Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Κάρτα Γραφικών (GPU) Τροφοδοτικό (PSU) Teardown αντικεραυνικού Raycap Strikesorb 30 DRM Το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα σε πλοίο Αντίσταση γείωσης σε δίκτυο ΤΤ - PCI Θύρες Αλεξικέραυνα - Κεραυνοί και μέτρα προστασίας Φίδια....έχασαν τη ζωή τους από ρεύμα!! PanelCAD για Εγκαταστάτες, Ερωτήσεις-Απαντήσεις (Μέρος 8ο-9ο-10ο) Φωτοβολταϊκά: υπεγράφη το net-metering – Αναλυτικά ''Έξυπνα'' παράθυρα - αποδοτικότητα σε θέρμανση Εναερίτες μιας άλλης... εποχής !! Προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με Το Galaxy S8 θα έχει θύρα Το 7,6% της ηλεκτρικής ενέργειας «χάνεται» Σχέδιο εγκατάστασης σε χαρτί Α4 και Μπαταρία που διαρκεί για πάντα ανακαλύφθηκε Άδειες άσκησης επαγγελμάτων Ηλεκτρολογίας-Γενική περιγραφή-δικαιολογητικά Κινητήρες μιας νέας εποχής RAID 0-100 !! RG59 - RG6 - RG11 (Καλώδια H Νορβηγία αποχαιρετά το FM ραδιόφωνο SEE Electrical V8R1 - Ελληνική έκδοση ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. - Απορίες - Απαντήσεις Συναγερμοί - συμβουλές εγκατάστασης (μέρος 1ο) Τη Μεγαλύτερη Παγκοσμίως Μονάδα Αποθήκευσης Ενέργειας Τοποθέτηση αποσβεστήρα κραδασμών σε υπερυψηλή τάση Πλήρης Οδηγός Βίντεο PanelCAD για Εγκαταστάτες Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Κατοικιών - Βήμα Αρμονικές ρεύματος Ονομασία Καλωδίων - Κωδικοποίηση Θερμογράφηση: Σύμμαχος της σωστής συντήρησης φωτοβολταϊκών Arduino project - μέρος 1 Consumer Preview των Windows 10 τον TESLA - Ασύρματη μεταφορά ενέργειας Έλεγχος λειτουργίας ΔΔΡ με το όργανο Παραγωγή νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) Υποβρύχια καλώδια Μνήμη (Ram) SEE Electrical V8R1 Ελληνικά Download

Wi-Fi - Ethernet ή άλλοι τρόποι σύνδεσης σε δίκτυο και ποιοί οι λόγοι;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ενσύρματη λύση, χρησιμοποιείται στους περισσότερο επαγγελματικούς...

και σοβαρών απαιτήσεων χώρους όπως, Τράπεζες, κτίρια γραφείων, υπουργεία και εκατοντάδες άλλους χώρους σημαντικούς.

wi-fi5

Μία δομημένη καλωδίωση δε μπορεί να αντικατασταθεί με κανενός τύπου ασύρματο δίκτυο, όσο και άν κάποιοι ''τεχνικοί'' επιμένουν για το αντίθετο. Οπότε, οι χώροι που προανέφερα, για να χρησιμοποιούν ενσύρματο δίκτυο, δεν είναι τυχαίο, ή δεν ξύπνησαν ένα πρωί όλοι μαζί οι τεχνικοί και είδαν το wi - fi σαν λύση δικτύωσης στους σημαντικούς χώρους.

Ένας χώρος επαγγελματικός απαιτεί ταχύτητα, ασφάλεια δεδομένων ή από κακόβουλες επιθέσεις, σταθερότητα και όχι διακοπές .....παράσιτα.....παρεμβολές και πολλά άλλα αρνητικά τα οποία προσφέρει ένα Wi - Fi δίκτυο. Επίσης ένα Wi - Fi δίκτυο σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους έχει πενήντα router διασκορπισμένα στους ορόφους ή σε ίδιο όροφο αν είναι μεγάλος και άντε να τα παντρέψεις και να συνεργάζονται με σταθερότητα ετών. Κάθε λίγο, χάλασε το ένα, χάλασε το άλλο, τρέχα στον τρίτο όροφο ....ανέβα στον 6ο όροφο ....άρα καταλαβαίνουμε πως ένα καλωδιακό δίκτυο είναι αναντικατάστατο.

wi-fi4

Σε δημόσιους χώρους τώρα, όπως καφετέριες , αεροδρόμια, πλατείες κλπ, είναι τόσο απελπιστικό που σου έρχετια να κοπανήσεις το τάμπλετ, κινητό, λάπτοπ στο πάτωμα, ή τελικά καταφεύγεις στον πάροχό σου για γρήγορο ίντερνετ. Εξάλλου τώρα με τα 4G με ταχύτητες που αγγίζουν ακόμη και τα 100mbps, 10mb/sec download και σε λίγο καιρό, ακόμη πιο εξελιγμένο δίκτυο παρόχου, δεν υπάρχει λόγος να καταπονούμε το νευρικό μας σύστημα με το να συνδεθούμε σε ένα Wi Fi δίκτυο. Άσε που έχουν πλακώσει όλες οι εταιρείς που θέλουν άλλους κωδικούς, κάνε μας like και άλλα τέτοια, για να συνδεθούμε. Οπότε και δω απορρίπτω το Wi - Fi δίκτυο. Και φυσικό είναι όταν οι ταχύτητες όπως είπα πιο πάνω, ξεπερνούν ακόμη και τη VDSL 50 !! 

F-16wi-fi

Μετά από όλα αυτά, φτάνουμε στο σπίτι μας. Ή πρέπει να αγκαλιάσουμε το router (σε πολλές των περιπτώσεων) με αποτέλεσμα να ψάχνουμε πατέντες στο διαδίκτυο, όπως να σκίσουμε κουτάκια κοκα κόλας ή μπύρας, για να τα κατασκευάζουμε κεραίες,

wi-fi2wi-fi3

ή να αλλάζουμε θέση κάθε λίγο στο router, ή να τρέχουμε για αγορά ενός τούμπανου router, ώστε να είμαστε τελικά ικανοποιημένοι, το οποίο κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ!

wf9a

Άρα και εδώ, αν υπάρχει ένα δικτυάκι κατασκευασμένο εξ αρχής στην κατοικία μας, ή αν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουμε καλώδια χωρίς να πολυφαίνονται, μία καλωδιακή λύση, είναι αναντικατάστατη. Ακόμη και αυτά τα Power Line στα οποία μπορεί να καταπέσουμε αναγκαστικά πολλές φορές, καλό είναι να χρησιμοποιούμε Power Line με έξοδο ethernet. Τώρα αν έχουμε ταμπλετ ή κινητό, είπαμε, ο πάροχός μας είναι μια πολύ καλύ λύση. Αν τελικά μετά από όλα αυτά επιμείνετε στη χρήση του Wi-Fi .... περαστικά !!

wi-fi6

Στη συνέχεια του άρθρου, μπορούμε να διαβάσουμε αν το Wi- Fi είναι επικίνδυνο ή όχι και για ποιούς λόγους. Ένα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο από τον Άγγελο Κυρίτση του Pcsteps. Πατήστε στο σύνδεσμο να συνεχίσετε το άρθρο...pcsteps.gr

Παρακάτω δείτε σχετικά άρθρα:

Ποιός κλέβει το Wi-Fi μου ?

Wi-Fi Router

Wi-Fi Καλύτερο σήμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας. (και γω το χρησιμοποιώ πάντως το Wi-Fi)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

 1. Δημοφιλή άρθρα

Το video της εβδομάδας