Ηλεκτροπληξίες τραγικές και πρόσφατες!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τις τελευταίες ημέρες, όλοι θα έχουμε ακούσει για

δύο τραγικά περιστατικά ηλεκτροπληξίας, το ένα στην Τουρκία και το άλλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και για ένα τρίτο περιστατικό που συνέβη πριν δύο ημέρες στην Ιεράπετρα της Κρήτης με χειριστή μηχανήματος !!

Πάμε όμως να τα δούμε ένα ένα και να τα αναλύσουμε λίγο.

Θα ξεκινήσουμε με το περιστατικό της 14χρονης από το Texas των Ηνωμένων Πολιτειών στις 14/07/2017...

14years

Όλα τα κανάλια λένε για ηλεκτροπληξία στο μπάνιο από κινητό τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο ΔΕΝ προκαλεί ηλεκτροπληξία όσο και να το προσπαθήσουμε. Μάλιστα, μια Αμερικανική ιστοσελίδα ειδήσεων, ανέφερε και τη μάρκα του κινητού, λές και ήταν υπεύθυνη η εταιρεία που το κατασκεύασε για την ηλεκτροπληξία.

Παρακάτω άρθρα του περιστατικού από Αμερικανικές σελίδες...

http://time.com/4854461/teen-dies-electrocute-phone-tub/

http://www.today.com/parents/electrocuted-teen-s-family-warns-dangers-using-cellphones-near-water-t113841

Το λάθος που γίνεται στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου, από ότι φαίνεται είναι η ελλιπής ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ασφάλειά μας από ηλεκτροπληξία. Κανονικά, αυτό θα έπρεπε από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού να διδάσκεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το τί είναι το ρεύμα και τι μπορεί να προξενήσει.

snapshot

Ένα κινητό από μόνο του, λόγω της χαμηλής τάσης που διαθέτει ολόκληρη η συσκευή, δεν μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία ούτε σε μυρμήγκι !! Για να προκληθεί ηλεκτροπληξία χρειάζονται ρεύματα μεγαλύτερα των 50Volt. Στην Αμερική λοιπόν, η τάση οικιακών δικτύων είναι στα 120Volt και στην Ελλάδα 230Volt. Αυτές είναι οι τάσεις που σκοτώνουν. Άρα, η μικρή, δυστυχώς λόγω έλλειψης ενημέρωσης από το σχολείο, αλλά και από τους ίδιους της τους γονείς και φυσικά λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας στις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις, έπαθε ότι έπαθε και έχασε τη ζωή της!

Έχει μαλλιάσει η ....σελίδα μας και άλλων σελίδων οι....γλώσσες, να μιλάμε για μέτρα προστασίας από ηλεκτροπληξία στα σπίτια μας, τα οποία δύο πολύ βασικά από αυτά είναι: Η γείωση με χαμηλή αντίσταση 2ΩΜ και κάτω και η τοποθέτηση ρελέ διαρροής στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα. Ένα ακόμη μέτρο είναι οι ισοδυναμικές συνδέσεις υδραυλικών ή των σωληνών θέρμανσης και λοιπών μεταλλικών συσκευών μας. Αν υπήρχαν τουλάχιστον ένα από αυτά, το κοριτσάκι θα είχε γλυτώσει το θάνατο !!

Η αιτία ηλεκτροπληξίας, σίγουρα ήταν προέκταση (μπαλαντέζα) από τη πρίζα του τοίχου έως τη μπανιέρα, ώστε να φτάνει ο φορτιστής εκεί που έκανε μπάνιο το κορίτσι ! Οπότε γλίστρησε η μπαλαντέζα μέσα στο νερό και το κορίτσι χάθηκε !!

Να περάσουμε στο δεύτερο περιστατικό το οποίο ήταν τραγικότατο, στην Τουρκία 23/06/2017...

toyrkia

Σε χώρο ψυχαγωγίας, σε πισίνα, πέθαναν από ηλεκτροπληξία πέντε άνθρωποι ! Μαζί και το αφεντικό της επιχείρησης !!

https://www.theguardian.com/world/2017/jun/23/five-electrocuted-at-water-park-in-turkey

ενώ πόσοι ακόμη κατέληξαν ευτυχώς , στο νοσοκομείο !!!Ψάχνουν λέει τους λόγους και τις αιτίες ! Οι λόγοι και οι αιτίες είναι ίδιοι με του κοριτσιού από τις Ηνωμένες πολιτείες, έλλειψη ενημέρωσης, γείωσης και ρελέ διαρροής ! Πολλοί επιχειρηματίες δε δίνουν βάση σε αυτά τα μέτρα προστασίας και όλοι λένε την ίδια ατάκα .....''έλα μωρέ, σε μας θα τύχει; τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί τίποτα'' !!! Πέφτουν πολλοί θύματα και των ''ηλεκτρολόγων'' τους, οι οποίοι (τα καθάρματα) αφαιρούν τα ρελέ διαρροής από τους ηλεκτρικούς πίνακες, γιατί λέει έχει πολύ υγρασία και θα πέφτει το ρελέ!! Καθάρματα φονιάδες. 6 άνθρωποι σε δύο περιστατικά, λόγω ανευθυνότητας των ιδιοκτητών, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και λόγω των καθαρμάτων ηλεκτρολόγων που ενώ υπάρχει κάπου ένα ρελέ διαρροής, αυτοί το αφαιρούν για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους έχουμε εξηγήσει σε παλαιότερα άρθρα μας.

Αν κάποια στιγμή, εφαρμοστούν οι κανονισμοί απόλυτα, να είστε σίγουροι ότι δεν θα παθαίνεις ηλεκτροπληξία, ακόμη και ξυπόλυτος να βάζεις το καλώδιο της φάσης στη γλώσσα, για να δοκιμάζεις αν έχει ρεύμα !! Οι κανονισμοί, δυστυχώς δεν τηρούνται στις περισσότερες χώρες. Ελλιπής ενημέρωση επιμένω !! Και ανευθυνότητα και των αρχών ενός κράτους που σε θέματα ασφάλειας θα έπρεπε να εφαρμοστεί μάθημα στα σχολεία.

Πρόσφατα, επισκέφτηκα σπίτι στην περιοχή που βρίσκομαι. Το παλικάρι (25 ετών) μου ανέφερε: Όταν μπαίνω να κάνω μπάνιο, κάθε φορά με χτυπάει το ρεύμα ! Και μερικές φορές είναι τόσο δυνατό που αγκυλώνει το χέρι μου !!!!!! Σας μετέφερα ακριβώς τις εκφράσεις του παιδιού ! Του απάντησα ότι: δεν ξανακάνεις μπάνιο, δεν ξαναακουμπάς βρύση, παίρνεις τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και του τα μεταφέρεις και του λές ότι ήρθε τεχνικός και πρέπει κατεπειγόντως, να φτιάξεις τη γείωση και να τοποθετήσεις ρελέ διαρροής !! Την επόμενη με πήρε το παλικάρι και μου είπε τι του απάντησε ο ιδιοκτήτης: ''να φύγεις από το σπίτι, έχω βρεί να το νοικιάσω με περισσότερα. Και έρχομαι να κλειδώσω το μπάνιο μέχρι να φύγεις, δεν θα ξαναμπείς στο μπάνιο και ότι, αυτοί που στα είπαν αυτά είναι για να μου φάνε λεφτά !!!!! Η αλητεία νομίζω, σε όλο της το μεγαλείο !!!

Και θα κλείσω, με το πρόσφατο περιστατικό στην Ιεράπετρα της Κρήτης 11/07/2017...

xeiristis

Εάν ο χειριστής ήταν ενημερωμένος ως προς τη βηματική τάση, δεν θα είχε πάθει ηλεκτροπληξία !! Κάθε χειριστής μηχανήματος πρέπει να περνάει σεμινάριο κάθε λίγο, για υπενθύμιση του τι μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και πως μπορεί να αποφύγει το μοιραίο ! Αλλά μπροστά στο άγχος να τελειώσει γρήγορα με μια δουλειά ο καθένας, σιγά μην παρακολουθήσει σεμινάριο. Καθώς επίσης, τα αρμόδια σωματεία, θα έπρεπε να διοργανώνουν κάθε λίγο, τέτοιου είδους απλά σεμινάρια για τους επαγγελματίες. 40 χρόνια λέει εμπειρίας! Βγήκε από το μηχάνημα και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά !!! Και το αποτέλεσμα; Το βλέπουμε παρακάτω...

Σοβαρό ατύχυμα σε χειριστή μηχανήματος από ρεύμα

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Περιέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις...

Βηματική τάση 1ο μέρος

Βηματική τάση 2ο μέρος

Παραθέτω ίδιο περιστατικό, πέρυσι, στα Ιωάννινα, με χειριστή μηχανήματος πάλι !! Ο συγκεκριμένος χειριστής δεν ήταν τόσο τυχερός όσο τς Ιεράπετρας! Μήπως και συγκινηθούν οι αρμόδιοι και αρχίσουν την ενημέρωση στους χειριστές, για ένα τόσο σοβαρό θέμα !

Τραγικός θάνατος χειριστή μηχανήματος

Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν και να σταματήσουμε αυτή την καραμέλα του ότι: Έλα μωρέ, σε εμάς θα τύχει; Πόσες ηλεκτροπληξίες γίνονται; Μπααααα, άστο τώρα, θα το κάνουμε του χρόνου. Ελπίζω σε μια καλύτερη ενημέρωση στο άμεσο μέλλον, ανθρώπων και παιδιών όσο αφορά τις ηλεκτροπληξίες. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπως πολλοί ισχυρίζονται. Είναι πάρα πολλά, απλά ΔΕΝ πουλάνε όπως ο θάνατος από ....έγκλημα πάθους, σκότωσε με 600 μαχαιριές την ερωμένη του και τέτοιες αηδίες. Αν παρατηρήσετε, η αναφορά μεγάλων Ελληνικών σελίδων για το περιστατικό, είναι μερικές σειρές δυστυχώς. Αν είχε σακατέψει στο ξύλο, ο άντρας την ερωμένη, θα βουίζαν τα κανάλια για εβδομάδες.  Εύχομαι και ελπίζω, να διαβαστεί από ανθρώπους που σέβονται την ανθρώπινη ζωή και να είναι ένα μικρό έναυσμα, ώστε να σωθεί έστω και ένας από το άρθρο.....

Παρακάτω σας έχω μαζέψει μερικά πολύ σημαντικά άρθρα που αφορούν την ασφάλειά μας από ηλεκτροπληξία...

http://electricalnews.gr/ilektrologika-nea/item/680-ilektropliksia

http://electricalnews.gr/ilektrologika-nea/item/707-electrologoi-gia-fapes

http://electricalnews.gr/texnika-arthra/ilektrikes-egkatastaseis/rele-diarrois/item/178-rcd-ddr-elegxos-leitourgias-diataksis-diaforikou-reumatos-rele-diarrois

http://electricalnews.gr/texnika-arthra/ilektrikes-egkatastaseis/rele-diarrois/item/764-rele-diarrois-poio-na-dialekso-gia-to-spiti-grafeio-mou-kai-giati

http://electricalnews.gr/texnika-arthra/geioseis-themeliaki-geiosi/geioseis/item/753-oudeteros-agogos-kommenos-apo-deddie

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας