών των αναλύσεων μέσω Internet, χάρη και στην αυξανόμενη διάδοση του VDSL στον ελληνικό χώρο.

Για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτές τις τεχνολογίες αποτελεσματικά, οι κάμερες του συστήματος αυτού έπρεπε να αποκτήσουν την κατάλληλη «δύναμη». Αυτό επιτεύχθηκε με την ενσωμάτωση μέσα στις κάμερες SoC της Hisilicon που ενσωματώνουν επεξεργαστές (CPU) ARM και μνήμη RAM μέχρι 8GB, ενώ αντίστοιχα αναβαθμίστηκαν και οι επεξεργαστές των καταγραφικών.

Αυτή η υπολογιστική δύναμη έδωσε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του συστήματος χαρακτηριστικών Intelligent Video Surveillance (ως αναβαθμισμένα Video Analytics) χωρίς να απαιτούνται ανεξάρτητοι υπολογιστές ή server, που αυξάνουν περιττά το κόστος της εγκατάστασης.

Μέσω λοιπόν των «απλών» μας καταγραφικών και καμερών έχουμε πλέον δυνατότητες όπως είναι ευθείες ανίχνευσης (trip wire), απαγορευμένες περιοχές, καταμέτρηση ατόμων, ανίχνευση και αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση πινακίδας, σταθεροποίηση εικόνας κ.ά.

Πολύ ενδιαφέρουσα επίσης είναι η δυνατότητα Panorama 360ο που θα έχουν αυτά τα καταγραφικά, συνδυάζοντας δύο σταθερές κάμερες 180 μοιρών έκαστη σε μια ενιαία εικόνα 360 μοιρών.

Συμπληρωματικά αναμένεται σε αυτά τα καταγραφικά και τις κάμερες να ενσωματωθεί τεχνολογία Power Over Cable (POC), οπότε μέσω του ομοαξονικού καλωδίου θα μπορεί το καταγραφικό να στείλει στις κάμερες την απαραίτητη τροφοδοσία που απαιτούν για να λειτουργήσουν σωστά, απλοποιώντας ακόμη περισσότερο την εγκατάσταση και μειώνοντας το κόστος της.

Ταυτόχρονα, οι κάμερες και τα καταγραφικά αυτής της τεχνολογίας αναμένεται στο μέλλον να είναι διαθέσιμα και σε ασύρματες εκδόσεις, πάντα μέσω του πρωτοκόλλου DVB-T, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλες αποστάσεις με σταθερότητα και ασφάλεια (εν αντιθέσει με τις τρέχουσες κάμερες Wi-Fi), ξεπερνώντας τα εμπόδια που θέτει η απαίτηση καλωδίωσης σε «ιδιότροπες» εγκαταστάσεις όπως π.χ. σε ασανσέρ, εμπορικά κέντρα, ουρανοξύστες κλπ.

Αυτές οι πρωτοποριακές δυνατότητες, σε συνδυασμό με το ότι συμπεριλαμβάνουν και όλα τα υπάρχοντα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα υπάρχοντα καταγραφικά της iCatch (όπως είναι η σύνδεση και καταγραφή IP καμερών όσων και τα κανάλια του DVR, η διασύνδεση των καταγραφικών μεταξύ τους με λειτουργία Mini CMS για προβολή και καταγραφή ενός DVR σε ένα άλλο απομακρυσμένο, η εφαρμογή SoCare για τεχνική επίβλεψη πολλαπλών καταγραφικών κ.ά.), καθιστούν αυτή τη λύση μια all-around πρόταση για κάθε πιθανή και απίθανη εγκατάσταση που μπορεί να σας επιφυλάξει το μέλλον.

Κάμερες 8Mp.

8mp

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσουμε έμφαση στις λύσεις 4Κ στο κλειστό κύκλωμα. Το αναλογικό (CVBS-960h) «πέθανε», το HD (2Mp) είναι στο «peak» του και το Ultra HD είναι το μέλλον.

Όπως με κάθε νέα τεχνολογική τάση, μπορεί να φοβόμαστε πως η προώθηση από τις εταιρείες του 4Κ είναι θέμα μάρκετινγκ. Όμως, όπως ήδη από το 2016 έχει τονιστεί (αναφορά της HIS Markit για τις κορυφαίες τάσεις επιτήρησης), η μετάβαση του 4Κ στην επιτήρηση βίντεο δεν είναι θέμα του «αν» αλλά θέμα του «πότε».

Και το «πότε» αυτό είναι το άμεσο μέλλον, καθότι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως μέχρι το 2020 σχεδόν το 50% των παραγόμενων καμερών της αγοράς θα είναι 8Mp ή και παραπάνω.

*Ο Θεόδωρος Λίτσας είναι υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης της Rakson.

Πηγή:  electrologos.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας