Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Μέτρηση συνέχειας με τα όργανα: MacroTest-Metrel-Benning-Testboy-Megger Ηλεκτρολογικές πυρκαγιές - τα αίτια - Οικιακά φωτοβολταϊκά με σύστημα αποθήκευσης Προγραμματισμός μικροελεγκτή PIC με το PICkit Σχέδιο εγκατάστασης σε χαρτί Α4 και Προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με Όργανα Εύρεσης Γραμμών Ισχυρών Ρευμάτων υπό Μέση τάση - Μέρος 1ο (Τυποποιημένες Ηλεκτρικοί κινητήρες - γραμμή παραγωγής (Βίντεο) Τροφοδοτικό (PSU) Καλώδια από σίδηρο 3+1 τρόποι για Κάρτα Γραφικών (GPU) Μέτρηση ρεύματος διέγερσης ΔΔΡ με το Εύκαμπτη ηλιακή μπαταρία για wearables Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία σε Ξενοδοχεία Αίτηση ευρεσιτεχνίας της Microsoft για αναδιπλούμενο Επικίνδυνα επαγγέλματα Θέση γενικού διακόπτη, ασφαλειών και ρελέ Ζωγράφου Πέτρος .... ρεύμα απο νερό Οπτική ίνα - Ότι πρέπει να Μέση Τάση - Μέρος 6ο (Δίκτυα Επιθεώρηση Υπερήχων σε Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση Παραγωγή νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) Παροχές ΔΕΗ Data center δίπλα σε πυρηνικό σταθμό Πλήρης Οδηγός Βίντεο PanelCAD για Εγκαταστάτες SEE Electrical V8R1 - Ελληνική έκδοση Θεμελιακή Γείωση - Υλικά που θα Arduino και Ρομπότ Πυράντοχα - Βραδύκαυστα Καλώδια Smartphones-Rooting-αξιοποίηση ''παλιών'' μοντέλων Πως φτιάχνουμε μόνοι μας έναν ρυθμιστή Κολοσσιαίο φωτοβολταϊκό 750 Μεγαβάτ, το μεγαλύτερο Net Metering φωτοβολταϊκών: Ποιοι παράγοντες καθορίζουν PanelCAD Για εγκαταστάτες Yποβρύχιο καλώδιο Εύβοιας-Αττικής ΥΔΕ - Aπορίες (Γείωση σε σωλήνες Επανέλεγχος ηλεκτρικής εγκατάστασης Διπλασιασμός τάσης !!! Μελέτη φωτισμού - Λουξόμετρο

Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια από τον αέρα;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολλές ερευνητικές ομάδες...

... έχουν προσπαθήσει μέχρι σήμερα να αξιοποιήσουν την ενέργεια των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων που λούζουν τη σύγχρονη ζωή. Κανείς όμως δεν έχει καταφέρει να αντλήσει αρκετή ενέργεια για πρακτικές εφαρμογές. Ο βρετανός λόρδος Πολ Ντράισον πιστεύει τώρα ότι έχει τη λύση.

Ο Ντράισον, επιχειρηματίας, λάτρης των αυτοκινήτων και πρώην υπουργός Επιστήμης, επέδειξε την τεχνολογία Freevolt στο Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου, αναφέρει το BBC.

Μιλώντας στην αίθουσα όπου εργαζόταν κάποτε ο Μάικλ Φάραντεϊ, πατέρας της θεωρίας του ηλεκτρομαγνητισμού, ο Ντράισον χρησιμοποίησε μια συσκευή Freevolt για να τροφοδοτήσει ένα ηχείο.

Το Freevolt, είπε, μπορεί να απορροφά ενέργεια από κάθε είδους ραδιοσυχνότητα, από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις μέχρι την κινητή τηλεφωνία 4G.

«Δεν απαιτεί νέες υποδομές, δεν απαιτεί τη μετάδοση επιπλέον ποσοτήτων ενέργειας» είπε ο λόρδος Ντράισον.

Επέδειξε μάλιστα την πρώτη εμπορική εφαρμογή της τεχνολογίας, μια προσωπική συσκευή μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την ονομασία CleanSpace. H μπαταρία της αντλεί συνεχώς ενέργεια από έναν δέκτη Freevolt.

Η ιδέα ακούγεται ιδανική για μεγάλες εταιρείες όπως αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι οποίες θα μπορούσαν να παρακολουθούν τα προϊόντα τους με έξυπνες ετικέτες Freevolt.

Το BBC ρώτησε τον Ντράισον, πρόεδρο του ομίλου Drayson Technologies, αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρεώνουν την ενέργεια των σημάτων τους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ο επιχειρηματίας απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε νομική βάση και η ενέργεια του Freevolt θα είναι πραγματικά δωρεάν.

Αν έχει δίκιο, η τεχνολογία του θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο λεγόμενο «Διαδίκτυο των Αντικειμένων», ένα μέλλον στο οποίο όλες οι συσκευές γύρω μας θα λειτουργούν συνδεδεμένες στον Παγκόσμιο Ιστό.

Πηγή: hlektrologia.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι για την ιστοσελίδα μας:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Forum (το Forum θα λειτουργήσει γύρω στα τέλη Φλεβάρη, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε Καλή περιήγηση και καλή διαμονή στο Forum

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

Το video της εβδομάδας