Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Πως φτιάχνουμε μόνοι μας ένα φωτοκύτταρο UPS (Uninterruptible power supply) (Αδιάλειπτη Καλώδια, όλες οι ονομασίες - λεπτομέρειες Αρμονικές ρεύματος Η ABB παρουσιάζει τους τυποποιημένους πίνακες Πώς να εξαλείψετε τα νεκρά σημεία Κατασκευή Μηχανογραφικού κέντρου & Bus Duct Εκτυπωμένο φώς !! Μνήμη (Ram) Υπέρηχος VS θερμογραφίας !! (βίντεο) Κριτήρια αγοράς τηλεόρασης και σωστή τοποθέτηση Μέτρηση αντίστασης μόνωσης με τα 5 SSD tips-tweaks-optimization-trim support-diagnostic tools-firmware Βηματική Τάση - Τάση επαφής Ελεύθερες εφαρμογές σχεδίου για Υπολογιστή, ηλεκτρολόγων Ρευματοδότες και ρευματολήπτες σε διάφορες χώρες Κατηγορίες Δικτύων - Είδη Καλωδίων AC vs DC Σκληρός δίσκος SSD (Solid State Drive) Εύκαμπτη ηλιακή μπαταρία για wearables Ασύρματο ρεύμα Μέτρηση συνέχειας με τα όργανα: MacroTest-Metrel-Benning-Testboy-Megger Κολοσσιαίο φωτοβολταϊκό 750 Μεγαβάτ, το μεγαλύτερο Cat 7 δίκτυο Λάθη σε Σχεδιασμό πινάκων στο εκπαιδευτικό Wi-Fi - Ethernet ή άλλοι τρόποι TESLA - Ασύρματη μεταφορά ενέργειας Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης Ηλεκτρικών Πινάκων Μέση Τάση - Μέρος 5ο (Διακόπτες Αλματώδη ανάπτυξη θα γνωρίσει η ψηφιακή Όργανα Εύρεσης Γραμμών Ισχυρών Ρευμάτων υπό Μελέτη φωτισμού - Λουξόμετρο SEE Electrical V8R1 - Ελληνική έκδοση Τι ισχύει με τις ρυθμίσεις ΔΕΗ WiFi - Καλύτερο Σήμα σε Κάθε Πυρασφάλεια σε χώρους εκπαίδευσης Ελεύθερη ενέργεια - απλά, αλλά σπουδαία Cat 8.1 & 8.2 Δίκτυο Πότε είναι αναγκαίο ένα σύστημα αντικεραυνικής Αόρατα φωτοβολταϊκά παράγουν ενέργεια, ψύχουν κτήρια

Αλεξικέραυνα - μικρές συμβουλές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερωτήσεις - μικρές συμβουλές για αλεξικέραυνα...

Α) Το αλεξικέραυνο έλκει τον κεραυνό;

Μια συνιθισμένη απορία πολλών είναι εάν το αλεξικεύραυνο, λόγω των χαρακτηριστικών και του τρόπου λειτουργίας του, έλκει τους κεραυνούς.

Δηλαδή, μήπως δεν θα χτυπούσε κεραυνός στο κτίριο, ενώ τώρα με την εγκατάσταση ενός αλεξικέραυνου οι κεραυνοί και αντί να κτυπήσουν αλλού, θα έλκονται από το νέο αλεξικέραυνο.

Είναι ένας μύθος αρκετά διαδεδομένος που συντηρείται, αφού πολλές φορές δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν τεκμηριωμένα ούτε και οι έμποροι υλικών αντικεραυνικής προστασίας (βλέπετε πολλοί ενδιαφέρονται να πουλήσουν και όχι να προστατέψουν ζωές και περιουσίες)…

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι, το αλεξικέραυνο θα έλξει τον κεραυνό παρέχοντας μια ελεγχόμενη δίοδο γι΄ αυτόν. Δεν θα έλξει όμως έναν κεραυνό που αλλιώς θα κτυπούσε χιλιόμετρα μακριά, ούτε θα προκαλέσει πτώση κεραυνού από το πουθενά! Απλά θα “συλλάβει” έναν κεραυνό ο οποίος ούτως ή άλλως θα κτυπούσε κάπου στην ακτίνα κάλυψης του αλεξικέραυνου.

Δηλαδή, χωρίς την ύπαρξη του αλεξικέραυνου, ο κεραυνός θα κτυπούσε στο κτίριο, σε κάποια κεραία ή κολώνα, στον κήπο κ.ο.κ. Ενώ με την ύπαρξη του αλεξικέραυνου, αυτός ο κεραυνός (που ούτως ή άλλως θα κτυπούσε κάπου κοντά, στην ακτίνα κάλυψης του αλεξικέραυνου) θα περάσει μέσα από το αλεξικέραυνο.

Β) Τι κάνουμε σε περίπτωση καταιγίδας ή όταν είμαστε σε περιοχή που δέχεται κεραυνούς;

 1. Χρησιμοποιούμε ασύρματο σταθερό τηλέφωνο.

  alexik1a

 2. Δεν κάνουμε μπάνιο όσο ακούμε βροντές.
 3. Δεν χρησιμοποιούμε ενσύρματο τηλέφωνο εν μέσω κακοκαιρίας.

  alexik0

 4. Έχουμε τοποθετήσει (φτηνά έστω) προστατευτικά τάσης στης πρίζες που τροφοδοτούν υπολογιστές, τηλεοράσεις και όλες τις ακριβές ηλεκτρικές συσκευές. Αρκετά πολύπριζα διαθέτουν προστατευτικό τάσης και για τηλεφωνικές γραμμές – καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε, έχουν ελάχιστο κόστος.

  alexik3

 5. Όσο βλέπουμε αστραπές δεν βγαίνουμε στο μπαλκόνι και σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε τα κάγκελα του ή τα μεταλλικά λούκια για το νερό της βροχής. Επίσης αποφεύγουμε να ακουμπάμε παράθυρα ή μπαλκονόπορτες.
 6. Έχουμε τοποθετήσει αντικεραυνικό στον ηλεκτρικό πίνακα, αν το αντέχει η τσέπη μας.

  alex1

 7. Όταν κανείς στέκεται οπουδήποτε σε ώρα κακοκαιρίας πρέπει να προτιμά να έχει τα πόδια κλειστά, γιατί μπορεί η διαφορά δυναμικού μεταξύ των σημείων των ανοικτών ποδιών (βηματική τάση) να του προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες.
 8. Εννοείται ότι βγαίνουμε κατευθείαν από τη θάλασσα

  alexik2a

 9. Αποφεύγουμε τη χρήση ομπρέλας

  alexik8

 10. Σε εξοχή, καλύτερα να κλειστούμε στο κοντινότερο ταβερνάκι, παρά να κάνουμε επιβίωση στο βουνό ανάμεσα ή όχι στα δέντρα...

          alexik7

Γ) Αν αφορά το σπίτι μας, κατασκευάζουμε αλεξικέραυνο και παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας....αντικεραυνικά σε πίνακες...πρίζες...τηλεφωνικές πρίζες και ειδικά σε πρίζες TV

Ήταν περιληπτικά μερικές χρήσιμες συμβουλές

Περισσότερα για αλεξικέραυνα μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: aleksikerauna

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι για την ιστοσελίδα μας:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Forum (το Forum θα λειτουργήσει γύρω στα τέλη Φλεβάρη, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε Καλή περιήγηση και καλή διαμονή στο Forum

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

 1. Δημοφιλή άρθρα

Το video της εβδομάδας