Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Δεν παίζουμε με το ρεύμα!! (βίντεο) Συναγερμοί - συμβουλές εγκατάστασης (μέρος 2ο) Μητρική (motherboard) Οθόνη χωρίς πλαίσιο από την LG Γείωση-3ο μέρος (βελτίωση γείωσης) Image + Tech Σύγχρονες ανάγκες, με παλιό hardware Καλώδια, όλες οι ονομασίες - λεπτομέρειες Επεξεργαστής (CPU) Τι ισχύει με τις ρυθμίσεις ΔΕΗ Βουτήξτε στα βάθη των ωκεανών και LED: Φως, περισσότερο φως Android εφαρμογές Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Οι μπαταρίες-κουμπιά θανατηφόρες για παιδιά και Ρελέ Διαρροής (ΔΔΕ) Αντικατάσταση - Βίντεο Πόσο ρεύμα καίνε οι οικιακές συσκευές; Διαδικτυακές διευθύνσεις των κυριότερων κατασκευαστών ηλεκτρολογικού Έλεγχος λειτουργίας ΔΔΡ με το όργανο Σχέδιο εγκατάστασης σε χαρτί Α4 και Τι πρέπει να κάνουν όσοι διατηρήσουν Υποβρύχια καλώδια Τα χριστουγεννιάτικα φώτα εμποδίζουν το Wi-Fi Πυρανίχνευση - όλα όσα πρέπει να ΥΔΕ - Ευθύνες Εγκαταστάτη - Ιδιοκτήτη Consumer Preview των Windows 10 τον Software Υπολογιστή - όλα τα απαραίτητα Επεξεργαστής (CPU) πως λειτουργεί (βίντεο) Ηλεκτρολογάρες ελικοπτεράδες (βίντεο) Υποτίθεται ''Υπάλληλος'' ΔΕΗ, κατάκλεψε γιαγιά Πως γλίτωσε ο τέταρτος (βίντεο).... Σκληρός δίσκος SSD (Solid State Drive) Κριτήρια αγοράς τηλεόρασης και σωστή τοποθέτηση Φωτιστικά νέας τεχνολογίας με χρήση υπερπυκνωτών Καλώδιο UTP - Patch Cord - Ψύξη Επεξεργαστή (Cpu cooler) Αλεξικέραυνα - μικρές συμβουλές Arduino project - μέρος 1 Samsung Galaxy S8 Transistors - Πως λειτουργούν (βίντεο) Μεταμόρφωση ενός απλού σπιτιού σε Smart

Οικιακά φωτοβολταϊκά με σύστημα αποθήκευσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παγκόσμια αγορά των οικιακών φωτοβολταϊκών...

... συνδυαστικά με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας θα δεκαπλασιαστεί ως το 2018, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας αναλύσεων IHS.

Συγκεκριμένα, η ισχύς των οικιακών φωτοβολταϊκών που συνδυάζονται με μπαταρίες αποθήκευσης θα εκτοξευτεί από τα 90 Μεγαβάτφέτος στα 900 Μεγαβάτ ως το 2018.

Παρόλα αυτά, η IHS αναθεώρησε προς τα κάτω, σε ποσοστό 50%, τις προηγούμενες προβλέψεις της  για την περίοδο 2014-2017 πάνω στις αγορές οικιακών φωτοβολταϊκών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, δηλαδή την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της IHS, Σαμ Γουίλκινσον σημαντικό ρόλο στην αναθεώρηση διαδραμάτισε ο περιορισμός των κινήτρων εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών εκ μέρους των κυβερνήσεων, που με τη σειρά του μείωσε την ανάπτυξη των συστημάτων αποθήκευσης σε οικιακό επίπεδο.

Ένα ακόμα σημαντικό εμπόδιο στη διάδοση της αποθήκευσης είναι το υψηλό κόστος των συστημάτων. Αυτά αποτελούνται από τις μπαταρίες και τα συστήματα μετατροπής της ενέργειας. Το μέσο κόστος των μπαταριών ιόντων λιθίου μειώθηκε κατά 20% μόνο το 2014 ωστόσο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι επιχειρηματικά μοντέλα για αποθήκευση ισχύουν μόνο σε ένα μικρό αριθμό εξειδικευμένων αγορών, όπου η ζήτηση από την πλευρά των τελικών καταναλωτών συμπίπτει με τις επιδοτήσεις.

Το 2015 χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό έτος με νέες μειώσεις στο κόστος των μπαταριών ιόντων λιθίου που μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 15% και την αγορά οικιακών φωτοβολταϊκών να επιστρέφει στην ανάπτυξη μετά από τρία χρόνια.

Μάλιστα, το 2016 τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην ηγέτιδα της ηλιακής ενέργειας Γερμανία θα είναι περισσότερο ελκυστικά συνδυασμένα με σύστημα αποθήκευσης παρά χωρίς.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γουίλκινσον “οι τρεις βασικοί παράγοντες που καθορίζουν εάν είναι οικονομικά βιώσιμη η πρόσθεση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας σε ένα οικιακό φωτοβολταϊκό για την ενίσχυση της αυτοπαραγωγής είναι το ύψος της εγγυημένης τιμής που απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης, το κόστος αγοράς ενέργειας απευθείας από το δίκτυο και το κόστος των συστημάτων αποθήκευσης. Όλα τα παραπάνω κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Παρότι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία τα φωτοβολταϊκά χωρίς σύστημα αποθήκευσης προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση από εκείνα που το περιλαμβάνουν, η IHS προβλέπει ότι η κατάσταση θα έχει αναστραφεί ως το 2016.

Όπως δήλωσε ο αναλυτής στο pv-tech, στη Γερμανία αναμένεται να εγκατασταθούν συστήματα αποθήκευσης με φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 100 Μεγαβάτ από το 2017 και μετά, ισχύς που αντιστοιχεί σε 20.000 συστήματα. Κάθε οικιακό σύστημα έχει ισχύ ίση ή μικρότερη από 6 Κιλοβάτ.

πηγή: hlektrologia.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι για την ιστοσελίδα μας:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Forum (το Forum θα λειτουργήσει γύρω στα τέλη Φλεβάρη, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε Καλή περιήγηση και καλή διαμονή στο Forum

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

 1. Δημοφιλή άρθρα

Το video της εβδομάδας