UPS - Προστατέψτε τις συσκευές σας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Ακολουθεί άρθρο της γνωστής σε όλους μας  Legrand 

με πολύτιμες πληροφορίες για το τι είναι και τι κάνει ένα UPS. Μια συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι αλλά και επαγγελματικό χώρο. Διαβάστε όμως μερικά πολύ χρήσιμα από την Legrand... 

UPS - Προστατέψτε τις συσκευές σας

Ζούμε σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία πλέον έχει εισχωρήσει στη ζωή όλων μας. Η εξέλιξη αυτή έχει αλλάξει τα δεδομένα και πλέον οι απαιτήσεις  για συνεχή και αδιάλλειπτη τροφοδοσία σε ηλεκτρικές συσκευές ,διαδραματίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις, στην ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την αποθήκευση κι επεξεργασία δεδομένων.

Όλες οι παραπάνω  λειτουργίες εκτελούνται από εξελιγμένες και ευαίσθητες συσκευές που μπορεί να επηρεαστεούν από μια διατάραξη στην τροφοδοσία και στην παροχή ρεύματος. Σε αυτό το σημείο ακριβώς προκύπτει η ανάγκη για την χρήση  ενός UPS, είτε μιλάμε για μια απλή κατοικία ή για ένα μεγάλο data center.

Το UPS (Uninterruptible Power Supply-Αδιάλειπτη παροχή ενέργειας), είναι μια συσκευή που παρέχει προστασία και ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος .Οι συσκευές UPS χρησιμοποιούν μπαταρίες για να διατηρήσουν τα φορτία  σε λειτουργία για μια χρονική περίοδο μετά από διακοπή ρεύματος και δεν θα πρέπει να συγχέεται η λειτουργία τους με τις γεννήτριες αναμονής που δεν παρέχουν προστασία από μια στιγμιαία διακοπή ρεύματος ή που μπορεί να οδηγήσουν σε στιγμιαία διακοπή ρεύματος όταν τεθεί σε λειτουργία, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα.

Το UPS αποτελείται κυρίως από τρία βασικά στοιχεία:

 1. Ανορθωτής: Αποθηκεύει την ισχύ της γραμμής στη μπαταρία αφού μετατρέψει την ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος σε ισχύ συνεχούς ρεύματος. Οι διακοπές ισχύος επηρεάζουν μόνο τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας επειδή η μπαταρία φορτίζεται από τον ανορθωτή.
 2. Μπαταρία: Αποθηκεύει την ισχύ για χρήση όταν διακόπτεται η πηγή τροφοδοσίας και καθορίζει το χρονικό διάστημα που το UPS θα υποστηρίξει τον εξοπλισμό σας.
 3. Μετατροπέας: Μετατρέπει την ισχύ DC της μπαταρίας σε ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος για τον εξοπλισμό. Ο μετατροπέας παρέχει συνεχή ισχύ στον υπολογιστή ακριβώς όπως η μπαταρία παρέχει αδιάλειπτη παροχή ενέργειας στον μετατροπέα.

Η απόδοση ενός UPS καθορίζεται με όρους VA.

Τα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις κατηγορίες - Offline, Line Interactive και Online και διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και μοντέλα που στοχεύουν σε διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού.Για αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη για τη σωστή ενημέρωση και επιλογή  ενός UPS  για την προστασία του εξοπλισμού σας.

Οι διαφορετικοί τύποι προβλημάτων ενέργειας που μπορούν να επιλυθούν με την εγκατάσταση ενός κατάλληλου UPS:

 • Διακοπή ρεύματος εξαιτίας μιας βλάβης σε κάποιο μετασχηματιστή ή στην ηλεκτρική γραμμή, 
 • Βurnout ή υπερφόρτωση ηλεκτρικών κυκλωμάτων, συνήθως συμβαίνει όταν έχετε πολλά ηλεκτρικά εξαρτήματα συνδεδεμένα ταυτόχρονα και  μπορεί να προκαλέσει απώλεια ισχύος η οποία είναι δυνατόν να προκαλέσει βλάβη στις συσκευές σας.
 • Περιπτώσεις «θορύβου» λόγω κεραυνών ή ακόμα και σε περιπτώσεις ξαφνικής αύξησης της ισχύος μετά από διακοπή ρεύματος, σώζοντας έτσι τις ηλεκτρικές σας συσκευές από το πρόβλημα της υπέρτασης.

Η  Legrand, ως παγκόσμιος  ειδικός  ηλεκτρικών και ψηφιακών υποδομών, επενδύει και στηρίζει με έμπρακτους τρόπους την προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε τομέα που αυτό είναι δυνατόν.Υιοθετώντας µια περιβαλλοντικά φιλική προσέγγιση απέναντι στην τεχνολογική ανάπτυξη και απευθυνόµενη σε µια συνεχώς µεταβαλλόµενη αγορά, η Legrand προσφέρει µια ολοκληρωµένη σειρά UPS για να εξασφαλίσει τη µέγιστη αδιάλειπτη λειτουργία σε κάθε είδους εγκατάσταση: από μικρές οικιακές και κτιριακές έως υψηλών απαιτήσεων data centers.

 

Modular UPS (από 1,25 έως 120 kW)

Eπιτρέπουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος προσαρµοσµένη ακριβώς στις απαιτήσεις της εγκατάστασης, µε δυνατότητα µελλοντικής επέκτασης.

Είναι κατασκευασµένα από τυποποιηµένα modules που µπορούν να προστεθούν σε υπάρχουσες συνθέσεις ώστε να αυξήσουν την ισχύ ή την εφεδρεία της µπαταρίας

στην εγκατάσταση. Το καινοτόµο τριφασικό σύστηµά τους που αποτελείται από επιµέρους µονοφασικά modules, παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο επάρκειας µε συντελεστή αποδοτικότητας έως 100%. KVA = KW

 

Conventional UPS (από 0,8 έως 800 kVA)

On-line double conversion UPS µε µικροεπεξεργαστές DSP για ακριβή, συνεχή έλεγχο όλων των µετρήσεων και διόρθωση του συντελεστή ισχύος. Επαγγελµατικές λύσεις µε ισχύ έως 800 kVA. Τεχνολογία χωρίς µετασχηµατιστή, για παραγωγή ενέργειας υψηλής ποιότητας µε έως και 96% αποδοτικότητα.

 

Consumer UPS (έως 3 kVA)

Με ηλεκτρονικό ρυθµιστή τάσης, ενδεικτική λυχνία LED και προστασία τηλεφωνικής γραµµής, παρέχουν συνολική, αξιόπιστη προστασία της εγκατάστασης. Παρέχουν µια εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιµής και την εγγύηση µιας µακροπρόθεσµης επένδυσης.

 

Όροι κλήρωσης UPS

Η γνωστή σε όλους μας Legrand, η εταιρεία που την έχουμε συνηθίσει 40 και πλέον χρόνια στη χώρα μας, ειδικά για το σούπερ διακοπτικό της υλικό, υλικό πινάκων, αλλά και υλικό κτιρίου, κυρίως κανάλι (DLP) και το εκπληκτικό εξάρτημα Mosaic, υλικό δικτύου, θυροτηλεόραση και πολλά άλλα, μας δίνει τη δυνατότητα να κληρώσουμε ένα UPS 600VA, ώστε ένας τυχερός να προστατεύσει τις ευαίσθητες συσκευές του! Το UPS που κληρώνεται είναι το παρακάτω...

Μέρος στην κλήρωση μπορούν να λάβουν όλοι οι αναγνώστες μας.

Αρκεί ένα like, κοινοποίηση ΚΑΙ σχόλιο: UPS στη δημοσίευση της σελίδας μας του Facebook: Electricalnews GR

Το Σάββατο στις 09 Δεκεμβρίου 2017 θα ανακοινωθεί ο τυχερός. Καλή επιτυχία

Έρχονται σύντομα κι άλλες κληρώσεις με δώρα. Μείνετε συντονισμένοι...

Electricalnews.gr

Legrand.gr

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας