Τραγικά εκπαιδευτικά λάθη στο διαδίκτυο!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σας έχω αναφέρει κατά καιρούς για λάθη εκπαιδευτικών οι οποίοι

αναρτούν δουλειές τους στο διαδίκτυο. Σας είχα μιλήσει για λάθη εκπαιδευτικών, μάλιστα είχα αναρτήσει και φωτογραφίες που είχαν αναρτημένες στο διαδίκτυο από ύλη που διδάσκεται! Μπορείτε να δείτε το παλιό άρθρο εδώ: Λάθη από καθηγητές

Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε λάθη και δεν είμαστε τέλειοι. Ένας εκπαιδευτικός υποτίθεται ότι τουλάχιστον έχει σπουδάσει το αντικείμενο και ειδικά σε απλά πράγματα ΔΕΝ πρέπει να του ξεφεύγουν λάθη. Ειδικά όταν διαθέτει ένα κανάλι στο Youtube και αναρτεί εκπαιδευτικού χαρακτήρα βίντεο. Ένα κανάλι όπου θα ανατρέξουν σίγουρα χιλιάδες μαθητών ή και φοιτητών οι οποίοι αύριο θα βγούνε ''στην πιάτσα'' που λέμε και θα εφαρμόσουν θεωρία και πράξη! 

Επίσης έχω αναφερθεί πολλές φορές ότι, οποιαδήποτε εργασία σας ανεβάζω στη σελίδα, την ψάχνω αρκετά ώστε να μην έχει λανθασμένο χαρακτήρα. Είτε εργασία καθηγητού είτε από διάφορους που κάνουν διάφορα πειράματα με σκοπό την επισκεψιμότητα. Πολλές φορές και εγώ έχω έλλειψη θεωρίας οπότε εκεί ζητώ και τη δική σας βοήθεια και αυτό νομίζω είναι εμφανές. Δε το χουμε παίξει ότι είμαστε οι αλάθητοι. Δεν υπάρχει αλάθhτος, αλλά πρέπει τουλάχιστον να έχουμε το θάρρος (όλοι εμείς που γράφουμε για να διαβάζει πολύς κόσμος) να ζητάμε και τη βοήθεια του κοινού σε πράγματα που έχουμε έλλειψη! Και μάλιστα του κοινού που μας διαβάζει και οι θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις του είναι πολύ υψηλές. Υπάρχουν αρκετοί αναγνώστες που το ''ψάχνουν'' το πράγμα και δε μπορείς να τους πλασάρεις ότι θες απλά και μόνο για επισκεψιμότητα. 

Θα ήταν πιο σοβαρό το διαδίκτυο όταν κυνηγούσαμε την πραγματικότητα και όχι το ....πάρε κόσμε. Τελοσπάντων μη σας κουράζω άλλο με τις σκέψεις μου.....

Αφορμή για το παρόν, εντελώς τυχαία, ψάχνοντας για κάποιο καλό εκπαιδευτικό βίντεο βρήκα ένα κανάλι στο Youtube το οποίο μου φάνηκε αρχικά ότι έκανε δουλειά! Όμως διαβάζοντας τα σχόλια του καθηγητή που έχει το κανάλι, διαπίστωσα ότι βίντεο από το συγκεκριμένο κανάλι ΔΕΝ μπορώ να σας ανεβάσω, διότι όπως απαντά στα σχόλια θα σκέφτεται και στην πράξη και στη διδασκαλία. Απλά ....κακό. Η ανάρτηση αυτή έγινε και στην κλειστή ομάδα του FB:  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ 

Δείτε όμως τα σχόλια του καθηγητή και θα καταλάβετε (για ευνόητους λόγους έχω σβήσει το όνομα του καναλιού) ....

mathimata amathias1

 

Τώρα, για να δικαιολογήσω τον καθηγητή λίγο, θα πω ότι τον παρέσυρε ο αναγνώστης από την αρχή. Μα δεν είναι υποχρεωτικό σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση όλοι οι ρευματοδότες να είναι ενισχυμένοι, έτσι δεν είναι; Μπορούμε δηλαδή να έχουμε μια γραμμή με καλώδιο 3Χ1,5 που θα περιλαμβάνει το φωτισμό και τις πρίζες ενός δωματίου, αρκεί αυτό να είναι με ασφάλεια των 10Α. Όχι όμως 16Α ασφάλεια και καλώδια στη γραμμή 1,5. Άρα από εκεί και μετά κάπου το έχασε θεωρώ και ότι βαθιά μέσα του δε το πιστεύει και αν το διαβάσει πάλι θα το αλλάξει πιστεύω. Τώρα αυτό όλο φυσικά και θα το ανέβαζα εφόσον αφορά τον ηλεκτρισμό και δε θα πρέπει να βλέπουμε τέτοιου είδους λάθη αναρτημένα. 

Εννοείται φυσικά ότι η πλοιοψηφία των καθηγητών κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους και είμαστα περήφανοι που τα παιδιά μας μθαίνουν αυτό που πρέπει και όπως πρέπει. 

Κάποια στιγμή από γνωστό Youtuber Έλληνα, ο οποίος κάνει πειράματα με το κάθε τι ηλεκτροηλεκτρονικό που υπάρχει, σας είχα ανεβάσει μερικά από τα βίντεό του, που πραγματικά ήταν καλά για χόμπυ. Όμως μετά από ένα βίντεο που είδα με ρελέ διαρροής που τα έκανε μαντάρα πραγματικά, διότι μπήκε σε πολύ τεχνικά θέματα και κει τα έκανε..... ''ο αμπάλωτος'', θεώρησα ότι βίντεο από το συγκεκριμένο κανάλι θα το σκεφτούμε τρείς φορές παραπάνω να σας το αναρτήσουμε. 

Τέλοσπάντων, ελπίζω να μη σας κούρασα και πιστεύω να συμβάλουμε όλοι για ένα πιο σωστό Ηλεκτρολογικό διαδίκτυο. Και υπενθυμίζω ότι θέλω και τα δικά μας λάθη, να μας τα επισημαίνετε. Μη μας συγχωρείτε .... έχουμε και τις κριτικές στη σελίδα μας ανοιχτές γι αυτό το λόγο. Δε σβήνουμε ποτέ σχόλια ή κριτικές, εκτός αν περιέχουν ύβρεις, ειρωνeία, πολιτική. 

Προσοχή λοιπόν στο διαδίκτυο...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας