Προβληματικά υλικά Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων στα σπίτια μας!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πόσα καλώδια καινούρια, σε καινούριες Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση;

Οι εταιρείες, έχουν ένα ποσοστό αστοχίας. Όμως για να μην μπω σε λεπτομέρειες, ένα καλώδιο δεν σηκώνει αστοχία!!!

Και επειδή αστοχίες όπως θα θυμάστε, έτυχαν δύο σε εμάς μόλις τους περασμένους δύο μήνες και μια πολύ πρόσφατη σε άλλο συνάδελφο, το θέμα έχει λίγο ξεφύγει.

Το καλώδιο που θα δείτε, είναι ματισμένο με απαράδεκτο τρόπο!! Με τρόπο που δηλώνει ότι είναι ενέργεια εσκεμμένη. Ενέργεια που ενώ το πρόβλημα φάνηκε στην παραγωγή, αντί να γίνει κάτι άλλο (δεν ξέρω τι, αυτό όμως είναι εγκληματικό), δεν έγινε απολύτως τίποτα! Το μόνο που έγινε, να μονωθεί με μονωτική ταινία!!! ένα υλικό κατασκευασμένο από διεθνούς φήμης εταιρεία κατασκευής καλωδίων!! Κομμένο προφανώς και ματισμένο με πολύ όμορφο τρόπο (ώστε να μη φανεί) και σου λέει.....έλα μωρέ, σιγά που θα το πάρει κανείς χαμπάρι!!! Και όμως, ο δι@ολος έχει αρχίσει να μας φοβάται μου φαίνεται... 

Πάρτε μια γεύση πως ήταν το καλώδιο!!! 

cab5

Υποψιαζόμαστε ότι σε όλα τα έργα της χώρας, υπάρχουν καλώδια τοποθετημένα, καλώδια προβληματικά, τα οποία δεν πληρούν καμία προδιαγραφή!!! Ίσως ο ανταγωνισμός; ίσως το εμπάτε σκύλοι αλέστε; Η κάθε εταιρεία θα έπρεπε να τηρεί προδιαγραφές και πρότυπα. Όμως τηρούνται όλα αυτά;

Το ότι υπάρχει ανταγωνισμός, σαφώς και έχει ρίξει την ποιότητα στο μεγαλύτερο ποσοστό όλων των επαγγελμάτων. Όμως σε εταιρείες που πλασάρονται ως σοβαρές και μάλιστα παίρνουν μέρος σε διεθνή έργα, σε εταιρείες με ένα κάρο πιστοποιητικά, το πράγμα ΔΕΝ σηκώνει μείωση της ποιότητας!! Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!!!

Αφού διαβάσετε λίγα λόγια, δείτε τις άθλιες φώτο, προχτεσινές, από συνάδελφο σοβαρό επαγγελματία από την Ιεράπετρα της Κρήτης.

Σας μεταφέρω το περιστατικό του συνάδελφου από την Ιεράπετρα, όπως ακριβώς το έθεσε στην ομάδα ''ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ''... 

''Αγαπητοί φίλοι και φίλες.Θέλω να μοιραστώ μαζί σας, ένα περιστατικό που μου έτυχε με ηλ.υλικό και συγκεκριμένα, καλώδιο γνωστής Ελληνικής εταιρίας.

Το καλώδιο αποτελεί τμήμα ΕΗΕ και θα ηλεκτροδοτούσε υποπίνακα. Τερματισμένο στον πίνακα διανομής 1-2 μέτρα να περιμένει τη σύνδεση του.

Κατά τη διάρκεια απογύμνωσης του, παρουσία του ιδιοκτήτη και προσωπικού, ένιωσα κάτι περίεργο στο γδάρτη. Τα υπόλοιπα, φαίνονται στις εικόνες.

Κλήθηκε αμέσως ο διανομέας του υλικού, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του.Το περιστατικό, έγινε στις 5/11.Η εταιρία, ενημερώθηκε άμεσα από τον διανομέα και παράλληλα από εμένα. Η απάντηση ήταν, μέσω του διανομέα, ότι αυτό γίνεται όταν τελειώνει κάποιος αγωγός σε καλώδιο. Και ρωτώ εγώ.Επιτρέπεται αυτή η διαδικασία? Πιστοποιείται? Μετριέται? Αν προκύψει κάποια πυρκαγιά είτε ευθύνεται είτε όχι αυτό το καλώδιο, πως μπορώ να αποδείξω ότι δεν φταίω εγώ, ο εγκαταστάτης?

Κι επειδή, κάποιος μπορεί να πει ότι το έκανα εγώ. Το καλώδιο περιμένει στον πινάκα διανομής και θέλει κόψημο και όχι μάτιση. Ταινία τέτοιας μάρκας, δεν υπάρχει στα μέρη μου.Λογικά θα έχει τιμολόγιο η εταιρία και στις ταινίες και στο μακαρόνι. Έχω μάρτυρες.Και η μόνωση εσωτερικά, έχει τα σημάδια από την κόλα και τη μορφή της ταινίας.

Νόμιζα, πως μια αξιόπιστη εταιρία, έχει τον τρόπο να μην χρειάζεται να μπει σ αυτή τη διαδικασία.Τώρα ,αναρωτιέμαι, πόσα δεν έχω δει ακόμη.

Επίσημη απάντηση,δεν έχω ακόμη!''

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε ένα από τα δικά μας περιστατικά τον Ιούλιο που μας πέρασε: 

Μετά από αυτά τα περιστατικά, θα θέλαμε να έχει επέμβει άμεσα η Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων, πράγμα το οποίο φυσικά δεν έγινε. Να υποψιαστώ κάτι; Προτιμώ να μην αναφέρω κάτι, πρν δούμε λίγες ημέρες ακόμη αντιδράσεις. 

Σε κάποιο άλλο περιστατικό, η ομοσπονδία, έλαβε θέση αμέσως. Περιστατικό το οποίο θα θυμάστε πολλοί, το έφερε στην επιφάνεια και πάλι η ομάδα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ και η ομοσπονδία έδρασε άμεσα. Αποτέλεσμα; Η εταιρεία λερόυ μερλίν να κατεβάσει από το Youtube μέσα σε μερικές ώρες, ΌΛΑ τα βίντεο που παρότευναν τους καταναλωτές να κάνουν ηλεκτρολογικές εργασίες μόνοι τους. Και μάλιστα με επικίνδυνο τρόπο που δεν συμβάδιζε με τους κανόνες Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων. 

Τι είναι αυτό λοιπόν τώρα, που κάνει την ομοσπονδία ενός κλάδου, να μην αντιδρά άμεσα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα; 

Εκτός από την ομοσπονδία, ίσως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας βλέπουν και ανήκουν σε κάποιον φορέα - επιτροπή, αρμόδιο για τέτοια θέματα ποιότητας υλικών που εισάγονται ή κατασκευάζονται στην χώρα μας. Αν υπάρχει κάποιος, καλό θα ήταν να επέμβει. Μπορεί να μας ζητήσει περισσότερα στοιχεία. Είναι κρίμα να πληρώνουμε πιστοιημένα πράγματα και να παίρνουμε.... τσόντες με το χέρι!!! Ειδικά σε καλώδια τέτοιες καταστάσεςι μπορεί να αποβούν μοιραίες για μια εγκατάσταση ή και άνθρωπο!! 

Ας αφήσουμε όμως την ομοσπονδία και ας δούμε μερικές φώτο, καταστροφικές!!! Δείτε Ηλεκτρολόγοι, αλλά και καταναλωτές, τι μας πουλάνε οι εταιρείες και το τοποθετούμε ανιποψίαστοι στα σπίτια, τα καταστήματα, τα κτίρια και τα εργοστάσια όλων μας!!! 

cab1

cab2

cab3

cab4

cab5

Αυτά καλοί μου άνθρωποι!!! 

Ελπίζω να βρεθεί άκρη και να μην έχουμε ακόμη και σήμερα μπαχαλάκηδες στο Ηλεκτρολογικό υλικό!! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

 1. Δημοφιλή άρθρα

Το video της εβδομάδας