Μπάρες Γεφύρωσης - όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ένα υλικό που χρησιμοποιείται πάρα πολύ από τους ηλεκτρολόγους

και τους κατασκευαστές πινάκων. Ένα υλικό που διευκολύνει τη δουλειά του ηλεκτρολόγου στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Χρησιμεύει σε πολλά πράγματα, ένα από αυτά, μειωμένος χρόνος μονταρίσματος ενός ηλεκτρικού πίνακα καθώς και πιο σίγουρες επαφές!

bara gefyr1

Φανταστείτε έναν ηλεκτρολογικό πίνακα μεγάλων διαστάσεων με πάρα πολλά εξαρτήματα και να έπρεπε να γίνει η ισοκατανομή και ο διαχωρισμός με το …χέρι! Κάτω από κάθε ασφάλεια ή ραγοϋλικό, να χρειάζονταν γέφυρες με κομματάκια καλωδίου.

Οι μπάρες γεφύρωσης είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στην κατασκευή και το μοντάρισμα των ηλεκτρικών πινάκων.

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη με μπάρες γεφύρωσης. Τα κυριότερα και πιο επώνυμα σας τα μάζεψα εδώ ώστε να τα δούμε ένα ένα. Τι κάνουν και που χρησιμεύουν ακριβώς.

Θα ξεκινήσουμε από τις μπάρες γεφύρωσης τύπου ‘’χτένας’’, οι λεγόμενες μονοφασικές.

Όπως θα δείτε είναι ένα εξάρτημα που μοιάζει με χτένα...

20171012 180011

το οποίο κουμπώνει από το κάτω μέρος των ασφαλειών με αποτέλεσμα να μη χρειαζόμαστε πολλά καλώδια εντός του ηλεκτρικού πίνακα. Αποτέλεσμα; Η καλύτερη και πιο σίγουρη διανομή εφόσον δεν έχουμε καλωδιάκια σε κάθε εξάρτημα, το οποίο σημαίνει και πάρα πολύ προσοχή μη καεί κάποιο με αποτέλεσμα τη διακοπή του ή των κυκλωμάτων που τροφοδοτεί και καλύτερη κατανομή.

Πως τοποθετούνται;

Τοποθετούνται ή από το κάτω μέρος των ασφαλειών ή από το πάνω...

 

ανάλογα τον τρόπο που θα διανέμουμε στα κυκλώματα. Αυτές οι μπάρες (το ίδιο ισχύει για όλους τους τύπους που θα δείτε) καλό είναι να τις τροφοδοτούμε στο κέντρο τους περίπου, ώστε να μην έχουμε υπερφόρτωση στα ‘’απομακρυσμένα’’ σημεία της μπάρας! Βλέπε σχήμα παρακάτω.

Αλλιώς είναι να τροφοδοτούμε 63Α πχ στο κέντρο, άρα έχουμε 31,5Α από δεξιά και 31,5 από αριστερά της μπάρας και αλλιώς είναι να την τροφοδοτήσουμε στην άκρη, μαζεύοντας όλα τα φορτία της ραγοσειράς τα οποία μπορεί να είναι και 100Α ανάλογα την ισχύ που έχουμε. Άρα το κάθε εξάρτημα απαιτεί και σωστή τοποθέτηση και χρήση, ας είναι ένα ‘’απλό’’ μπαράκι.

Επίσης τεράστια προσοχή θέλει την ώρα που βάζουμε τη μπάρα γεφύρωσης από το κάτω μέρος (ή το πάνω) των ασφαλειών ώστε να μη περάσει το λαμάκι εκτός βίδας! Γιατί εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται αλλά σε αυτή την περίπτωση το συγκακριμένο κύκλωμα δε θα λειτουργήσει! Βλέπε φώτο...

20171013 125656

20171013 130034

Μονοφασική μπάρα γεφύρωσης

Το μονοφασικό μπαράκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τριφασικό σύστημα. Αν έχουμε πχ 12 ασφάλειες να χωρίσουμε σε τρείς φάσεις, κόβουμε μπαράκι ανά τέσσερα λαμάκια και το τοποθετούμε σπό το κάτω μέρος των ασφαλειών. Οπότε έχουμε 4 αυτόματες σε κάθε φάση, ή 5 ή όσες θέλουμε, ανάλογα τον αριθμό των ασφαλειών και των συνολικών κυκλωμάτων. Αυτό δεν είναι και πολύ σωστό γιατί δεν έχουμε ισοκατανομή φορτίων, οπότε θέλει υπολογισμό φορτίων σε κάθε κύκλωμα ώστε να μη τραβάει κάθε φάση διαφορετικά ampere από την άλλη. Οπότε καλό θα είνια το μονοφασικό μπαράκι τύπου χτένας ή δίχαλου να τοποθετείται μόνο σε μονοφασικό πίνακα.

Το μονοφασικό μπαράκι επίσης, θα δούε ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γεφύρωση ουδετέρου αγωγού σε διπολικές ασφάλειες στενού στοιχείου (μονές L+N) διότι τετραπολικό δεν βγάζουν όλες οι εταιρείες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα, ή αν ταιριάξει το τετραπολικό, δεν υπάρχει χώρος από την κάτω μεριά των ασφαλειών ώστε να δεχτούν τροφοδοσία από καλώδιο!! Οπότε βάζουμε την τετραπολική μπάρα και ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι ….δεν μπορούμε να την τροφοδοτήσουμε!! Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα λύνεται με την τοποθέτηση μονοφασικής μπάρας, στις πίσω επαφές που είναι ο ουδέτερος.

Υπάρχουν μονοφασικές μπάρες τύπου δίχαλου όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα...

20171012 180210

Το δίχαλο βοηθάει σε κάποια εξαρτήματα συγκεκριμένων εταιρειών, τα οποία έχουν υποδοχή διαφορετική ώστε ένα δεχτούν το δίχαλο. Βλέπε φώτο παρακάτω...

20171012 180317

 

20171012 180327

 

Όπως έχουμε όλοι καταλάβει, οι εταιρείες δεν έχουν συμφωνήσει ποτέ για ένα στανταρ πρότυπο. Έτσι, η κάθε μια θεωρεί σωστό το δικό της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες είδη κωδικών για κάθε δουλειά, οπότε θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή των υλικών από τον τεχνικό. Σαν τις εταιρείες κινητών που έβγαζαν στην αγορά η καθε μια το φορτιστή της και πέρασαν 20 χρόνια μέχρι να συμφωνήσουν σε ένα ή δύο πρότυπα

Μονοφασική μπάρα γεφύρωσης διπολική!

Από τις μονοφασικές μπάρες χτένας ή δίχαλου, θα περάσουμε στις διπολικές μπάρες διανομής που είναι οι παρακάτω….

20171012 180058

Αυτές οι μπάρες, ανάλογα με τη χώρα έχουν διάφορες εφαρμογές. Πχ σε χώρες ή τοποθεσίες που χρησιμοποιείται Διφασικό σύστημα, μπορεί να τοποθετηθεί και ως μπάρα διαχωρισμού φάσεων και ισοκατανομής φορτίων! Στην Ελλάδα, επειδή δεν έχουμε διφασικό, τις χρησιμοποιούμε σε διπολικές ασφάλειες ή διακόπτες 2 στοιχείων. Σε εξαρτήματα δηλαδή που θέλουμε διανομή φάσης και ουδέτερου. Όμως επειδή τείνει να καταργηθεί σιγά σιγά το φαρδύ διπολικό στοιχείο, ίσως σταματήσουν κάποια στιγμή να υπάρχουν στην Ελληνική αγορά και οι διπολικές μπάρες!

Τριφασική μπάρα γεφύρωσης τριπολική

Έχουμε λοιπόν και τριφασικές μπάρες. Αυτές χρησιμοποιούνται σε τριφασικά συστήματα. Με αυτές έχουμε διαχωρισμό φάσεων R S T και φυσικά ισοκατανομή φορτίων, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τριφασικές αναχωρήσεις. Πχ: έχουμε μια σειρά με τριπολικές ασφάλειες ράγας ας πούμε 10 στη σειρά είναι ιδανική μπάρα διανομής γιατί γλιτώνουμε πολύ χρόνο από τα άπειρα γεφυράκια με καλώδια. Επίσης οι τριφασικές μπάρες διανομής βγαίνουν σε τύπου χτένας και τύπου δίχαλου...

 Εξηγήσαμε πιο πίσω τη διαφορά χτένας με το δίχαλο. Στο δίχαλο μπορούμε να προσθέσουμε καλώδιο από την κάτω πλευρά χωρίς να είμαστε κοντά στην μπάρα, διότι η πάνω βίδα με την κάτω έχουν αρκετή απόσταση.

Όλες οι μπάρες έχουν τάπες (προστατευτικό κάλυμα) στις άκρες για αποφυγή επαφής με ρεύμα (Βλέπε στις φωτό παραπάνω), του τεχνικού που θα χρειαστεί να επέμβει σε κάποιο πίνακα. Επειδή όμως κάθε μπαράκι τυποποιημένο έχει δύο τάπες στις άκρες, αν το κόψουμε σε περισσότερα κομμάτια θα χρειαστούμε έξτρα τάπες. Πολλοί τοποθετούν μονωτική ταινία ή κάτι άλλο. Πάντως για προστασία χρειάζεται κάποιος τρόπος μόνωσης στις άκρες.

Τριφασική μπάρα γεφύρωσης + Ν, τετραπολική

Και τέλος, υπάρχουν και οι τετραπολικές μπάρες οι οποίες είναι ιδανικές σε τριφασικό σύστημα με εξαρτήματα που διακόπτουμε φάση και ουδέτερο στις επαφές τους. Δηλαδή στενή διπολική ασφάλεια (μονού στοιχείου)

Προσοχή στην επιλογή του υλικού στην περίπτωση της τετραπολικής μπάρας με χρήση διπολικών στενών στοιχείων. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί καμία μέθοδος τροφοδοσίας είτε με καλώδιο είτε με κάποιο εξάρτημα τύπου κλέμας ή ειδικό κυπαρισσάκι. Η μόνη επαφή που δέχεται καλώδιο είναι του ουδετέρου και αυτό γιατί όπως θα δείτε, η επαφή του ουδετέρου στην τετραπολική μπάρα εξέχει από τις άλλες επαφές των φάσεων....

 

Προσοχή: Παρατήρηση πολύ σωστή από αναγνώστη (Christos Tsouptsis) Όταν κόβουμε τη μπάρα, ειδικά με τροχό, γεμίζει από γρέζια χαλκού στις άκρες, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλες πιθανότητες για βραχυκύκλωμα. Οπότε, μετά το κόψιμο καθαρίζουμε τις άκρες καλά ώστε να μη μένουν γρεζια στο πλαστικό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Σχεδόν οι περισσότερες μπάρες κατασκευάζονται για αντοχή έως 63Α ανά φάση. Από εκεί και πάνω πάμε για μεγάλους πίνακες πεδία όπου συνήθως τις κατασκευάζουν οι κατασκευαστές πινάκων, εκτός αν είναι τυποποιημένες από τις γνωστές μεγάλες εταιρείες.

Αξεσουάρ!!

Αξεσουάρ ναι, καλά ακούσατε. Τι νομίσετε μόνο το αυτοκίνητο έχει αξεσουάρ; και οι μπάρες πίνακα έχουν. Ακροδέκτες σύνδεσης. Πολλές φορές επειδή στη βίδα της ασφάλειας δε χωράει και καλώδιο τροφοδοσίας και το λαμάκι από τη μπάρα, υπάρχουν οι ακροδέκτες σύνδεσης! Αυτά τα εξαρτηματάκια μπαίνουν σε όποιο σημείο της μπάρας θέλουμε και μας βολεύουν. Οπότε σε αυτά δίνουμε την τροφοδοσία μας με καλώδιο. Ή μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για το αντίθετο, δηλαδή να ''κλάψουμε ρεύμα από τη μπάρα και να τροφοδοτήσουμε κάτι άλλο στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα. Δείτε μερικά αρκροδεκτάκια παρακάτω...

Αγοράζετε επώνυμα προϊόντα, υπάρχουν noname υλικά που δεν ανταποκρίνονται σε καμία προδιαγραφή. Μπορεί να αγοράσετε μπαρα  να λέει 63Α και στα 30 να στάζει το μέταλλο.

Ελπίζω να βοήθησα. Καλά μονταρίσματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

 1. Δημοφιλή άρθρα

Το video της εβδομάδας