Ρεύμα - Νερό - ARC - Κακοτεχνίες (βίντεο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Με αφορμή περιστατικό σε έργο πρόσφατα

πρέπει να δείξουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή, τέτοιου τρόπου εκτέλεση εργασιών. Στο παρακάτω βίντεο βέβαια, δε μπορούσε προφανώς λόγω σημείου, να προβλεφθεί μία τέτοια καταστροφή υλικού πίνακα. Όταν λεω σημείο, εννοώ ότι το σημείο που είναι τοποθετημένος ο πίνακας ήταν αδύνατον, υπό όποιες καιρικές συνθήκες, να βραχεί άμεσα. Το πως γέμιζε κατά καιρούς νερό ο ηλεκτρικός πίνακας είναι άλλο θέμα. Ο πίνακας με τα νερά δεν είχε καν διακόπτη διαρροής.

Κατ αρχήν, προσωπικά εγώ, διαφωνώ με το είδος χωνευτής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου. Καθώς και ο πίνακας τύπου: ''εξωτερικός μεταλλικός στεγανός'' να βρίσκεται μισός εντός της τοιχοποιίας και μισός εκτός. Σε τέτοιους χώρους η εγκατάσταση πρέπει να είναι εξωτερική, με εσχάρες καλωδίων ή κανάλι ή σωλήνες βαρέως τύπου, ο πίνακας αυτού του τύπου να είναι τοποθετημένος επίτοιχα, με τους κατάλληλους στυπιοθλίπτες και οι καλωδιώσεις τύπου ΝΥΜ ή ΝΥΥ. Εαν δεν υπάρχει η δυνατότητα στυπιοθλίπτη τότε η είσοδος των καλωδίων εντός του πίνακα πρέπει να γίνεται από το κάτω μέρος.

Επίσης, θα δούμε στο βίντεο, πως λειτουργούσε ο χώρος (παρατημένος βέβαια μερικά χρόνια, αλλά συντήρηση γίνονταν συχνά) με μια εκ των τριών φάσεων λόγω βραχυκυκλωμάτων από νερό ή συνδιασμός νερού και κακού σφιξίματος καλωδίων στις ασφάλειες. Θα δούμε εγκατάσταση με καλώδια πλακέ, να μπαίνουν στον πίνακα από την πάνω κιόλας πλευρά χωρίς κάποιου είδους μεμβράνη στις τρύπες ήξ άλλου είδους υλικό ώστε να μην περνάει σκόνη και υγρασία. Θα δούμε τα πλακέ καλώδια να χρησιμοποιούνται σε ασφάλειες αυτόματες των 20Α καθώς και ο κίτρινος αγωγός του πλακέ να χρησιμοποιείται ως φάση!

Θα δούμε και θα ακούσουμε το ARC που γίνεται σε περιπτώσεις τέτοιες. Και πολλές άλλες κακοτεχνίες. Παρακολουθήστε το βίντεο διάρκειας 7 λεπτών ...