ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο γενικός διευθυντής Επιχειρησιακής Μονάδας Ηλεκτρικής Ενέργειας των ΕΛΤΑ

Αγγελος Πρωτοψάλτης μίλησε στην «Π» γι΄αυτό το εγχείρημα, για τις δυνατότητες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν έναντι του ανταγωνισμού, αλλά και για το μέλλον της αγοράς ενέργειας.

Ποιοι είναι οι λόγοι που ώθησαν τα ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας;

Υπάρχει μια αλήθεια τα τελευταία χρόνια, ότι το κλασικό ταχυδρομικό έργο περιορίζεται από την ηλεκτρονική υποκατάσταση. Αρα, τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν να εκτελούν το ταχυδρομικό έργο που ξέραμε και θα συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά από την άλλη μεριά, οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοζόμαστε.

Η ευκαιρία γεννιέται για τα ΕΛΤΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και σε άλλους χώρους από την απελευθέρωση της αγοράς, είτε αυτή λέγεται κινητή και σταθερή τηλεφωνία, είτε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο. Ολες αυτές οι αγορές προχωρούν προς την ίδια κατεύθυνση και έχουν στο κέντρο τους τον νέο ρόλο του προμηθευτή. Ο προμηθευτής πρέπει να είναι ένας φορέας αξιόπιστος, να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη ικανότητα εξυπηρέτησης του καταναλωτή και τα ΕΛΤΑ είναι το μοναδικό δίκτυο με 1.500 σημεία με φυσική παρουσία με κατάστημα ή πρακτορεία. Αρα, τα ΕΛΤΑ έχουν όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός δικτύου που μπορεί να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες. Ετσι γίνεται και η επιλογή να μπούμε στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ή σε οποιαδήποτε άλλη αγορά αξιολογήσουμε ότι μπορούμε να τη χειριστούμε.

Το κύριο χαρακτηριστικό σε αυτές τις αγορές είναι το τιμολόγιο. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ΕΛΤΑ ποιο είναι σε αυτό τον τομέα;

Εμείς έχουμε μια τιμολογιακή πολιτική η οποία είναι σίγουρα έως 20% φθηνότερη από αυτή του βασικού προμηθευτή και εξίσου ανταγωνιστικότατη έναντι των άλλων προμηθευτών. Το πιο βασικό όμως είναι ότι τα ΕΛΤΑ ως δημόσιος φορέας, είναι ξεκάθαρος έναντι του καταναλωτή, με δύο σαφείς τιμές ηλεκτρικού ρεύματος. Ετσι, ο καταναλωτής ξέρει ακριβώς τι έχει μπροστά του και εάν τον συμφέρει αυτή η τιμή.

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, πιστεύετε ότι θα φέρει αλλαγές εξίσου σημαντικές με αυτές τις αγοράς τηλεπικοινωνιών;

Η αναπροσαρμογή της αγοράς ενέργειας πιστεύω ότι θα φέρει οφέλη στον καταναλωτή, απλώς θα ήθελα να πω ότι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και να μην βιαζόμαστε. Αυτά θέλουν χρόνο να ωριμάσουν γιατί είναι νέα δεδομένα για την Ελλάδα. Να περάσουμε το πρώτο διάστημα της προσαρμογής και να δούμε πού θα βρεθούμε. Θέλει προσοχή και ψυχραιμία από τους καταναλωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να προχωρήσουμε με σίγουρα βήματα και αν η αγορά ανοίξει, τότε θα δούμε χειροπιαστά οφέλη. Απλώς, μην περιμένουμε στην πρώτη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου ενέργειας να πέσει το τιμολόγιο 15%. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Επίσης, πρέπει να ξέρουμε ότι από το 2020 και μετά θα δούμε μια ενοποιημένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη. Αρα, η ηλεκτρική ενέργεια το πολύ σε πέντε χρόνια θα είναι ευρωπαϊκό αγαθό. Ολοι θα συνεργαζόμαστε για να ισορροπούν τα δίκτυά μας και η παραγωγή μας και κάπου εκεί θα ισορροπούν και οι τιμές μας.

Προς τα κάτω ή προς τα πάνω για τους έλληνες καταναλωτές;

Λίγο πιο κάτω από εκεί που είμαστε σήμερα, γιατί οι τιμές ενέργειας στην Ελλάδα είναι λίγο ανεβασμένες. Οι τιμές θα πέσουν λίγο, αλλά μην περιμένουμε κατακρήμνιση.

Στη διάθεση των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος που αναζητούν ένα ανταγωνιστικό τιμολόγιο και σύγχρονες υπηρεσίες, είναι εδώ και έναν χρόνο περίπου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με το μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την χώρα.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΛΤΑ Ενέργεια Αγγελος Πρωτοψάλτης, παρουσίασε το νέο επιχειρηματικό βήμα της εταιρείας και τις προσφορές που διαθέτει για τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές.

Η παλαιότερη επιχείρηση της χώρας που μετρά 190 χρόνια λειτουργίας, μπήκε πριν από λίγους μήνες και στην αγορά ενέργειας ως πάροχος, καθώς έκρινε ότι διέθετε τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, όπως, εμπειρία στην εξυπηρέτηση καταναλωτών, αξιοπιστία στην παροχή υπηρεσιών και ένα μεγάλο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει την ηλεκτρική ενέργεια ως σημαντικό αγαθό διαβίωσης. Ετσι, η εταιρεία ως προμηθευτής παρέχει υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, με ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνική ευαισθησία, με υπηρεσίες που κοστολογούνται με ένα λογικό αντάλλαγμα και όχι υπό το πρίσμα της κερδοσκοπίας και κυρίως, με ξεκάθαρα τιμολόγια για τους καταναλωτές και με προτάσεις επιβράβευσης για τους συνεπείς πελάτες της.

Επιπλέον, τα ΕΛΤΑ Ενέργεια συνεργάζονται με την εταιρεία Emetron Analytics και προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες της, την υπηρεσία της εξ αποστάσεως παρακολούθησης και ανάλυσης δεδομένων ενέργειας σε συνεχή βάση.

Με την εγκατάσταση κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο υπεύθυνος της επιχείρησης παρακολουθεί συνεχώς τα δεδομένα κατανάλωσης και παρεμβαίνει στο επίπεδο της εξοικονόμησης, βάσει ενός σχεδίου βελτιστοποίησης μεγεθών.

Πηγή: pelop.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας