Ξενοδοχεία - Εστιατόρια - Ρελέ διαρροής - γειώσεις - κράτος;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η πολιτεία; Οι αρμόδιες αρχές; Επιθεώρηση λέγεται;

Ελεγκτές λέγονται; Πως λέγονται ούτε αυτοί γνωρίζουν μάλλον.

Πέρυσι (2016), ξεκίνησε μια μαζική ελεγκτική ‘’έφοδος’’ από την επιθεώρηση εργασίας, μπαίνοντας σε χώρους καταστημάτων, ξενοδοχείων, κτιρίων κλπ, αλλά κυρίως τουριστικών περιοχών, ώστε να ελεγχθούνε οι εγκαταστάσεις των κτιρίων αυτών που δέχονται ως επισκέπτες εμάς τους ίδιους, πολίτες άλλων χωρών, τα παιδιά τους και τα παιδιά μας.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και τα πρόστιμα θα έπεφταν τσουχτερά όταν: Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο κτίριο – κατάστημα – ξενοδοχείο, δεν πληρούσαν τα βασικά έστω !! Ποια είναι τα βασικά θα μου πείτε; Φυσικά, ένα ρελέ διαρροής σε ΚΑΘΕ ηλεκτρολογικό πίνακα και ΥΔΕ η οποία να βρίσκεται σε ισχύ!

Τι σημαίνει ΥΔΕ;

Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (πιστοποιητικό ηλεκτρικής εγκατάστασης παλαιότερη ονομασία)

Ποιο ξενοδοχείο στην επικράτεια, πέραν των νεόδμητων που λειτουργούν λιγότερο του ενός έτους, έχει ΥΔΕ σε ισχύ; ΚΑΝΕΝΑ σας πληροφορώ, ή αν τα λέω χοντρά…το 95% τουλάχιστον των ξενοδοχείων και χώρων που δέχονται τουρισμό ή γενικότερα κόσμο – ανθρώπινες ζωές,

Σχεδόν κανένας ξενοδόχος δε νοιάζεται, ή για να το θέσω πιο ομαλά μη παρεξηγηθούν οι Επιχειρηματίες της χώρας μας, ΔΕ γνωρίζει ίσως (από ότι έχω καταλάβει ως τώρα) ότι ένα ξενοδοχείο ή κάθε ενοικιαζόμενος χώρος που δέχεται κόσμο, πρέπει να έχει ΥΔΕ σε ισχύ και ρελέ διαρροής σε ΚΑΘΕ ηλεκτρολογικό πίνακα.

Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα που έχω, ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία την περίοδο αιχμής πληρώνει ο πελάτης 1500 – 3000 για μια διανυκτέρευση, ΔΕΝ έχουν ρελέ διαρροής σε κανέναν ηλεκτρολογικό πίνακα!! Ναι κανένα. Κοιμάται ο ‘’πελατάκος’’ με τα παιδιά του στο ξενοδοχείο και το ρεύμα ρέει άπλετο γύρω τους, έτοιμο να περάσει τα σώματά τους και να βρεί διέξοδο προς τη γή !!

Κύριοι ξενοδόχοι, τα ξενοδοχεία σας κάθε 1 χρόνο χρειάζονται ΥΔΕ.

Θέλετε να μάθετε κάθε πότε ο χώρος σας χρειάζεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΥΔΕ;

Κάθε πότε χρειάζομαι ΥΔΕ, σε ποιές περιπτώσεις;

Αλλά ξέρετε ποιο είναι το ‘’κόλπο’’ όλων αυτών των κυρίων; Βάζουν ένα συντηρητή οποιονδήποτε. Δεν ζητούν να δούν αν έχει άδεια Ηλεκτρολόγου και τον βάζουν όλη τη μέρα καθημερινά, να τους ανακαινίζει τα δωμάτια (χειμερινούς μήνες η ανακαίνιση). Αφού ανακαινιστούν με οποιονδήποτε προκλητικό, για έναν σοβαρό επαγγελματία, τρόπο, είναι έτοιμα τη νέα σεζόν να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας για τις διακοπές τους, ή τα παιδιά όλου του κόσμου.

Δεν υπάρχουν γειώσεις σε βασικά σημεία. Δεν υπάρχουν ρελέ διαρροής σε κανέναν πίνακα. Και αν υπάρχει κάποιο ρελέ, ή αυτό έχει παρακαμφθεί, ή αποξηλωθεί. Τους πελάτες ….τους τσιμπάει το ρεύμα στα μπάνια και πολλά άλλα, ο οποίος πελάτης πληρώνει αδρά για να έχει πέραν της θέας και του πλούσιου πρωινού και ασφάλεια για τη ζωή του! Τι απαιτεί ο πελάτης; Απαιτεί ασφάλεια και σεβασμό.

Σεβασμός στον πελάτη. Ποιόν σεβασμό κύριοι ξενοδόχοι, όταν πληρώνεστε 1500/βραδυά και το ρελέ διαρροής το κάνετε γαργάρα; Δε σέβεστε κανέναν πελάτη. Ρωτήστε τον τεχνικό σας, τον υπεύθυνο και αδειούχο ηλεκτρολόγο σας, για το τι πρέπει να κάνετε κάποια στιγμή, ώστε να ….σεβαστείτε τον πελάτη σας.

Το κόστος για ένα ξενοδοχείο, για να συντάξεις μια ΥΔΕ και να τοποθετήσεις τα αντίστοιχα ρελέ διαρροής, είναι μηδαμινό. Και ξέρετε πιο είναι το τρομερό; Ότι θα μπορούσε να δηλώσει έξοδα ο επιχειρηματίας, όταν ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 500 χιλιάρικα κέρδη και βγαίνει σα το ζητιάνο και παρακαλάει για τιμολογήσεις εικονικές από κακομοίρηδες επαγγελματίες...

Επιθεωρητές...

Έτυχα σε περιστατικό πριν λίγο καιρό, που μπήκε η επιθεώρηση σε βενζινάδικο και είδε τον υπάλληλο (ασφαλισμένος) αλλά έπρεπε να είχε σχολάσει εδώ και 15 λεπτά και ήταν ακόμη στο βενζινάδικο !! Ξέρετε πως έκανε η επιθεωρήτρια; Σα να έπιασε τον Αλ καπόνε και τον Κάρλος μαζί !!

Δε θα υποδείξω τη δουλειά του επιθεωρητή, αλλά έλεος ρε παιδιά, αντί να μπείτε σε 5 μεγαλοξενοδοχεία και να βγάλετε τα δώρα σας σε δυό μέρες και να έχει έσοδα το κράτος, πάτε και ‘’χτυπάτε’’ τον κοσμάκο.

Χτυπήστε τα ξενοδοχεία που λειτουργούν εις βάρος των παιδιών μας. Τα ξενοδοχεία που δε σέβονται κανέναν, τα ξενοδοχεία που αγοράζουν τυρί και αυγά από τα λιντλ και χρεώνουν 1500 τη βραδιά. Τα ξενοδοχεία που όταν τους λες ότι δεν έχουν γείωση ή ρελέ, βάζουν τον συντηρητή (μη αδειούχο και ότι να ναι) και τους περνάει καλωδιώσεις εντός του σοβά οριζόντια σε ύψη απαγορευτικά. Τα ξενοδοχεία που όταν τους λές: πρέπει να φτιάξουμε ΥΔΕ, νομίζουν ότι τους λές να νομιμοποιήσουν τις αυθαιρεσίες με 2 εκατομμύρια ευρώ. Πιάστε τον ξενοδόχο που βγάζει εκτός τα ρελέ διαρροής, διότι με τις αλχημείες που έχει κάνει στην εγκατάσταση λόγω ανεγκεφαλοσύνης (δε ξέρω αν υπάρχει στο λεξικό, έτσι μου ρθε) κανένα ρελέ διαρροής δεν κάθεται στη θέση του.

Πιάστε τον ξενοδόχο, που τον πελάτη, τον χτυπάει το ρεύμα στο μπάνιο και απαντά, ότι ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι έτσι είναι και δε μπορεί να κάνει κάτι άλλο !!!!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω επισκευτεί ξενοδοχεία τέτοιου τύπου και κλάσης, τα οποία λείπουν τα βασικά. Τους τα αναφέρεις και το κάνουν .....γαργάρα! η σε άλλο πρόσφατα, δεν είχε ρελέ σε 13 δωμάτια, αλλά ούτε και στη ρεσεψιόν. Όταν το ενέφερα στον ιδιοκτήτη, μου απάντησε: ''σοβαρά; αποκλείεται, έχω ρελέ παντού !! Τόσο άγνοια; τόσο έλλειψη υπευθυνότητας; τόσο τα καβούρια στην τσέπη, που δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές, που τις μετράνε με ευρώ μόνο κάθε βράδυ;

Το 2016, με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η επιθεώρηση, ξεκίνησε λοιπόν τους ελέγχους, μπαίνοντας σε ξενοδοχεία και καταστήματα και έφτανε μέχρι τον ηλεκτρολογικό πίνακα, πατώντας και το κουμπάκι TEST ώστε να διαπιστωθεί ότι το ρελέ διαρροής δούλευε (αν υπήρχε ρελέ)

Είχαν αρχίσει λοιπόν τις ‘’καμπάνες’’ δίνοντας ένα μήνα διορία ώστε οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων ή καταστημάτων να προβούν σε βελτιώσεις ή τοποθετήσεις ελλείψεων.

Ξάφνου, το μέτρο αυτό ….ΠΑΓΩΣΕ, λέγοντας οι αρμόδιοι ότι λόγω φουλ σεζόν, δεν μπορούν να προβούν σε τέτοιες αλλαγές. Και το μέτρο ΠΑΓΩΣΕ εντελώς!! Από τότε, ούτε που ξαναακούστηκε! Κύριοι των υπουργείων (αρμόδιων) ποιος ανέλαβε τέτοια ευθύνη και πήρε τέτοια απόφαση και κανείς δε μιλάει γι αυτό;

Κάντε κάτι, διότι το πράγμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. ΔΕΝ υπάρχουν ρελέ διαρροής, ΔΕΝ υπάρχουν γειώσεις σε καταστήματα και ξενοδοχεία. Και αν υπάρχουν ή δε λειτουργούν, ή οι τιμές των γειώσεων είναι απαγορευτικές για λειτουργία τέτοιων χώρων. Ακούω παράπονα καθημερινά, από ανθρώπους που εργάζονται ή ακόμη και επιχειρηματίες, ότι τους χτυπάει το ρεύμα όταν κάνουν μπάνιο !!! Ακόμη και από πελάτες ενοικιαζόμενων χώρων !! Διαβάστε κύριοι, να δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε το ρεύμα να μη σας χτυπάει εσάς αλλά κυρίως αυτούς που σας ταίζουν με χρυσά κουτάλια...

Τι κάνω όταν με ψιλοχτυπάει το ρεύμα στο μπάνιο;

Παρακάτω σας επισυνάπτω ορισμένες φωτό από ξανοδοχεία 5 αστέρων ή Luxury ή εστιατόρια, μπορεί κάποιοι αρμόδιοι να συγκινηθούν, ή κάποιοι ιδιοκτήτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πριν κάποιος πελάτης πεθάνει και τους κλείσουν το χώρο δια παντός .....

Δεν έχουν ρελέ διαρροής, κακοτεχνίες ηλεκτρολογικές άπειρες, έχουν ρελέ αλλά είναι ασύνδετα, τροφοδοτούν από 32Α ασφάλειες καλώδια UTP !!! και πολλά άλλα....

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

20170421 133957

20170421 134016

20170421 134244

20170421 134407

13

15

17

18

19

20

21

Αυτά. Έχω μπόλικο υλικό ακόμη, πάρα πολύ, αλλά ήδη έχω κουράσει τους απλούς αναγνώστες. Και θεωρώ ότι αρκεί το υλικό για αυτούς που αφορά άμεσα.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας