Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Ασφάλεια Ηλεκτρικών Εγκατ/σεων - Συμβουλές - Σταθεροποιητής τάσης Ασύρματο ρεύμα Ηλεκτροπληξία στο Δήμο Φαιστού - Κρήτη Η Cortana θα μαθαίνει και θα Οικιακά φωτοβολταϊκά με σύστημα αποθήκευσης Το νέο κτίριο της Apple... Μαγνήτες από φως δημιουργούν Έλληνες ερευνητές Έπεσε το ρελέ διαρροής; Τι κάνουμε; Βασικοί κανόνες προστασίας από τον κίνδυνο Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε Βιομηχανία-κτίριο Λάθη σε Σχεδιασμό πινάκων στο εκπαιδευτικό Μέση Τάση - Μέρος 4ο (Ασφάλειες Οπτική ίνα - ότι πρέπει να Αίτηση ευρεσιτεχνίας της Microsoft για αναδιπλούμενο Ονομασία Καλωδίων - Κωδικοποίηση Android εφαρμογές Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Οδηγίες για τον έλεγχο ηλεκτρικών εγκαταστάσεων Σερβοκινητήρες - Ηλεκτρικοί κινητήρες (3ο μέρος) Φωτισμός Νύχτας...''προδιαγραφών'' Η λάμπα πυρακτώσεως «ανασταίνεται» και απειλεί Αόρατα φωτοβολταϊκά παράγουν ενέργεια, ψύχουν κτήρια Όργανα εύρεσης Γραμμών υπό τάση RJ9 έως RJ61- λεπτομέρειες Αντιγραφή άρθρων από άλλα site με Άμα δεν έχεις μέλλον.... Αντίσταση γείωσης σε δίκτυο ΤΤ - Software Υπολογιστή - όλα τα απαραίτητα Lumen-Lux-Candela ElectricalDesign (Νέα έκδοση) PCI Θύρες Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία σε Ξενοδοχεία Ηλεκτρικοί Κινητήρες - τι είναι - Αντίσταση Γείωσης σε δίκτυο ΤΝ - RG59 - RG6 - RG11 (Καλώδια Έξυπνο σπίτι σε ένα Σαββατοκύριακο - ''Έξυπνα'' παράθυρα - αποδοτικότητα σε θέρμανση Κατηγορίες Δικτύων - Είδη Καλωδίων Καλώδια Ethernet UTP-FTP-Patch Cord, τεχνικές λεπτομέριες-κόλπα
 • 22 Δεκεμβρίου 2016
 • 421

Κουτί υπολογιστή (Tower case)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κουτί υπολογιστή ..... πόσο σημαντικό είναι και γιατί δε δίνουμε σημασία...

κατά την αγορά ενός υπολογιστή!

Φανταστείτε ότι χτίζετε ένα διαμέρισμα και ενω έχετε άδεια για πολλά τετραγωνικά, κατασκευάζετε τα μισά από αυτά με σκοπό να σας φτάσουν τα χρήματα για ακριβά έπιπλα ....homecinema....πλακάκια....κρυφούς φωτισμούς led ντιμαριζόμενους και πολλά άλλα καλούδια και εξτραδάκια!!

Στην πορεία λοιπόν θα δείτε ότι δε φτάνει ο χώρος και θα σκεφτήτε άπειρες φορές: ''γιατί δε το φτιαξα λίγο μεγαλύτερο το ρημάδι, αφού μπορούσα''.

Αυτός ο οδηγός λοιπόν είναι για να μας βοηθήσει ώστε να κάνουμε τη σωστή επιλογή στην αγορά ενός κουτιού υπολογιστή, ώστε να μη χρειαστεί στο μέλλον να κάνουμε αντικατάσταση του κουτιού ή ακόμη (για πιο αρχάριους) να αλλάξουν ολόκληρο τον υπολογιστή!

Κατά τη γνώμη μας λοιπόν, όσο μεγαλύτερο κουτί αγοράσουμε, τόσο το καλύτερο από πολλές απόψεις, όπως: θερμοκρασίες....σκόνες...μελοντικές αναβαθμίσεις ή προσθήκη νέων υλικών κλπ

case 

Συνήθως δεν δίνεται καμία σπουδαιότητα στο κουτί κατά την αγορά του υπολογιστή. Σχεδόν πάντα παίρνουμε το πιο φτηνό (και κατ’ επέκταση το πιο στριμόχωρο) κουτί του καταστήματος, και συνήθως το προτείνει ο πωλητής. Σπάνια κάποιος ασχολείται πάνω από ένα λεπτό για την επιλογή του.

Παρόλο που δεν θα το χαρακτήριζα τραγικό το λάθος αυτό, θα πρέπει να σταθούμε στα προβλήματα που ενδέχεται να φέρει μια τέτοια επιλογή. Προβλήματα τα οποία μπορεί να φανούν άμεσα, ή στο μέλλον. Πάνω από όλα να πούμε το πιο σημαντικό στην επιλογή κουτιού, που είναι το να

είναι συμβατό με την μητρική κάρτα, δηλαδή να υποστηρίζει ανάλογα Micro-ATX, ATX, Full-ATX κτλ. μητρικές κάρτες.

case2

Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι να έχει επαρκές μέγεθος και χώρο για να στεγάσει της κάρτες (κυρίως την κάρτα γραφικών) καθώς και το σύστημα ψύξης που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορεί σύστημα ψύξης να μην θελήσετε να βάλετε, όμως το να υπάρχει αρκετός χώρος για να αερίζεται σωστά το εσωτερικό του κουτιού είναι εξίσου σημαντικό. Ακόμα και με 2 φτηνά και ταπεινά ανεμιστηράκια, τοποθετημένα αντικριστά στο κουτί, μπορεί να επιτευχθεί ικανοποιητική ψύξη εάν υπάρχει αρκετός χώρος για την κίνηση του αέρα.

Το θέμα της επαρκής ψύξης του κουτιού, και συνεπώς του υλικού που χρυσοπληρώσαμε, είναι ένα θέμα που συχνά παραβλέπεται, διότι οι συνέπειές του συνήθως δεν είναι άμεσες, ούτε εύκολα αντιληπτές Θα πρέπει όμως να μάθουμε ότι ο χειρότερος εχθρός των εξαρτημάτων ενός υπολογιστή είναι η υψηλή θερμοκρασία. Μένοντας για πολλές ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες, σίγουρα μειώνεται η διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων, και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία, καταστρέφοντάς τα τελείως.

case1

Συνεχίζοντας, έχει τύχει αρκετές φορές να δω άτομα να διαλέγουν κουτιά χωρίς πολύ ψάξιμο, και ενώ το συναρμολογούν να βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη Η σούπερ-ντούπερ κάρτα γραφικών που επέλεξαν δεν χωράει στο σούπερ-μινι κουτί που έχουν. Γι αυτό προσοχή. Κάποιοι προτείνουν να αφήνουμε το κουτί τελευταίο έτσι ώστε να μπορούμε να υπολογίσουμε πιο σωστά το κατάλληλο μέγεθος.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που αξίζει να αναφέρουμε για την σωστή επιλογή κουτιού. Ένα σημαντικό θέμα είναι αυτό της εύκολης επεκτασιμότητας. Υπάρχουν κουτιά που ανοίγουν ευκολότερα και προσφέρουν εύκολη, χωρίς εργαλεία, τοποθέτηση νέων συσκευών. Υπάρχουν επίσης κουτιά που έχουν αρκετές θέσεις για ανεμιστήρες, ειδικές προδιαγραφές για συστήματα ψύξης (όπως υδρόψυξη) που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε gamers και σε χρήστες με γενικά αυξημένες απαιτήσεις από το υλικό τους. Επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορεί να βρεις κανείς σε κουτιά είναι η εσωτερική οργάνωση καλωδίων, θέσεις στο μπροστινό ή/και στο πάνω μέρος του κουτιού για γρήγορη πρόσβαση σε θύρες USB, μικροφώνου, ακουστικών, κ.α.
Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για τα παραπάνω. Με λίγο ψάξιμο θα βρείτε οικονομικά κουτιά στα μέτρα σας.

Παρακάτω, κουτί με τρείς κάρτες γραφικών για πολύ απαιτητικούς χρήστες...

case3

 

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας .....

Και μην ξεχνάτε ΠΟΤΕ !!! Χωρίς ρεύμα δε λειτουργεί τίποτε από αυτά !!! Ηλεκτρισμός είναι το Α και το Ω

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Το video της εβδομάδας